![]() |
Alıntı:
|
Selamlar.
Geçen yıl flüt göz aşısı ile aşıladığım dutun gözleri patlamış ancak daha sonrada kurumuştu. Aşı yapılan bölüm sağlam duruyor. Üstteki gözlerde patlama var. Altta ana daldan patlayacak gözleri kopardım. Acaba aşılı bölümden bir dal çıkışı olacakmı merak ediyorum. http://www.agaclar.net/forum/attachm...-0277-crop.jpg |
Beş çeşit dut
1 Eklenti(ler)
Çatı katındaki dutların en son durumları.
soldan sağa 1-Avustralya karadutu -2- Shangrı la dutu -3-şah dut -4-Avustralya beyaz dutu-5- umru dutu Beş çeşit dutdan sadece umru dutu daha yeni yeni gözlerinde uyanma var diğer çeşitlerin aksine umru dutu çatı katının sıcak ortamında bile diğer çeşitler gibi uyanmadı . Dış ortamda yetişen yerli dutlar bile sürgün gözü verdi bu çeşit yeni yeni gözlerinde uyanma var. |
Beyaz parmak dut
1 Eklenti(ler)
Yıllar önce bahçemizde bulunan değerini bilemediğimiz yaşlılıktan kuruyup kaybolan dutumuzdan yıllar önce aşı alıp aşılayan kayadibi kayaarkasındaki akrabamızdan konuşma esnasında dedesinin aşıladığı duttan bahsetti bize gelip giderken bir kaç dal alıp kayaarkasındaki köyünde aşılayıp yetişmesine vesile olmuş. Bu sene ordan aşı dalı alıp aşılama yaptım. Ben şimdiden idda ediyorum bundan büyük parmak beyaz dut yok . Şahdut gibi uzun ince değil parmak kalınlığında ve uzunluğunda . Seneye nasip olursa fotoğraflarını buradan yayınlayacağım.
|
2 Eklenti(ler)
Aşıladığım Beyaz Parmak Dut ağacın meyvelerinin resimleri
|
Yediveren kara dut aşıları
1 Eklenti(ler)
Bu sene aşıladığım yediveren karadut aşıları. Aşılanan çöğür 10 tutan aşı 9 adet
|
Serdar ey geçtiğimiz hafta köyde dut ağacına kabuk aşısı yapmaya çalıştım.Gözün olduğu kabuğu çok kolay çıkarıyorum ama kabuk çıktıktan sonra gözün içinde ters taraftan yani arkadan bakınca minik bir toplu iğne başı kadar sert bir beyaz odunumsu tabaka olması gerekiyor.Sanırım bu kısım olmazsa aşı tutmuyor.Benim yaptığım aşılarda bu kısmı bir türlü kabukta bırakamıyorum.Bunun bir püf noktası varmıdır acaba.
|
Gözü çıkartırken yaprak sapı dibinden sıkıp artık sağ ve sol tarafa doğru oynatarak göz rahat şekilde çıkıyorsa gözü oradan almak.O kısmı kırmadan çıkartabilirsin. Unutma yaprak sapı dibinden sıkarak gözü çıkart.
|
Ayrıca ben Aşılanan gözlere Boş çamsil fısfısları ile 3-4 günde bir yaprak gübresi uyguluyorum .
|
selam iyi geceler
1 Eklenti(ler)
Dut ağacımın meyveleri neden tam olarak kararmıyor bilgisi olan yardım edebilirmi
|
bu normal mi?
1 Eklenti(ler)
Kararamayan dut'umun
Son hali yapraksız meyve verdi |
Aman tüle dikkat.
Bonsai olarak mı yetiştiriyorsunuz acaba? |
aslında bonsai den anlamam
Alıntı:
Tül e gelince sıkıntı yaratmıyor şimdilik |
:) Paylaşamadan duramadım...
3 Eklenti(ler)
Bahçedeki dut ağacından papağanımız Kajuya tünek ve merdiven yaptım.Çok da güzel oldu umarım beyenirsiniz...:cool:
|
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Kaju da çok tatlı. Benimde var iki tane. Kız Lily, oğlan Sacha. İkide muhabbet var. Ben de urum dutu dallarından tünek yaptım, üstünde çok mutlular. Merdiven yapmamıştım ama ilk etapta ben de yapayım çok beğendim.
|
elinde karadut mordut şahdut kalemi olan benimle iletişime geçebilir mi ? 5-6 tane lazım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bende de bir kaç çeşit dut var. İllerde takas yapabilir inşallah... Saygılar... |
*** arkadaslar
ben yeniyim burada.bir sorum olacakdi,dut agacim üzeri dut dolu fakat cicek aciyor ve tüm agacdaki cicek dutlar dökülüyor .neden acaba bilen var mi |
merhaba
dut neden cicek acip sonra dökülüyor bilen var mi??? |
Arkadaşlar dut ağacından 1 senede kaç kg verim alınır bilginiz varmı ?
Bir yerde hasat zamanı hasat ettikten 1 hafta sonra yeniden dut çıkar ve yeniden hasat edersiniz ve bu en az 6-7 kez 1 er hafta ile tekrarlanır diyor. Bu doğrumudur yoksa sadece 1 senede 1 kez mi hasat ediyoruz ? Bazı yerlerde 1 kere hasat edilir ve toplamda 1 ağaçtan 15 kg hasat edilir diyor. Bazı yerlerde 7 kez edilir diyor ve toplamda 95-100 kg hasat edersiniz diyor. Hangisi doğrudur ? Teşekkürler |
cüce amerikan siyah dutu yetiştiren varmı? biraz bilgi paylaşırmısınız? sipariş verdim denemeye alıcamda.
|
2 Eklenti(ler)
Dut ağacımız meyve vermeye başladı
|
Dut ağacına sürgün göz aşı ne zaman yapılır
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Mor dut.Baş parmak büyüklüğünde oldukça iri ve tatlı bir dut çeşidi.
Eklenti 616633 Eklenti 616634 Eklenti 616635 |
anadolu karasal ikliminde Amerikan Yediveren (Illinois Everbearing) dutuda iyi yetişiyor. geç uyanıyor.kışa dayanıklı. meyve iriliği ve tadı iyi.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bizde kiraz şeftali ve kara üzüm asmasi var bunlardan hangisine kara dut aşısı olur kabuk aşısı? Sent from my iPhone using Tapatalk |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025