![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
Gallus / Bonsailerim
terasımda daha önce anlatmaya çalıştığım bitkilerimi ve bonsai adaylarımi sizlerle paylaşmak istedim genel bir bakış bahçe 059.jpg hederahelix zannetmiştim ama galiba değil yaprakları daha iri ve pek yıldız gibi durmuyor dolma bahçeden çelik almıştım. işaret parmağı kalınlığında( galiba Ali Bey'in dediği gibi Hedera canariensis olsa gerek bahçe 060.jpg bahçe 061.jpg Düzenleyen gallus : 26-07-2006 saat 11:12 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Corylopsis pauciflora bauhaus tan aldım bonsai olurmu bilmiyorum altta şimşirlerimden birisi yakalşık30 cm bouyunda ve süs narım bahçe 062.jpg bahçe 063.jpg bahçe 064.jpg bahçe 065.jpg bahçe 066.jpg Düzenleyen gallus : 25-07-2006 saat 18:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
bahçe 071.jpg resimdeki bitkinin adını biliyormusunuz bonsai yapılabilir mi? bahçe 072.jpg pittosporum aslında kendi kendine bonsai olmuş bile bahçe 073.jpg bahçe 074.jpg aynı bitkiye ait onuda inönü stadyumunun önünden bir dal parçaşı olarak aldım suda köklendi diktim onun da adını bilimiyorum siz cevaplarsanız sevinirim Düzenleyen gallus : 25-07-2006 saat 18:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
bahçe 057.jpg bahçe 058.jpg karpuzlarım bahçe 067.jpg bahçe 068.jpg bunlarda cherry domateslerim biberlerim salatalıklarım sırık domateslerim bahçe 079.jpg terasımdan bir köşe karpuzlarım geniş açıdan sardunyalar serviler söğütler de köşeden göürnüyor sanırım Düzenleyen gallus : 25-07-2006 saat 18:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
bahçe 075.jpg hedera helix. yanındaki sardunyayı bonsai yaparım diye dikmiştim 2 ay önce o zaman iki yapraı olan bir tepe dalıydı şimdi yapraklar maşşallah kafam kadar oldu bide çiçek açınca kıyamadım. sardunyanını saksısı aslında bir su bardağı kadar falan bahçe 076.jpg bonsailerime dal budaması ve telleme yapmıştım geçen gün galiba çok mutlu ki 2 günde hemen sürgün vermiş hatta bu sabah onları sularken farketmemiştim görünce çok sevindim sizinle paylaşmak istedim. onları bauhausun zulmünden kurtarınca eee bide açık havayı görünce koyverdiler bahçe 077.jpg resim diğer incirim Düzenleyen gallus : 25-07-2006 saat 18:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
bahçe 048.jpg bahçe 049.jpg bahçe 050.jpg bahçe 051.jpg bunlarda bonsai değil sayın Ali Hocam zannetmeyin ki sadece sizin misafirleriniz var bakın benide her ağaçlarımı sulamaya çıktığımda bu iki bıdık dostum ziyeret ediyor ben onlara meyve değilde bulgur veriyorum. sizin dostlarınız kadar güzel olmasalar da onlarda çok tatlı! kimbilir nerden kaçtılar da geldiler? Ama galiba beni bırakmaya pek niyetleri yok kediler yiyecek diyede ödüm kopuyor ![]() Düzenleyen gallus : 25-07-2006 saat 18:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
buda bir tür yayılıcı yer bitkisi önceden beri fare çiçeği diye bilirim ben gerçek adını bilen varmı? çiçekleri aslan ağzının küçük bir kopyası. resmi asıl koyma nedenim acaba bonsalerin altına yosuna alternatif olarak konulabilir mi? diyedir ya arkadaşlar bu resimleri nasıl görünür hale getiriyoruz. eğer benim bilmediğim bişey varsa söyleyin de bonsaireef arkadaşımızı çık uğraştırıyorum galiba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Resimleri siteye normal yoldan ekledikten sonra aşağıdaki resimde görüldüğü gibi ataç işaretinin çıkan menüsünden seçip sayfada yer almasını sağlıyorsunuz. İlk yüklemede beni epey uğraştırmıştı... bahçe 069[1].jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
sağaolun varolun anlamam geç oldu ama hallettim teşekkürler bonsaireef ve klimanjero |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Gallus terasına hayran oldum. ![]() Bir terasın olması büyük şans. ![]() Bitkilerinde çok güzel. ![]() Keşke benimde bir terasım ya da bahçem olsa. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
2. katta oturmama rağmen bir terasım var aslında aprtman 4 katlı ama L şeklinde düşünün. teras evet çok güzel ama 6 senede anca bu sene aklım başıma geldi. daha önceleri yazları burda olmuyordum çünkü. tek dezavantajı kedilerden koruyamıyorum. yani lerde şöyle profesyonel anlamda bonsai işine girsem kedi katili olabilirim( şakaydı tabi ama onlara kıyamıyorum ve bu yaz sıcaklarında tek suyu burada bulabiliyorlar. ama bir okadarda zarar veriyorlar. iki arada bir derede kaldım onlarra zarar vermeden uzaklaştırmanını yolunu bulamadım. gerçi zarar dövsem falan da pek takacaklarını zannetmiyorum ya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Gallus o kadar uzun mesajlar atıyorsun ki hangi konuda yazacam hangi soruyu cevaplayacam şaşırıyorum. ![]() ![]() Yeni başlayanlar için yardımdaki mesajınada bişey yazamadım.Sakın yanlış anlama aradan soruyu çekip yanıtlaması zor olduğundan. Bak şimdi nasıl anlaşacağız; 3 mesajda ilk resimde sorduğun bitki taflan.Hatta galeride taflandan bonsai yapım aşamalarını bonsaisan anlatmış.(büyük boyutlusu nerde var hatırlamıyorum ama istersen bende var yollayabilirim) Bakayım daha soru var mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
İki çeliğinin hangi tür olduğunu bilmiyorum bunu bilen arkadaşlara bırakalım. Şimşirini çok beğendim bir ara üzerinde konuşalım.Güzel birşeyler yapabiliriz. ![]() İncirinide çok beğendim.Doğru yolda adım adım ilerliyor. ![]() Domateslerin için olsada yesek diye düşündüm, şöyle taze taze, dalından kopmuş. ![]() Karpuz için çok erken.İstanbula gelsek kesip ikram edermisin yoksa kalkmamızı mı beklersin ![]() Yayılıcı yer bitkisi neyin nesi bilmiyorum ama güzel görünüyor.Bende değişik bitkiler kullanıyorum.Tercihimde çiçek açan bitkiler.Seninkide açıyor ne güzel. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
ya kusura bakmayın evet biliyorum mesajlar çok uzun oluyor sabırsızlığımdan ötürü ben aslında 2 aydır falan siteyi dışarıdan takip ediyordum üye olmak istememe sebebimi de yazmıştım ama dayanamadım aslında buradaki ağaçların hepsinde siz farkında olmayabilirsiniz ama emeğiniz var. bu sebepten dolayı bunların hepsini bir anda paylaşmak istedim eserlerinizi görün diye. sende biliyorsun ki paylaşılmadıktan sonra pek bir işe yaramıyor. arkadaş çevrem de( sizde aynı sorunla muzdaripsinizdir büyük ihtimal) sizin anladığınız gibi benim halimden anlamıyor. onlar için bunlar sadecee "aa ne güzel olmuş"tan başka bişey değil. onlar için bunlar sadece bitki. zaten forumlar bunun için var. hatta bir çoğu bonsaiyi bir bitki türü sanıyor ![]() sizlerle tanışmak için sabırsızlanıyorum.domateslerden hergün yiyorum. hepinize de ikram ederim. istanbul ve istanbul dışındaki arkadaşları da evime beklerim. burdaki hiçbirşey yüzyüze konuşmak kadar güzel olamaz tabi ben burada terasım hakkında genel bir bakış olsun diye düşündüm. bu ağaçların hepsi üzerinde ayrıntılı fotoğraflarla tartışacağız hiç merak etmeyin. çünkü hepsi daha yoğurulmamış birer hamur. şimşiri kendi aklımca tellemiştim fakat çok hızlı geliştiği için teller sıktı ve bende kestim. yanlardan tutturarak birşeyler yapmaya çalıştım ilerleyen günlerde detaylı fotoğraflarla tartışırız bitkinin taflan olduğuna şaşırdım. galerideki taflanı görmüştüm ama farklı yaprakları olduğyu için anlayamamışım. bende aslında herşeyi yeni öğreniyorum .artık yolda giderken gözüm ağaçlara bitkilere takılıp duruyor. bak yine çok uzun yazdımmm ooof |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Yaw sizleri çok seviyorum.Bu işe yeni başlayanların enerjisi yokmu beni bitiriyor.Yıllar öncesine dönüveriyorum.Bende sizin gibiydim.(gerçi hala öyleyim ![]() Şunu söyleyeyim arkadaşlar; bonsaiciyi ,bonsaici olmayan birisi anlayamaz.Gallus şu senin koyduğun resimler başkası için sadece bir ağaç.Koyduğun o incir varya başkası bakınca incir fidesi görüyor olabilir ama ben bakınca kıvrımlı dik stil olabilecek, bu yolda ilerleyen bir bonsai adayı görüyorum.Bu bana çok zevk veriyor.Çok heyecanlanıyorum.Bu yaşadığım duyguları **** yaşadığımız duyguları bizden başka kimsenin anlayacağını sanmıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Belki az bişey katkımız olmuştur ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
incir olduğunu anlasınlar öpiyim de başımın üstüne koyayım sizleri iyi ki buldum yaw |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
iyi ki bulmuşsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2006
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bonsaiciyi bonsaiciden başka kimse anlamaz evet. Saksılarda ağaçları gören herkese bunun ağaçlara bir eziyet olmadığını anlatmaktan bıktım. Hele bir de bu bonsai işine kendimi bu kadar vermem komik geliyor herkese. Sonra bir de bu sıcaklarda balkonu paylaşmaya çalışan aile fertleri ile bonsaicikler arasında gerilim yaşanıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Halen daha "Emekliliğine var ama dedeler gibi börtü böcekle uğraşıyorsun" diyenler var ![]() ![]() Yani; anlaşılması zor bir iş yapıyoruz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Geçen sene nisan ayında evin içine floresan altında bir mekan yaptım.Şu an ne kadar bitkim varsa o zamandan kalma.Çoğu bitkimde mersinden getirdiğim yamadori mineler.Floresan altında da yer sıkıntısı oluyor, masa kaç saksı alırsa.Yani kolleksiyonuda geliştiremedim.Anlayacağınız yıllarca okudum okudum sonra bonsai resimlerine baktım baktım.Çoğu tecrübemde bu 1 -1.5 yıllık süreçte oluştu.Allahtan mineler o kadar hızlı gelişiyor ki (normal ağacın 10 katı hızla gelişiyor diyebilirim).Bir ağaçtan 10 yılda öğreneceğiniz el alışkanlığını mineden 1 yılda alabiliyorsunuz. Neyse kaptırdım gidiyorum.Şu an askerdeyim evimin balkonu güneş alıyor ve bitkilerim çok mutlu.Sadece evin içinde olmayan börtü böcek problemim var o kadar. ![]() Yer önemli diyecektim sadece ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Başlığa yakışır muhabbetler geçiyor yalnız, sadece gallus paylaşmıyor bizde paylaşıyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
bonsai_art
Giriş Tarihi: 25-07-2006
|
çalışmalarınız
sevgili gallus, Çalışmalarınız çok kıymetli , ancak bir tavsiyem olacak; bonsai saksılarınızın derinliği daha az olursa hem görüntü hem de bitkilerin minyatürize olması açısından daha iyi olabilir. ben de bu konuda birhayli sıkıntı çekiyorum yani özel saksı bulamıyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Orhan Eser.Hoşgeldiniz aramıza.Sizi burada bir tanıyalım. Şu an da küçük saksıya alınmak için erken.Bonsai olma aşamasındaki ağaçlar için büyük saksıda olması daha avantaj.Bu konuda isterseniz konuşalım. Özel saksı başlı başına dert.Hep yaşıyoruz bu sıkıntıları. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2006
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
bonsai_art
|
tanışma
kusura bakmayın. sadece giriş yapmak için belkide gereksiz bir yazı yazdım. Ben de sizler gibi bonsai meraklısıyım.Japonya ve Kore ziyaretlerimde ana vatanlarında görme, satınalma şansım oldu.Yaklaşık 6 yıldır teorik ve pratik uğraşılarım oldu halen 15 adet 3-15 yaş arasında bonsailerim var.bunlardan 4 adeti kendi yetiştirdiğim (üstelik tohumdan) yerli türler var.sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Oo Orhan Bey.Aramıza bir tecrübeli daha katıldı desenize.Sizi artık burada daha sık görmek isteriz.Hatta çok sık görmek isteriz ![]() Ben şimdi meraklandım.Eminim diğer arkadaşlarda çok meraklanmışlardır.Ne zaman koyacaksınız bonsailerinizin resimlerini. Paylaşmanızdan mutluluk duyarız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
bonsai_art
|
Haklısın.Ancak Bonsai olacak ağaç veya çalı, gövde kalınlığı görsel olarak tatmin edici hale gelmesi yani kalınlaşması önemli fakat derin saksılarda kökler daha fazla gelişip bitkinin fazla beslenmesine yol açması, yaprakların küçülmesine mani oluyor. Benim tercihim ilk 2 yıl sonunda eğer bonsai potansiyeli var ise mevsime uygun olarak sığ saksıya alıp ilk sürgün döneminde budama ve telleme işlemlerini başlatmak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|