agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Böğürtlen, Ahududu (Rubus idaeus) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/638.htm)

İsmail Kuzucu 09-02-2015 18:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1354542)
Tozlaşma elde edeceğiniz meyvelerin özelliklerini değiştirmez.
Elde ettiğiniz meyvelerin tohumlarını ekip yetiştirmeyi düşünüyorsanız tohumdan yetişen bitkiler farklı özellikler taşıyabilir.
Üretmek için tohum değil de dip sürgünü, uç daldırma yöntemlerini kullanırsak tür özelliklerinde bir sapma olmaz.
Saygılar.

Cevabınız için teşekkür ederim. Bakalım yetiştirebilecek miyim. :)

Lonicera 09-02-2015 18:25

Ben de elimdeki ihtiyaç fazlası üzümsü( böğürtlen ağırlıklı) bitkileri satış sayfasına eklemeyi düşünüyorum. İhtiyacı olup ilgilenenler irtibata geçebilirler.

erfeser 11-02-2015 20:57

Reuben

Sayın Jezebel Reuben cinsini merak ettim. Blackmoor sitesinde satışı yok. Temini konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada Manisa'dan yazıyorum. Yani iklim olarak sizinle aynı diyebiliriz.

Jezebel 12-02-2015 07:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erfeser (Mesaj 1355450)
Sayın Jezebel Reuben cinsini merak ettim. Blackmoor sitesinde satışı yok. Temini konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada Manisa'dan yazıyorum. Yani iklim olarak sizinle aynı diyebiliriz.

Evet ben de yeni fark ettim.
Bakalım belki üretip koyarlar satış listesine .

Buy primocane blackberry blackberry 'Reuben'

Blackberry 'Reuben' - Other Berry Plants - Thompson & Morgan

Buy primocane blackberry blackberry 'Reuben': Delivery by Crocus.co.uk

Buy Blackberry Reuben - Plants at Marshalls Seeds

Reuben Blackberry Bushes for Sale | Autumn Fruiting Primocane

Türkiyeye gönderip göndermediklerini bilmiyorum.
Bu sitedeki arkadaşlar yardımcı oluyor, tuzlu oluyor biraz.

Blackmoor sitesi iyiydi...

torkulu 07-03-2015 15:44

2 ahududu fidanı da ben aldım. hollanda boduru diyorlar sanırım tulaamen. açık kök aldım , diktim , bakalım ne olacak. bu türün tadı insallah iidir.

Lonicera 09-03-2015 14:34

1 Eklenti(ler)
Karakablack' in yine acelesi var anlaşılan.;)

Muda 14-03-2015 20:45

Arkadaşlar bugün bir tanıdığımda bulunan daha önce meyvelerinin büyüklüğünü gördüğüm dikensiz böğürtlenden aldım. Aldığım kişi köklendirmek için uç daldırması yapmıştı. Benim dikkatimi çeken dikensiz böğürtlenin sadece uç kısmını daldırmış. 50-60 cm keserek aldım. Uç daldırması ile bu şekilde mi alınıyor.
Başka bitkilerde daldırma yapıldığında sadece uç kısmından yapılmayıp kısmi daldırma yapılıyor. Ana dal köklendiği noktadan kesilerek ileri dalın sürgün vermesi gerekiyor.
Dikensiz böğürtlende sanırım buna gerek yok. İlginç olan bir tanesinin nerede ise çapının 25-30 cm kök yapmış olması. Bu kadar fazla kök yapıyor mu. Biraz daha büyürse herhalde tüm o bölgeyi kaplayacak.

kocasinan 27-03-2015 15:33

Ben 4 sene önce yediveren cinsi diye 1 adet ahududu almıştım, o yıl hiç meyve vermedi, ertesi yıl 1 ahududu 5 dal oldu birkaç tane ahududu verdi, sonraki yıl daha da yayıldı 15-20 kadar dal oldu hiç ahududu vermedi, geçen senede çok yayıldı aşağı yukarı 50 adet dal oldu yine hiç meyve vermedi. Bu sene hiç meyve vermediği için hepsini kökleriyle birlikte söküp atmayı kafama koymuştum, fakat forumda ahududunun meyve veren dallarının kökten kesilmesi gerektiğini okudum ve bu hafta hepsini kökten 1 göz kalacak şekilde kestim ve ahududulara bir şans vermiş oldum. İnşaallah bu sene ahududu yiyebiliriz.

Jezebel 28-03-2015 06:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kocasinan (Mesaj 1366288)
Ben 4 sene önce yediveren cinsi diye 1 adet ahududu almıştım, o yıl hiç meyve vermedi, ertesi yıl 1 ahududu 5 dal oldu birkaç tane ahududu verdi, sonraki yıl daha da yayıldı 15-20 kadar dal oldu hiç ahududu vermedi, geçen senede çok yayıldı aşağı yukarı 50 adet dal oldu yine hiç meyve vermedi. Bu sene hiç meyve vermediği için hepsini kökleriyle birlikte söküp atmayı kafama koymuştum, fakat forumda ahududunun meyve veren dallarının kökten kesilmesi gerektiğini okudum ve bu hafta hepsini kökten 1 göz kalacak şekilde kestim ve ahududulara bir şans vermiş oldum. İnşaallah bu sene ahududu yiyebiliriz.

Bunca yazının içinde "gübre verdim" yazısı yok.
Ahududunun dalları sürdükleri yıl değil ertesi yıl meyve verir.
Meyvesi geçen dallar sonbaharda budanır.
Şimdi siz hepsini toptan budayınca hangi dallardan meyve almayı planlıyorsunuz.
Zavallı bitki yeni sürgün verecek, o sürgünler bu yıl değil artık seneye meyve verir.

vehbi 28-03-2015 09:01

Blackberry 'Reuben've Japanese wineberry bauhaus'larda şu anda satışta var.fiyat13,80 tl

Jezebel 28-03-2015 14:07

1 Eklenti(ler)
Bu Fırsatı kaçırmayın arkadaşlar.
Reuben diye diye dilimde tüy bitti:)
Şu anki hali muhteşem :)

Eklenti 543551

Hadi ne duruyorsunuz, ayağınıza gelmiş.

Jezebel 28-03-2015 14:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehbi (Mesaj 1366451)
Blackberry 'Reuben've Japanese wineberry bauhaus'larda şu anda satışta var.fiyat13,80 tl

Hangi Baumax acaba bahsi geçen, kardeşime söyleyeceğim de:):)
Bilgi verirseniz sevinirim.

Jezebel 28-03-2015 14:33

1 Eklenti(ler)
Boydan:)

Eklenti 543574

Bir ay içinde meyve verecek, yer değiştirmeme rağmen😊

athena -asena 28-03-2015 16:49

Bizim alma şansımız hiç yok demek ki en Yakın bauhaus 200 km .

athena -asena 28-03-2015 16:55

Blackberry ile karaka böğürtlen aynı mı.

Lonicera 28-03-2015 17:06

Blackberry böğürtlenlerin. raspberry ahududuların genel olarak isimlendirilmesi. Karakablack blackberryler içinde bir tür. Aslında melez olduğu için farklı olarak isimlendirilmesi gerek bence. Atasının biri böğürtlen diğeri ahududu.

Reuben Antalya bauhaus' ta yokmuş, bir arkadaşıma sorması için rica ettim. Biz de biraz zor edinebiliriz bu bitkiyi öyle gözüküyor.

Jezebel 29-03-2015 14:01

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl ekip de olmadı dediğim tohumlar bu yıl toprak yüzeyine böyle çıktı.
Hadi şimdi bakalım hangi cins nasıl bileceğiz.

Eklenti 543751

Tohum söz konusu olunca bilinmiyor, 3 yıl sonra çimlenen Quisqualisim var :)

vehbi 30-03-2015 08:38

Hangi Baumax acaba bahsi geçen, kardeşime söyleyeceğim de
Bilgi verirseniz sevinirim.Kağıthane bauhaus'ta vardı.Bayrampaşadaki daha büyük bu gün oraya bakar size bilgi vermeye çalışırım.

kocasinan 30-03-2015 11:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1366428)
Bunca yazının içinde "gübre verdim" yazısı yok.
Ahududunun dalları sürdükleri yıl değil ertesi yıl meyve verir.
Meyvesi geçen dallar sonbaharda budanır.
Şimdi siz hepsini toptan budayınca hangi dallardan meyve almayı planlıyorsunuz.
Zavallı bitki yeni sürgün verecek, o sürgünler bu yıl değil artık seneye meyve verir.

Sayın Jezebel hiç meyve vermediği için hangisinin tek yıllık hangisinin çok yıllık olduğunu anlamadım hemen hepsinin kalınlığı ve boyu aşağı yukarı aynıydı onun için hepsini kestim artık önümüzdeki sene umutlanayım.

Ayrıca gübreden bahsetmişsiniz haklısınız geçen sene hiç gübre vermemiştim, ama bu sefer bol koyun gübresi verdim ve hümik asiti sulandırıp onu da gübrenin üzerine döktüm.

İlginize teşekkür ederim.

Jezebel 30-03-2015 16:36

2 Eklenti(ler)
1ci yıl ve 2 ci yıl sürgünleri renklerinden ayırt edilir.

Eklenti 544043

İyi yaptınız gübre vererek.
Köklemekten bahsettiğiniz için biraz kızdım, o yüzden sert ifadeler kullanmış olabilirim.
Budamayı böyle bir aletle yapabilir, çevre dallara zarar vermemek için, veya budama makasıyla.

Eklenti 544044

Ben bu aletle yapmıştım. Küçük çaplı bahçelerde budama makası da iş görür.

vehbi 30-03-2015 16:46

Bayrampaşa bauhaus'ta sadece bir tane blackberrymurier(sans epines)kalmış fiyatlar18.90tl kağıthane bauhausta ahududu'lar kalmış, Japanese wineberry'lerden var.

Jezebel 30-03-2015 17:38

Teşekkür ederim, yordum sizi.:)
Elimizde bir adet var, onun kıymetini bileyim bari.

kocasinan 01-04-2015 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1367177)
1ci yıl ve 2 ci yıl sürgünleri renklerinden ayırt edilir.

Eklenti 544043

İyi yaptınız gübre vererek.
Köklemekten bahsettiğiniz için biraz kızdım, o yüzden sert ifadeler kullanmış olabilirim.
Budamayı böyle bir aletle yapabilir, çevre dallara zarar vermemek için, veya budama makasıyla.

Eklenti 544044

Ben bu aletle yapmıştım. Küçük çaplı bahçelerde budama makası da iş görür.

Sayın Jezebel,
Merhaba, çok güzel bir fotoğraf göndermişsiniz, fren üzümündeki gibi hemen eski dal ile yeni dal ayırt edilebiliyor, teşekkür ederim, elinize sağlık, fakat bendeki ahududuların renkleri böyle değil yenisi de eskisi de koyu renkli ve çok dikenli, aceba cinslerimi farklı bilmiyorum.

Jezebel 01-04-2015 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kocasinan (Mesaj 1367477)
Sayın Jezebel,
Merhaba, çok güzel bir fotoğraf göndermişsiniz, fren üzümündeki gibi hemen eski dal ile yeni dal ayırt edilebiliyor, teşekkür ederim, elinize sağlık, fakat bendeki ahududuların renkleri böyle değil yenisi de eskisi de koyu renkli ve çok dikenli, aceba cinslerimi farklı bilmiyorum.

Resim ekleyin lütfen, belki Böğürtlendir.
Böğürtleni budamayın, ne kadar dal o kadar meyve;)

kocasinan 01-04-2015 14:52

Kesinlikle böğürtlen değil, ahududu ve dikenli, o zaman sizin ahududularız dikensiz cins sanırım.

Jezebel 01-04-2015 22:35

1 Eklenti(ler)
Sahip olduğum tüm Ahududu ve Böğürtlenleri ismen tanırım.
Ahududularım Raspberry Heritage.

Eklenti 544396

Thornless, yani dikensiz.

kocasinan 02-04-2015 08:55

Ben fidancıdan ahududuları satın alırken cinsini sorduğumda "bunlar yediveren cinsi" demişti, o zaman ilk defa ahududuyla tanıştım, fidancıların latince isimlerini bildiklerini zannetmiyorum, ama bauhase'da satılanların üzerlerinde latince isimleri yazıyordu.

Jezebel 02-04-2015 10:19

Ben bu fidancıdan aldım.
Rasberry Heritage Autumn Fruiting Raspberry Canes For Sale Blackmoor Nurseries
10 kök. Hayatta kalanlarla devam ediyoruz.

siskebap 02-04-2015 17:28

1 Eklenti(ler)
Kozyatağı bauhaus

Eklenti 544495

siskebap 02-04-2015 17:29

1 Eklenti(ler)
Eklenti 544496

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025