![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
ben anladım galiba Dalları toprağa daldırıp köklendirecek ve o kökleri sonra dışarıda bırakıcak ![]() Eğer düşündüğüm gibi ise; Gövde Kayanın üstünde, gövdeden çıkan kökler kayaya sarılarak toprağa iniyor dallardan çıkan kökler toprağa direk sarkıyor...korku filmi gibi Bu bana gerçekten ilginç bir fikir olarak geldi. İncir çabuk kök salan bir ağaç mutlaka kök salacaktır. Mutlaka dene ![]() Ben demeyi düşünüyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
evet bende kaya üzerine kök sardırmayı planlamıştım ama ağacı dikmiş bulununca(gerçi Ali bey geç olmadığını söyledi) ana gövdenin dibe yakın kısımlarından çıkan dalları kök şeklinde toprağa daldırıp ucunuda kesersek bunlardan kök görünümü elde edbilirmyiz diye sormuştum . ficus benjaminlerde böyle bir uygulama yapılıyor galiba çünkü gövdenin 10-15 cm yukarısından dallar bükülerek yapılan çalışmalara rastlamıştım internette.Ama siz benim bu fikrime daha ilginç bir yaklaşım getirdiniz.çok daha güzel olacağına eminim evet kesin denenmeli çok sağolun |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
işte tam oalrak olmasada hızlıca bulabildiğim birkaç foto ben böyle demek istemiştim yani tam dik e yakın toprağa saplanırsa sonuçta sürgünler geriye doğru çıkamayacağına göre o dallardan sürgün vermicektir diye düşünüyorum ama aynı mantıkla kökde vermeyebilir ama bi şans ana gövdeye bağlı olması yani kısaca ters çelik dikmek gibi birşey.ama ana gövdeye bağlı direkt dalı gövdeden çıkan bir kök gibi göstermek düşüncesüydi image_scale.jpg Pc120021.jpg multi-trunk-ficus.jpg Düzenleyen bonsaireef : 24-07-2006 saat 22:30 Neden: resimleri görünür şekilde ekleme |
|
|
|
![]() |
|
|