![]() |
2 Eklenti(ler)
Mor dutun çeşitleri bulunmakta. Ancak ağaçlar büyük ve istediğim gibi kalem alma durumum olmadı. Gelen fidan zaman içinde büyüdü. Muhtemel bu yıl daha çok ve büyük meyve verecek. Aşılı olarak aldığım ancak tohumdan çıktığını düşündüğüm mor dut fidanları da ağaç büyüdükçe meyveleri de büyümekte. Onlar çok tatlı olmaktalar.
Aşılı olarak aldığım dut önce beyaz olmakta. Daha sonra da rengi koyulaşıp değişmekte. Son zamanlarında resim almışım. Bu yıl muhtemel daha iri ve daha çok meyveli olurlar. Eklenti 727732 Eklenti 727733 |
4 Eklenti(ler)
Yol kenarında görmüş olduğum tatlı karadut ağacı. Çift aşılı alt taraf beyaz üst taraf bu şekilde. özellikle bu dalları çok yoğun bir şekilde meyve ile dolu. Biraz ileride başka bir yerde de aynı ağaçtan var. Onun meyveleri bu kadar değil. Aynı meyve. Geçen yıl bu ağacı budamışlar. Bakalım bu yıl nasıl meyve verecek.
Eklenti 727736 Eklenti 727737 Eklenti 727738 Eklenti 727739 |
3 Eklenti(ler)
Bir başka tatlı karadut. Bunun dalları da uzun bir şekilde gidiyor.
Eklenti 727740 Eklenti 727741 Eklenti 727742 |
5 Eklenti(ler)
Bu da bir diğer tatlı karadut
Arkadaşın bahçede durgun göz aşısı ile aşılamıştım. Bahar ayında götürdüm diktim ikisi de tuttu. Beyaz da aşılamıştım ancak onlar tutmamış. Bir tanesinde ilk yılında üç meyve oldu. Diğerinde ikinci yılında. Bu yıl üçüncü yılları olacak. Eklenti 727746 Eklenti 727747 Eklenti 727743 Eklenti 727744 Eklenti 727745 |
4 Eklenti(ler)
Beyaz olarak en uzun süre meyve veren ve iri olan. Bir arkadaşın yan apartmandan onun bahçesine kadar uzanıyor. İlginçtir aşı yapmama rağmen siyah tuttu. Beyaz tutmadı. Durgun göz aşısı yeniden yaptım. Bakalım bu yıl tutacaklar mı?
Eklenti 727748 Eklenti 727749 Eklenti 727750 Eklenti 727751 |
Selam, dut ağacım meyvasını geliştirmeden döküyor, sebebi ne olabilir, yapabileceğim birşey varmıdır, yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
Selamlar |
Dut ağacı yaprakları sararmış
2 Eklenti(ler)
Sayın Arkadaşlar
Dut ağacı yaprakları sararmış, nasıl bir müdahale gerekir acaba=? |
Mevsim gereği sararması normaldir.
Sararıp dökülecek baharda yeniden yeşerecek. |
Herkese iyi günler, Dut ağacım bildiğim kadarıyla yediveren değil ama bu sene ikinciye meyve veriyor. Şuan üzerinde olgunlaşıyorlar. Havalardan olabilir mi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025