agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni89Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-12-2014, 11:55   #1
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Bu arada muhacir tarhanası bildiğimiz Rumeli tarhanasından farklı mı acaba? Nasıl yapıldığını bilen varsa yazsa buraya keşke..

Ben Ege tarhanası yapmıştım geçen yıl. O da ekşi maya benzeri bir usulle yapılıyor. Hazır alınanlarla kıyaslanamaz derecede güzel olmuştu.
Rumeli tarhanasıyla fark olduğunu sanmıyorum. Hamura domates, kırmızı biber, nohut, yoğurt, soğan, tarhana mayası, tarhana baharı (bir miktar da irmik ekleriz biz, annem bereketli olur diyor) eklenerek yoğuruluyor. Sonrasında her gün yoğurarak ekşiyen hamur bir hafta kadar sonra küçük parçalara bölünüp kurutuluyor ve ufalanıp iyice kuruduktan sonra kış boyu kullanılıyor.

Ozlem A beğendi.

Düzenleyen loveforlife : 13-12-2014 saat 23:24
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025