View Single Post
Eski 25-07-2006, 21:14   #22
bonsaireef
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sule
Tek problemim var: Ağaçlarımı koyabileceğim geniş bir yer. Ha saksı buldum mu? Hayır. Çünkü göstereceğim bir bonsaim yok. Toprağı da okuduklarımla bulabildiklerimden bir harman yapıyorum, şimdilik idare ediyor. Ama yer problemini öyle kolay kolay çözemiyorsunuz. Hatta sırf bu yüzden ağaç koleksiyonumu sınırlandırmak zorunda kaldım.

Bitmez bonsaicinin derdi bitmez......
Çok doğru sule.6 yıldır bonsai ile uğraşıyorum demeye çoğu zaman utanıyorum.Bakıyorsunuz internette 6 yılda adamlar çok harika bonsailer yapmışlar.Benim ise şu an elimde hiç bonsai yok.Tek nedenide yer sıkıntısı.Ne ağaçlar geçti elimden anlatamam ama hiçbirisini yaşatamadım.Çünkü Ankaradaki öğrenci evim kottaydı.Yani zemin altı.Balkonu vardı ama karanlıktı.2 saat güneş alıyordu ama almasa daha iyi, aldığı zamanlarda bitkiler yanıyor,güneş gidince direk karanlıktı.Bu nedenle hiç ağaç yaşatamadım.Ne fidanlar ne yamadoriler gitti

Geçen sene nisan ayında evin içine floresan altında bir mekan yaptım.Şu an ne kadar bitkim varsa o zamandan kalma.Çoğu bitkimde mersinden getirdiğim yamadori mineler.Floresan altında da yer sıkıntısı oluyor, masa kaç saksı alırsa.Yani kolleksiyonuda geliştiremedim.Anlayacağınız yıllarca okudum okudum sonra bonsai resimlerine baktım baktım.Çoğu tecrübemde bu 1 -1.5 yıllık süreçte oluştu.Allahtan mineler o kadar hızlı gelişiyor ki (normal ağacın 10 katı hızla gelişiyor diyebilirim).Bir ağaçtan 10 yılda öğreneceğiniz el alışkanlığını mineden 1 yılda alabiliyorsunuz.

Neyse kaptırdım gidiyorum.Şu an askerdeyim evimin balkonu güneş alıyor ve bitkilerim çok mutlu.Sadece evin içinde olmayan börtü böcek problemim var o kadar.

Yer önemli diyecektim sadece

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön