![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
|
Faydam olduğuna sevindim. Afiyetle tüketiniz. Bu günlerde mısır unlu kekini yapmaya başlıyoruz. Yeni tatlar da güzel oluyor. 2-3 bardak çok ince kıyılmış ya da robotdan geçirilmiş körmen, yine aynı şekilde 2-3 kök taze sarımsak ve taze soğan, istediğiniz miktarda maydanoz, dereotu, kuru ya da taze nane tuz, kimyon, karabiber, karışımına bir bardak yoğurt, 2 bardak fırınlanarak un haline getirilmiş mısır unu ve 1 bardak buğday unu ,kabartma tozu ekleyerek karıştırıyoruz. 15-20 dk dinlenlenen karışımımızı kek kaplarında fırında pişiriyoruz. Denemenizi tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2009
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 29
|
Sevgili Balbay Bende bu otu rahmetli babannemden bilirdim. Bahçeden toplardı. Sade yemeğini yaptığını görmedim, ama yaptığı yemeklere ve börek içlerine eklerdi. En çok lepe (löpe vs..) dediğimiz bulgur, domates ve körmenle yapılan çorba kıvamında bir yemekte kullanırdı. Sizin yazınızı okuyunca tekrar o çocukluk günlerime gittim. Baktım burnumun dibinde duran körmenleri unutmuşum. Sevgili eşime bahsettim, şehirli olan eşimin )) böyle şeylere ilgisi olduğunu bildiğimden hemen toplayıp sizin patatesli tarifinizi yaptım. Çok nefis oldu. Kızım önce yemem dedi ama zorladım böyle doğal ortamda yetişen kaç sebze yiyoruz. En kısa zamanda bir de lepe yapıp babannemi anacağım. Size bana bu otu hatırlattığınız için çok teşekkür ederim. Artık mutfağımda yer alacak. |
|
|
|
![]() |
|
|