28-06-2008, 19:34 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Karacalar'ın dönüşü
Bir zamanlar, Adapazarı ili geyve ilçesi ormanların da görülen karacalar en son yaklaşık olarak 30 sene kadar önce görülmüş ve o zamandan geçen seneye kadar da gözükmediler. Bunun sebepleri arasın da bölge insanının acımasızca karacaları ve geyikleri avalmalarının yanı sıra, kolay bir geçim kaynağı olarak görülen ormanlarımızın acımasızca talan edilmesi ve 3 kuruşluk rant için satılması yer almaktadır. Son zamanlar da kaçak orman kesimlerinin ve avlanmanın azalması sonucu ,uzun zamandır ormanlarımız da rastlayamadığımız karacalarımız geçen sene görülmeye başlamıştır. Bu sene ise köy de bulunan bazı ahırların yanların da görülmüşler. Başta ben ve ailem olmak üzere çok sevindik. Acaba bundan sonra üreyip çoğalırlarmı. Köylere kadar inmelerinin bir sebebi olabilirmi ( Yiyecek bulmak gibi ) Yoksa Bolu taraflarından yollarını şaşırıp bu taraflaramı geldiler. Sebep ne olursa olsun ben buna çok memnun oldum. Belki ben bile görebilirim.Köy derken bizim köy de görüldüler Doğançay köyü |
28-06-2008, 21:04 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Benim de aklıma gelen o ancak sayıları çok az olduğu için bir şikayet duyulmadı, bir de bizim oralar dağlık ve vadi içi olduğu için pek ekime uygun fazla arazi bulunmamakta. |
04-07-2008, 17:06 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2008
|
İnşallah sürü halinde rahat rahat yaşarlar. |
27-02-2009, 15:58 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-02-2009
|
ben memleketimde çok rastlıyorum mısır tarlalarına dadanıyorlar. Dadansınlar açmı kalacak insanoğlu her zaman yiyecek buluyor nasılsa. Çok nazik hayvanlar insanı görür görmez kaçıyorlar.. |
31-03-2009, 09:50 | #8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
kendinmizden olmayanı hor görmek gibi bir adetimiz var...doğayı kirlettiğimiz için büyük ihtimalle hayvanlar artık doğal ortamlarında yiyecek bulamadıkları için köye inmişlerdir..Yazık... |
31-03-2009, 10:22 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Doğayı kirlettiğimiz, katlettiğimiz, hayvanları biliçsizce avladığımız düşünülürse büyük zarar veriyoruz, ancak ben doğa da ürediklerini ve çoğaldıkları için bahçelere kadar indiklerini düşünüyorum. Bundan 20 - 30 sene öncesine kadar karacalar varmış ama o zaman dan beri gözükmüyorlar dı. 1_ Aç kaldıkları için. 2_ Üreyip çoğaldıkları için. Her iki seçenekte de karacaların gözükmesi sevindirici bir haber çünkü hala hayatlarını devam ettirebiliyorlar demek. |
24-07-2011, 17:12 | #10 |
Ağaç Dostu
|
Karacalar döndüler ancak hem insanlardan hem de köpeklerde kendilerini kurtaramadılar. http://www.carkhaber.com/icerik.php?...=haber&id=3502 |
25-07-2011, 07:30 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2008
|
Maalesef aynı sorun İstanbul'da da var. Aşırı korumacılıkla sayıları artan başıboş köpekler ormanlık alanlarda vahşi sürüler oluşturmaya başladı. O civarlarda tek tük karaca görülse de yavru büyütemiyorlar ve nesilleri tükeniyor. |
25-07-2011, 21:35 | #12 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef dediğiniz gibi. Zaman zaman ormanlarımıza karacalar yetiştirme çiftliklerinden salınıyor ancak daha orman ve doğal yaşama alışamadan ya avcılar **** diğer hayvanlar tarafından katlediliyorlar. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|