![]() |
|
![]() |
#1 | |||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-02-2007
|
![]() Alıntı:
Alıntı:
![]() Alıntı:
İlk iş bu sayfayı açtım ![]() Küçük şimşirle başlayıp kıvrımlı dik tarz yapacağız ve ben burdan sonra hemen diğer arkadaşlarımın çalışmalarına bakıp bu tarzla ve budamayla ilgili tüm yazılanları baştan sona iyice okuyacağımİtiraf etmeliyim ki korkuyorum yanlış ve hata yapmaktan. Küçük dip not: hocam tüm bu söylediklerinizi benim ufaklığın saksısında yapıcam demi saksı değiştirmiyorum ![]() İlginize teşekkürler cevablarınızı bekliyoruz(ufaklığımla birlikte ![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Hocamın söylediği informal upright stilinde budamaya çalıştım ama başaramadım galiba ; aslına bakarsanız buraya koymaya çekiniyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Resimleri çektim akşam hepsini koyucam buraya bakalım ne hatalr yapmışım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Endişe etme Salvia, diğer arkadaşlar bu söyleyeceğime ne der bilmiyorum ama, en kötü ihtimalle bahçeye dikersin büyür ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Selam Salvia, Mutlaka sen de herkes gibi, hata yapacaksin ve yaptigin hatalardan ders alip,kendini gelistireceksin. Hele bir resimleri gorelim de sonra iyi bir calismami yoksa hatali bir calismami yaptin hep birlikte tartisip hata varsa nasil duzeltecegine karar veririz. Simdilik hosca kal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler hepinize bu sözlerinizden ne kadar moral bulduğumu anlatamam ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Bu da hafta sonu budama yaptığım benim ufaklık.Budamanın belirtilen kıvrımlı dik tarz olmadığını biliyorum ama yok sağdan ilk dal ondan sonraki soldan ikinci dal ve önden üçüncü dal ara ara bulamdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Ali hocam burayı unuttu galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Budama ve telleme güzel görünüyor, bir süre kendine gelmesini bekle. daha sonra ufak budamalarla şekli iyice oturtmayı deneriz. Telleme için "Waverly toplantılarında" güzel bir örnek vardı bir kere daha bak istersen. Ali abiye de hak verelim biraz. Biz ayaktayken orada gece.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Herkese selamlar, sadece islerim biraz yogun,ara sira boyle oluyor ,kimsenizi unutmus deyilim ![]() Salvia bu senin bonsaideki ilk calisman. Mutlaka, bonsaide ilk calismasini yapan herkes gibi, senin de hatalarin olacakti. Yaptiginiz hatalardan, korkup geri cekilmeyiniz. yaptiginiz her hatadan, ders cikarip kendinizi gelistirmek, bilinen iyi bir yontemdir. Onemli olan ayni hatalari surekli tekrarlamamak.Yaptiginiz hatalari kendinizi gelistirmek icin bir asama sayin ve bonsaiye devam ediniz. Nasil ki yeni yurmeye basliyan bir bebek duse kalka inatla yurumeyi ogrenip sonunda kosabiliyorsa, bir gun sizler de bonsaide kosabileceksiniz. Salviya simsirinin ilk iki dali ayni hizadan cikiyor. Bu bonsaide olmamasi gereken bir sey. Soldaki ilk dali govdeye yakin yerden daha asagiya kivirabilirsen ve dal daha asagidan yana uzanirsa bu yanlisi kismen ortebilirsin. Geriye hic dal cikarmamissin, geriye cikan dal bonsaide onemlidir agaca bir derinlik goruntusu saglar. kucuk de olsa geriye cikan bir dalcik birakmaliydin. Buyuk simsirin uzerinde calisirken bunlari hep goz onunde tutacagini biliyorum. Kucuk simsirle calismalara baslaman, buyuk simsir uzerinde yapacagin calismalar icin bir alistirma gibi oldu.[Memedin onerdigi gibi telleme konularini uygulamadan once iyice okursan istedigin bonsailere daha cabuk ulasirsin.] Budama yaptigin simsirini, buyuyup gelismeye birak, yeni surgunler cikaracaktir o surgunleri de degerlandirip agacinda eksik gordugun dallari tamamlayabilirsin. Hepinize keyifli bonsai calismalari diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
merhabalar herkese. Uzun bi zamandan sonra burda olmak çokk güzel.İşte bu da benim ufaklığın bugünkü hali.Uçlardan sürgünler verdi bunlara müdahale etmem gerekiyormu?saygılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
![]() resimler için özür dilerimmmm küçültmeyi denedim fakat başaramadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Salvia iyi gunler, agacinin sag tarafindaki dalin uzerinde, telleyip yukariya yukseltigin dalcik, fazla gibi duruyaor onu oradan buda. Orta yardaki govde uzerinde V seklinde yukselen dallardan, sagdakini telleyip agacin gerisine egebilirsin. telleyip geriye alacagin dalcigin solundaki dal uzerindeki, sagdaki kucuk dalcigi telleyip one alabilirsin , soldaki dalcigi da telleyip agacin zirvesi yapabilirsin. Agacinin dallari altinda [yere bakan yuzlerinde] hic yaprak ve dalcik olmamali. Kolay gelsin.[agacina bakarak yazdiklarimi okursan hangi dallari anlatmak istedigimi anlarsin] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
merhabalar.Anlaşıldı hocam öncelikle ilk resim üzerinde benim anladığım şekilde bir çalışma yapayım ve burda sizinle paylaşayım bakalım doğru anlamışmıyım sonra söylediklerinizi uygulamaya geçeyim ne dersiniz? Çimdikleme yapmayacağım anlaşılan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
iyi tatiller herkese:)
![]() Merhabalar.Resimde 1 numaralı olan dalı budayacağım.2 nolu dalı telleyip geriye alacağım 3 nolu dalcığı telleyip öne alacağım onun solundaki 4 nolu dalcığıda telleyip zirve yapacağım ve altlarındaki tüm yaprakları temizleyeceğim. ![]() Şimdiiii hocam ve arkadaşlar iyi hoşta 5 ve 6 nolar için hiçmi bişey düşünmiyecem ve onlar öylemi kalacaklar ve ayrıca ağcımda v gibi görünen o yerin arkasından bir tane daha dal uzanıyorr şimdi aşağıya onunda resmini ekliyeceğim .Yardım ve önerileriniz için şimdiden ayrı ayrı teşekkürler hepinize... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Salvia sana da iyi tatiller, agacinda numaralayip yazdigin islemleri sana yazdigim gibi dogru algilamissin. Geriye cikan ikinci bir dalciktan soz ettin o dalcigi budayabilirsin. Agacin ilk ve ikinci dalindaki uclar, yukariya kalkik onlari telleyip yatay bir duruma getirmelisin ve dallar uzerinde buyueycek tum surgunleri, daha taze iken uzerlerinde 1-2 cift yaprak kalacak sekilde cimcik alimla[uc alma] budamalisin bu budama dallarin uzerindeki dalciklarin cogalmasini ve daha toplu gorunmesini sagliyacaktir. Bir dahaki sefere, tel saracagin, agacindaki tel sarimlarinin daha iyi olmasi istersen, tel sarimi icin yazilanlari bir daha okuyup, her hangi bir agactan kesecegin bir dal uzerinde, tel sararak calismalar yapaabilirsin. Calismalarinda kolayliklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
çookkk teşekkürler hocam.Yalnız o arkadaki dalı diğer o iki dalcığın yanından mı budama yapmam lazım ve yatay derken yine budama yaptığım dalın yönündemi telleme yapmalıyım?Söylediğiniz gibi telleme konusunu dikkatle tekrar okuyacağım.Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
iyi akşamlar
Merhabalar bonsai tutkunları akşamınız keyifle geçsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ufaklık ön yüzü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Üstten görünüşü ![]() yandan görünüşü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
|
Bir acemi olark soruyorum ki Salvia'nın şimşiri kıvrımlı dik tarza doğru gidiyor mu? Benim kafam artık iyice karıştı da. Gerçi ilkokul öğretmenim kafamızın karışmasının iyiye işaret olduğunu, her şeyin yerine yerleşmesine az kalmış olduğunun göstergesi olduğunu söylerdi. Bu gidişle benim kafadakiler biraz zor yerleşir ya neyse ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Her ne kadar üç dal aynı gövdeden çıkmıyorsa da kıvrımlı dik tarzda.. bu dal yapısıyla süpürge düşünmeli. Teller biraz seyrek sarımlı gibi, gene de söküp sıklaştırmayı denemek ağacı hırpalayacaktır. Alışana kadar biraz gölgede tutmalı. Yaprak dökülmesi devam edecek mi, görelim ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
gününüz güzel geçsin
Merhabalar.Memet bey tam olarak anlıyamadım tarz değişikliğine mi gideceğiz?Merdiye'nin yazısını okuyunca bir anda kendimi yarışmada hissettim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|