agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Yabani Hayvanlar / Genel
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-10-2006, 11:00   #1
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Anadolu Leoparı olsa güzel bir şey olmaz mıydı?
Güzel olur da; umarım tekrar gören biri, öldürmeye kalkmaz...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2006, 11:19   #2
Ağaç Dostu

hasan42's Avatar

Giriş Tarihi: 04-11-2005
Galeri: 112
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Güzel olur da; umarım tekrar gören biri, öldürmeye kalkmaz...
Bu ihtimal maalesef oldukça büyük. Hatırlayın, son Anadolu Leoparı'nın fotoğrafı öldürüldükten sonra çekilmişti.

hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2006, 11:32   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-04-2005
Galeri: 66
Bu sabah başıma çok talihsiz bir kaza geldi. Araba ile işe giderken bir kumruya çarptım. Genelde hep başımıza gelir araba ile seyir halindeyken yanı başına kadar gelirsiniz ondan sonra havalanırlar bu sefer malesef öyle olmadı arabanın altında kaldı.

Dikiz aynasından baktığımda yerde can çekiştiğini gördüm eşi olduğunu tahmin ettiğim kuşta hemen yanı başına kondu. Hemen arabadan inip yanına gittim fakat çok kötü durumdaydı . Ev yakın olduğu için avucumun içine alıp garaja götürmek istedim belki bir şeyler yapabilir diye. Çok kötü bir durumdaydı titriyor ve başından akan sıcak kanı elime akıyordu. Çaresiz kaldım daha fazla acı çekmesine gönlüm el vermedi ve kendi elimle öldürdüm. Bilemiyorum doğrumu yoksa yanlışmı yaptım. O an öyle bir karar verdim.

Daha sonra dışarı çıktığımda diğer kuşu kapının önünde beklerken görünce biranda gözlerim doldu ve sessizce ağladım. Hayatımda ilk defa bir kuş için ağladım.

Kendi kendime söz verdim bundan sonra kesinlikle ava gitmeyeceğim.

oktars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2006, 14:04   #4
Yeni Üye

Mert Arslan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-08-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oktars
Çaresiz kaldım daha fazla acı çekmesine gönlüm el vermedi ve kendi elimle öldürdüm. Bilemiyorum doğrumu yoksa yanlışmı yaptım. O an öyle bir karar verdim.

Daha sonra dışarı çıktığımda diğer kuşu kapının önünde beklerken görünce biranda gözlerim doldu ve sessizce ağladım. Hayatımda ilk defa bir kuş için ağladım.

Kendi kendime söz verdim bundan sonra kesinlikle ava gitmeyeceğim.
Siz en doğru olanını yapmışsınız, yapacak bir şey kalmamış... Can çekişmesindense acıısını dindirmek en mantıklısı. Çünkü sonunda zaten can verecek.

İnanın bir böceğe bile basamıyorum. Çok kez bir karınca ailesini son anda farkedip, yere düşme pahasına tökezlediğimi bilirim...

Doğa ve insan sevgisi ne kadar güzel bir şey...

Kendinizi üzmeyin....

Mert Arslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2006, 13:53   #5
Ağaçsever

kahverengiel's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oktars
Çaresiz kaldım daha fazla acı çekmesine gönlüm el vermedi ve kendi elimle öldürdüm. Bilemiyorum doğrumu yoksa yanlışmı yaptım. O an öyle bir karar verdim..
Bence de doğru karar vermişsiniz. Buna benzer bir şey benimde başıma geldi anlatayım, vicdan azabı çekmenize hiç lüzum yok. Araba çarpan bir kediyi veterinere götürdük. Veteriner yaşama şansı çok az uyutalım acı çekmesin tedavi masrafları da ağır olur dedi. O anda nasıl bir ruh haliyse yok dedik, tedavi edilsin. Nitekim tedavi edildi ama fazla yaşamadı. Izdırap çekti hayvan arka bacakları tutmadığı için ve böbrekleri iflas etti. Hala bende onun için kendimi kötü hissederim keşke o zamana geri dönüp uyuttursaydım diyerek. Acı çekmesi her zaman daha kötü, ölüm kurtuluş oluyor gerçekten. Böyle daha uzun süreli acı verici bir süreç başınıza gelecekti muhtemelen.

kahverengiel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2006, 13:57   #6
Ağaçsever

kahverengiel's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2006
Galeri: 2
Harika bir yazı olmuş. Türkiye'de çakal-sırtlan vb. hayvanların hala var olduğunu bilmek çok iyi. Bundan sonra gezdiğim yerlerde gözümü dört açacağım. Ama görürsem kimseye haber vermeyeceğim

Çünkü :

http://www.ergir.com/son_anadolu_panteri_yazi.htm

kahverengiel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025