agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Wintergreen berry -checkerberry- Gaultheria procumbens (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/8595.htm)

bulik 22-01-2009 21:53

bu bauhause'da satılan şeyleri okudukça ben üzümlerden daha bir mor oluyorum!
izmir'de yok işte yok!
lüfffennn, birisi gidecek olursa, tohum alacak, satacak olursa haber etsin!
ben mutlaka istiyorum
geneli gölge olan bir bahçem var, çok iyi uyum sağlayacağını düşünüyorum

eylems 24-01-2009 19:40

Gaultheria procumbens- Keklik üzümü
37 nolu mesajda Sakagün'ün bauhauseden aldığı ürünlerden Beylikdüzü Bauhause'ye gelmiş. Dün bir tane kendime aldım. Fiyatı 9.90 lira. İsteyenler olursa yardımcı olmaya çalışırım.

sındırgılı 26-01-2009 14:50

kozyatagı bauhaustada var

Minem 26-01-2009 15:32

Eylems ve Ssndrgl; çok teşekkürler. Bauhausa hemen bakmaya çalışacağım. Ben de Sayın Karınca70 e mesaj atmıştım elinde var mı diye. Bir an önce Bauhausa gitmek gerek :)

Minem 28-01-2009 12:00

Dün akşam İstanbul Bayrampaşa Bauhaus'dan aldım. Üstelik baya çok vardı. Hem seramik saksıda hem de normal plastik saksıda satılıyor.

Lonicera 29-01-2009 15:35

Gaultheria procumbens'i tohumdan çimlendirip resimleyecek bir arkadaş var mı acaba? İlk tohumdan çıkarken yaprak yapısını merak ediyorum. Benim ektiklerimin içinden 4-5 adet çimlenmiş, ancak kullanmış olduğum torfu başka bir tohumda da kullanmıştım. Belki de çimlenenler farklı tohumdur.

denizakvaryumu 31-01-2009 22:37

Tohumdan çimlendiren şimdiye kadar çıkmadı ama gerek de kalmadı, Bauhausta meyveli olarak halen satılmakta.

Selçuk Örnek 01-02-2009 21:20

Mevyesini yiyen var mı acaba, tadı nasıl?

feriha 01-02-2009 22:15

Sanki bir ilaç tadı var ama çıkaramıyorum:dilli:

Kesin tanıdığım bir şey..

Mentollü gibi hafif bir yanma hissediyor insan
.
Sanki nezle olmuşum ilaç almışım gibi hissettim.

Kötü değil. Tatli değil ekşi değil farklı.

Mersin -murt- meyvesi gibi diyesim geliyor ama değil.

denizakvaryumu 01-02-2009 22:30

Bu bitkinin meyve ve yaprakları ağrı kesici ateş düşürücü olarak kullanılıyor.

Eğer İbufen adlı ilacı kullanan varsa (çocuklarda ateş düşürücü) bu ilacın tadı bu bitkinin meyvesiyle aynı tatta.

Selçuk Örnek 03-02-2009 11:01

Ben de dün meyvesini Bauhaus'da tattım. Gerçekten bir cins ilaç gibi, hastaneyi çağrıştırıyor. Benim kanaatim; almadan önce tadına bakın.:p

eylems 03-02-2009 11:16

Tadını ben de bir yiyeceğe benzetemedim. Değişik. Yenildiğinde içinde uçucu yağ varmışta damağınıza uçmuş gibi.

MeyveliTepe 03-02-2009 12:47

Tesadüf, biz de almışız bu bitkiden. Evde saksıda duruyor öylece. Keyfi de yerinde. Anladığım kadarıyla dış mekana geçmesi gerekiyor bir şekilde. Ancak, nasıl, ne zaman? Bilen varsa ve anlatırsa sevinirim.

denizakvaryumu 03-02-2009 14:02

Sizdeki ev ortamına alıştığından dışardaki soğuktan etkilenmemesi için şimdilik baharı bekleyin derim.Yörenizde don olayı geçince bahçeye dikebilirsiniz.

Bu bitki -40 dereceye dayanabilen bir bitki yani soğuklamaya ihtiyacı var.

Diktiğiniz yer gölge-nemli, açelya veya çam altı gibi asitli toprak olsun.

feriha 16-02-2009 11:26

1 Eklenti(ler)
Eklenti 62957
Ankara bugün karlı. Keklik üzümünün saksısı düşük ph toprak ilave edilerek değiştirildi. Çam ağacının altına konuldu:p

denizakvaryumu 16-02-2009 11:45

Çok keyifli gözüküyor, tam istediği ortam, hele kar da yapraklarına değince çiçek için hazırlıklarını yapıyordur.

İklimsiz 24-02-2009 11:40

1 Eklenti(ler)
Sayın karinca70 den, denizakvaryumu nun bir paket tohum hakkını tarafıma devrederek aldığım tohumları birkaç ay buzdolabında bekleterek, yaklaşık 1,5 ay önce de ekmiştim.

Tohum paketinin üzerinde, gölge-asitli-batak yazılı olunca;

bir kaba baltık torfu koyup yağmur suyuyla doyurup, üzerine tohumları serptim.

Altta içi su dolu başka bir kap içersinde kalorifer peteği üzerine yerleştirdim.

Zaman geçtikçe çimlenme umudum da azaldı. Aklıma geldikçe alttaki kaba su ilavesi yapıyor ve tohumların ekili olduğu kabın kapağını açarak havalanmasını sağlıyordum.

Dediğim gibi, aklıma geldikçe:p

Bu sabah karşıma çıkanları paylaşmak istedim.

Ve bundan sonra ne yapacağımı inanın bilmiyorum.

Eklenti 64210

denizakvaryumu 24-02-2009 11:44

Tebrikler, hayırlı olsun.

Şimdiye kadar bu tohumları çimlendirmeyi başaran kimse olmamıştı.

Ben halâ umutla bekliyorum :)

karinca70 04-03-2009 16:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 366548)
Tebrikler, hayırlı olsun.

Şimdiye kadar bu tohumları çimlendirmeyi başaran kimse olmamıştı.

Ben halâ umutla bekliyorum :)

Tacca'yı da sadece Güler Hanım çimlendirebilmişti :) Kendisini tebrik ediyorum.

karinca70 04-03-2009 16:46

Wintergreen yapraklarını 2 gündür sallama çayın yanında demleyerek kullanmaya başlamıştım. Ancak bugün araştırdım ki; eklem romatizması ağrılarına iyi gelmesi yenilerek olmuyormuş :) Bağırsaklarımı hızlı çalıştırma gibi bir yan etkisi oldu.

İçerdiği methyl salicylate maddesinin zehirli olduğunu da okudum bazı kaynaklarda. Bazı kaynaklarda da yaprağı kullanılır diyor, ama yenilir demiyor. Ama bazı kaynaklarda da çayı yapılır diyor.

Wintergreenden nasıl eklem romatizması ilacı hazırlanır onu bu linkte okuyabilirsiniz:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...4&postcount=15

nevsune 04-03-2009 17:14

Bir aydır dizim ağrıyıp duruyor. Doktora gitmeye fena halde üşeniyorum. Şimdi git, röntgen çektir, kan ver, .... kim uğraşacak:p

Evde badem yağım da var, wintergreen berry'm de. Hemen şimdi kalkıp ilacı yapıyorum. Yaprakları kıyıp öyle ilave etmek daha iyi olabilir, ben öyle deneyeceğim. Sonucu birkaç gün sonra yazarım.

Not:Yapraklarını kıydığımda meyvesiyle aynı aromasının olduğunu farkettim. Şu anda birlikte kaynıyorlar

ormancık 08-03-2009 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 371901)
Evde badem yağım da var, wintergreen berry'm de. Hemen şimdi kalkıp ilacı yapıyorum. Yaprakları kıyıp öyle ilave etmek daha iyi olabilir, ben öyle deneyeceğim. Sonucu birkaç gün sonra yazarım.

Sn.Nevsune

Ben badem yağı ile hazırladığınız karışımın dizinize iyi gelip gelmediğini merak ediyorum. Bunu belirtirseniz çok sevinirim.

nevsune 09-03-2009 12:18

Sn ormancık
3 gün kadar uyguladım ama dizim artık eklemde ağrı aşamasını geçmiş, sorun biraz daha farklı. Bu yüzden orada etkili olmayacak galiba. Yine de bende eklem ağrısı mı tükendi:) hazırda ağrıyan ayak bileğim var, onda deneriz.

Evdeki bademyağı az kalmış, bu yüzden ben de az yapabilmiştim. Yenisini tekrar yapıp bir süre sonra size bildiririm. Yalnız haricen kullanıldığı için biraz daha zaman ister sanırım.

Bir de yapraklar yağın içinde kaynarken yağ kaba yapışıyor. Çelik cezve kullanırsanız iyi olur. Ben cezvemsi emaye kap kullanmıştım, temizlemesi zor oldu. Çelik daha iyi temizlenir.

ormancık 10-03-2009 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bulik (Mesaj 349781)
lüfffennn, birisi gidecek olursa, tohum alacak, satacak olursa haber etsin!
ben mutlaka istiyorum
geneli gölge olan bir bahçem var, çok iyi uyum sağlayacağını düşünüyorum

Sn. bulik,

Bahçeniz ne kadar gölge olsa da "tophat blueberry"'nin bahçenize çok iyi uyum sağlayacağını düşünüyorum. Ana sayfada Alışveriş İlanları - Fide, Fidan........ başlığında, bu bitki ile ilgili bigileri görmenizi öneririm.

Umarım sizin için yararlı olur;)

kaktüs 11-04-2009 12:11

Bu berrylerle aklımızı yitirmesek bari :)

feriha 13-04-2009 16:11

1 Eklenti(ler)
2 Mart tarihinde keklik üzümümün tohumlarından denemek amacıyla ekim yaptım. İki adet minik bir süredir ayakta durmaya çalışıyordu. Biri sizlere ömür. Diğeri sanırım yaşayacak. Bir şüphem de başka bir tohum karışmış olması. Emin olmak için çimlendiren arkadaşlarla karşılaştırmak istiyorum.
Eklenti 72403

nevsune 13-05-2009 10:44

1 Eklenti(ler)
Wintergreen berry'leriniz ne alemde?

Bu sabah, yazlıklardan fırsat bulup wb'nin biraz eski yapraklarını temizleyeyim derken dipten çıkan yeni sürgünleri gördüm.
Eklenti 78146

Eski dalları tamamen temizleyip yenilerin çıkmasına mı izin versek acaba?

Bu arada, kuşlar meyvesinden hoşlanmıyorlar galiba. Gerçi benim şaklaban sığırcık herşeyin orasını burasını koparttığı gibi, bunun meyvelerini de kopartıp atmış. Ben tadına bakmasını beklerdim. Demek o da benim gibi parfümümsü kokusundan pek hoşlanmadı:)

eylems 13-05-2009 13:35

Benim Wintergreen berryi çiçekte.

denizakvaryumu 13-05-2009 13:47

İstanbul çiçekte Ankara yeni sürgünlerde.

İklim farkı olsun.

Evet Ankara'lı wintergreenberiler sürgünlerini 4-5 koldan uzatmakta.Bakalım çiçek açacak mı?

nevsune 16-05-2009 05:54

1 Eklenti(ler)
Wintergreen berry'mi tamamen budadım. Hem dipten, hem dallardan çok sayıda sürgünler veriyor. Biraz rahatlasın, yeni gelenler soluk alsın diye düşündüm. Bazen köktenci kararlar almak gerekir:p İyi mi yaptım yoksa kötü mü, zamanla göreceğiz;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025