![]() |
|
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2008
|
Aslında çok hoş bir çalışma, bir süre sonra eminim çok güzel olacaktır.Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Forumda,Türkçe ile ilgili böyle bir başlığımız var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Boyu fazla uzun bence. Ya gövdenin ortalarından bir yerden havai köklendirme yapın, ya da 2. dalın çıktığı yerden kesip o 2. dalı kısaltıp lider dal yapın, geri budaklanmayı bekleyin. Havai köklendirmeyi tercih ederdim ben. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Akçaağaç çok güzel budak kapatır. Bu suretle de şişman yamuk yumuk güzel bonsai gövdesi oluşur. Bu nedenle en alttaki küçük dalın üstünden verev olarak kesin derim o çok iyi geşim gösterir.Budadıkça coşar ama biraz da sabır lazım her gün de budama olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın köknar ve nariçi. Boyu çok mu uzun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Tekin beyin görüşüne katılıyorum. Ben olsam dediği gibi yapardım. Eğer bunu uygularsanız yeni gelişecek dalcıklara dikkat ediniz. gereksiz dalcıkları zamanında budamak lazım. Gövdenin aynı hizasından iki ve daha fazla dalın gelişmesine ve gövdenin o bölgesini gereksiz kalınlaşmasına müsaade edilmemeli. Ben bonsai için geliştirdiğim ağaçlarda öncelikle gövdeye odaklanırım. Dallar ve yapraklar sadece gödenin geliştirilmesinin aracılarıdırlar. Muhtemelen bu süreçte gövde kalınlığına göre gereğinden fazla kalınlaşacakları için onları budamak zorunda kalırım. Bu bir zaman kaybı ve başladığımız noktaya geri dönüş gibi gelebilir. İlk zamanlarda bu uygulamayı yapıp zaman kaybetmeyi göze alamazdım. Fakat bir süre sonra gövde üzerinde gövde kalınlığının üçte birinden daha kalın dallarla ve uygunsuz dal dizilimleri ile yüz yüze gelince derin budama kaçınılmaz oluyor. Aslında daha çok zaman kaybettiğimi anlıyorum. Bonsaiye ulaşmanın yolu ne yazık ki düz bir virajsız değil, tam tersine virajlı, inişli çıkışlı, hatta başladığın noktaya doğru geri dönüşlerle doludur. Ne kadar anlatılırsa anlatılsın bu ancak kendi deneyimlerinle yaşanılarak öğrenilebilir. 1-2 Metre boya ulaşmış ağaçları budayıp 10-15 santime indirme ilerde çok kaliteli bonsailer elde etmenin bir yoludur. Bence bunu uygulayın. Ardından kış sonu kazık köklerini budayın ve tekrar geliştirin. Bu kez bonsaiye daha çok yaklaştığınızı göreceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2024
|
Bonsai oldu mu ? Düzenleyen Asım Tunç : 28-12-2024 saat 20:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|