Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi salvia
Merhabalar herkese  Bonsai yi o kadar güzel anlatmışsınız ki bu forumda heveslenmemek ve heyecanlanmamak elde değil...İşte bu nedenledir ki ben de burdaki hocalarımın tavsiyelerine uyup ilk bonsai fidanım için şimşir i seçtim ve hemen koşup iki tane aldım kendime  Evet asıl şimdi başlıyor heyecanım ve siz hocalarımın yardımlarını bekliyorum ilk olarak ne yapmam gerekiyor.Şimdiden kıymetli vaktinizi ayırıp benim heyecanıma ortak olacak herkese teşekkürler  )
Eğer konuyu yanlış yere açtıysam özür diliyorum heyecanımdan ne yaptığımı bilmiyorum 
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vyssera
Salvia , sen de aramıza hoşgeldin, burası güzel bir yer gerçekten, Şimşir ilk başta bonzai isteğini biraz tatmin edecek sanırım, çünkü küçük yaprakları ve ağaça benzer yapısıyla hemen güzel bir görünüm alacak. Ardından Bonzai denizne yelken açacağız. Bu arada ben de yeniyim. Üstadların söyleyecekleri şeyler önemli. Başarılı mutlu çalışmalar dilerim.
|
Çok teşekkürler ederim vyssera gerçekten hoş gördüm burayı
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Salvia aramiza hos geldin. Simsirle bonsaiye baslamak iyi bir secim.
"bicim verme teknikleri' forumundaki alt forumda olan "uyelerin bonsai calismalari" bolumune yeni bir sayfa acarsaniz calismalarinizi ordan izler hep birlikte yardimci olmaya calisiriz.
Istersen once kucuk saksidaki simsirden basliyabiliriz.
O simsiri minyatur bir agac sekline koymaliyiz, belki kivrimli dik tarz olabilir[govdesinin nasil yukseldigini goremedigim icin kesin bir sey soyliyemiyorum, buyuk bir olasilikla govdenin tam duz yukselmedigini dusunup kivrimli dik tarz dedim] - Once agacin on yuzunun hangi tarafi olacagina karar vermelisin ,
- sonra koklerin nerden basladigini anlamak icin, topragi eseleyip koklere bakmalisin, bunu yaptiktan
- sonra agacin boyunun 3/1 nin govde uzerindeki dallari budayip govdeyi ortaya cikarmalisin.
- sirada dal dizimi var simsir cok dalli bir agaccik oldugu icin dal seciminde pek zorlanilmaz.
- Ilk dal agacin boyunun3/1 oldugu yerden saga veya sola cikmali,
- ikinci dal geriye veya ilk dalin terz yonunde olabilir
- saga ve sola dogru cikan dallar, karsidan gelen birini kucaklaycakmis gibi hafifce sagdan ve soldan one dogru uzanmali.
- dorduncu dal one dogru cikmali ve bu surup gider yukariya dogru cikildikca dal boylari ve dal aralari kisalir.
Kolay gelsin Yeni acacagin sayfada bulusmak uzere hosca kal.
|
Hocam söylediklerinizi can kulağıyla okudum bakalım doğru anlamışmıyım:
İlk iş bu sayfayı açtım
Küçük şimşirle başlayıp kıvrımlı dik tarz yapacağız ve ben burdan sonra hemen diğer arkadaşlarımın çalışmalarına bakıp bu tarzla ve budamayla ilgili tüm yazılanları baştan sona iyice okuyacağımİtiraf etmeliyim ki korkuyorum yanlış ve hata yapmaktan.
Küçük dip not: hocam tüm bu söylediklerinizi benim ufaklığın saksısında yapıcam demi saksı değiştirmiyorum
İlginize teşekkürler cevablarınızı bekliyoruz(ufaklığımla birlikte

)