![]() |
Gojilerim tek tek ölüyorlar
4 Eklenti(ler)
Güzelim gojiler tek tek ölmeye başladılar.
gözle zor görülen minik kırmızı örümcek yüzünden sanırım. Doğal yöntemleri denedim ama goji bery de pek işe yaramadı. (acıbiber+pelin yaprağı /// z.yağı+sarımsak /// kükürt- gerçi kükürtü yeni attım) Çooook şükür bir tanesi herşeye rağmen dimdik ayakta. İnşallah o'da ölmez. TECRÜBELİ ARKADAŞLAR- EK TAVSİYESİ OLAN VARMI? Eklenti 199252 Eklenti 199253 Eklenti 199254 Eklenti 199255 Güzelim gojiler tek tek ölmeye başladılar. gözle zor görülen minik kırmızı örümcek yüzünden sanırım. Doğal yöntemleri denedim ama goji bery de pek işe yaramadı. (acıbiber+pelin yaprağı /// z.yağı+sarımsak /// kükürt- gerçi kükürtü yeni attım) Çooook şükür bir tanesi herşeye rağmen dimdik ayakta. İnşallah o'da ölmez. TECRÜBELİ ARKADAŞLAR- EK TAVSİYESİ OLAN VARMI? |
Tesbih ağacı bulabilirseniz tavsiye ederim. Şu aralar daha yaprak çıkarmadılar. Meyveleri net bir şekilde görülebiliyor. Hatta özel mesaj atarak adresinizi yazarsanız size elimdekilerden gönderebilirim.
|
Teşekkürler
Alıntı:
|
Satın almak
Alıntı:
|
Goji berryler (meyveleri) şu anda çok pahalı satılıyor. Ancak kolay üretilebilir olduğu için bir müddet sonra fiyatında çok büyük düşüşler olabilir diye düşünüyorum. Bu işten kazanç sağlamak isteyenler bu açıdan da değerlendirmede bulunmalılar bence.
|
valla bir üretilsinde fiyatı varsın düşsün memleket bir faydalı meyve kazansın
|
yerli gojiler bu sene çıkar piyasaya ama fiyat ne olur belli olmaz
|
Çin deki goji fiyatları 10-16 usd/kg 350-500 adet/50 gram.Genelde Türkiye de bu boy var.Toptan 35 tl/kg civarında.Parakende 50 tl/kg civarında.180 adet/50 gram kalitedeki gojiler çin de 30-50 usd civarında.Radyasyon kontrolünde kirlilik çıkarsa çin ürünlerinde çok daha yüksek fiyatlara çıkabilir yerli gojiler
|
Sayın tamergulkaya;
ben daha sevimli gojilerimi 10 cm boya getiremedim. Bu sene biraz zor gibi. tecrübelerinizi bizimle paylaşabilirmisiniz. forumda çok bilgili arkadaşımız olduğu gibi bilgiye de aç bir sürü üye var. mesela ben :D |
Alıntı:
Tabi ki, fiatlarda makul seviyelerde olmalı ki, tüketiciyide dışa yönlendirmemeli. |
Sevgili Lilium,
Yer kirazında ki deli fiyatın farkında değilmisiniz ? Üreticiden 10 tl ye alınan ürünün 100 gr lık kutulardaki satış fiyatı yerine göre 4 ila 8 lira arasında değişiyor. Nede olsa başbakan yiyor ya. Üstelik adıda değişti altın çilek Aynı ithal et gibi market ve kasaplara 12 -15 liraya KDV DAHİL mal olan et 30 liradan tüketiciye satılıyor. Üstelik te yerli et bu diyerek. Toplumun biliinç düzeyi tesbit edecektir fiyatını. Sevgiyle kalın |
Arkadaşımla dolaşıyorduk,baktık aktarların önünde taze yer kirazı var birisine sorduk"65 tl/kg" dedi iki dükkan ilerisindeki satıcı "45 tl/kg" dedi.Daha önce de üreticisinden 20tl/kg almıştık .65 tl diyen esnafa dedim ki ; -Bunun kilosunu biz perakende 20 tl ye aldık,siz neden bu kadar pahalı satıyorsunuz? insan elini vicdanına koyar.Satıcı kadın şirret şirret bağırdı " Getir de alalım." Biz de satın almadık yürüdük gittik ama Sn. ensar'ın dediği gibi insanlarımız başbakan da yiyor faydalıymış diye dengesiz fiyata aldanıyor ya da aldatılıyor.
|
valla ben bir üreteyim çindeki kuru gojiye 40 -50 tl kg veren halkım bize 30 tl versin 20 tl versin sorun değil önemli olan bu işi başarmak ve gojiyi üretebilmek fiyat zaten oturur arkadaşlar piyasası mutlaka olacaktır fazla üretimde olmazsa yine aşağı yukarı yüksek fiyatlarla alıcı bulacaktır öenmli olan bu ürünü taze tüketebilmek çinden kurusunu yemek yerine taze yemek süper olur.
|
Alıntı:
Ama nasıl Türkiyede denetim makanizması varda bizmi bilmiyoruz, aldığın ürünü şu kadardan fazlaya satamazsın gibi bir şeymi var, bu olmadığı sürece bazı fırsatcılar arz telep meselesi deyip fiatları yükseltebiliyorlar, üreticinin de derdi sadece malını satmak, sattıktan sonra da, ne olursa olsun aracı kaça satarsa satsın banane gibi denetimsiz bir sistem var oldukça kısıtlı az üretilen ürenlerde bu fırsatcılıklar olacaktır. Hani bazen diyoruz ya burası türkiye, işte buda öyle bir şey. Tarım reformunu yapsınlar da göreyim. Hoş, benimki de kendini buğday ambarında görmek ya ne diyeyim. Sanki türkiyenin tarım politikaları varmışta bizlerde eksiklerini tartışıyoruz, bunlar politika üretmezler bunlar sadece haraç almasını bilirler. |
Gojilerin yenilmesi ile ilgili olarak bir bilgi göremedim. Taze olarak yenebiliyormu acaba. Yoksa mutlaka kurutmak mı gerekiyor.
|
Bulduğunuzda tazesini yemek tabii ki çok daha iyi. Bu arada saklamak için dondurmak çok iyi sonuç veriyor. -18 derecede dondurulmuş goji ağıza atılıp öylece yenebiliyor. Öyle taş gibi olmuyor, aksine çok da hoş oluyor.
Bu da taze gojinin suyunun donmayı engelleyici bir yapısının olduğunu gösteriyor. |
Alıntı:
Aktardan aldığım gojiden de kalmadı ne yapsak? |
|
dondurup saklanması harika birşey umarım bu yaz meyvelerini görürüz 200 e yakın fidanımdan umutla meyve bekleyeceğim bahçemde sonrada dondorucuda dondurup bekletiriz kışında yeriz süper
|
3 Eklenti(ler)
çelikle üreme de su içerisine konulan 30-40 adet dal parçalarından bir iki tanesinden kök çıktı diğerlerinin sadece yaprakları açıldı daha sonra hepsini plastik bardaklardaki torf içene diktim kökü sudaki gibi çıkan dal çok iyi gelişti diğerleri nolacak bakalım bekliyorum
|
Sayın Rüzgargülü;
Ürettiğiniz gojicikler çok sevimliler maaşallah. Görünenlerin hepsi tutmuşlar büyümeye başlamışlar. Sudaki gojinin de kökleri çıkmış. Biran önce onları da toprakla buluşturun, güle güle büyütün. |
sayın h.ışık cevap için teşekkürler sudaki goji ekildi en alttaki goji resmi onun topraktaki boy almış hali :)))
bu arada goji severler kültür no 1 hakkında bilgisi olan fidanı **** tohumu hakkında bilgisi olanlar burada paylaşırlarsa sevinirim ben başka bir sitede bir arkadaş 20 adet tohumunu 5 tl ye satıyormuş bende 40 adet tohum siparişi vercem (sitenin adresini reklam olur diye vermiyorum özelden atabilirim mesajı) bahçemde kültür no 1 de olsun sizin bildiğiniz başka bir kültür tohumu satan üretici varmı |
Alıntı:
Gojinin kültür tohumlarıyla ilgili bilgi bu mesajların arasında vardı. daha önce sevgili denizakvaryumu bu konuyla ilgili mesajlar göndermişti diye hatırlıyorum. Not : Dikildiği bilgisi olmadığı için söylemiştim. Siz daha erkenci davranmışsınız. :D |
adresi özelden attım h.ışık
|
Ankaradaki gojiciler parmak kaldırsın :)
Arkadaşlar bu arada çok merak ettim, Ankara'da Goji ile ilgilenen (üretim olarak) kimler var. Gerek ticari gerekse hobi amaçlı olarak ilgilenenleri çok merak ettim. Her ne kadar internet uzakları yakın etse de aynı il içerisinde olan arkadaşlarla bir tanışmak isterim.
|
Alıntı:
|
No1 fidanı satan yerler;
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=19721 http://www.esflora.com/index.php?cPath=36 |
Alıntı:
Eğer bilgi paylaşabilirseniz seviniriz. Belki benim gibi doğal üretim yapmaya çalışan arkadaşlara faydası olur. Sevgiyle kalın |
5 Eklenti(ler)
Sn h.ışık,
Daha öncede forumun başka sayfalarında belirtmiştim. Trakya da her tarafta yabani goji kaynıyor ve de çit bitkisi olarak kullanılıyor. Ben geçen yıl laf olsun diye bir miktar tohum saçmış idim aşağıda gördüğünüz gibi çok yoğun bir şekilde yetiştiler. Bu yıl toprak müsait olduğunda bahçeye aktaracağım Eklenti 201040 Diplerindeki otlar özellikle alınmadı. Eklenti 201042 Kaplardaki toprak miktarı az otları alırken kökler zarar görebilir diye. Eklenti 201043 Eklenti 201044 Eğer tamer bey doğal mücadele ile ilgili bilgi verirse uygularız. İnşallah gerek te olmaz. Sevgiyle kalın |
30 Martta 6 plastik bardağa ekmiş oldugum Tohumlardan birisi topraktan çıktı. Babamın Tavsiyesi ile tohumları ekerken streçlemiştim halada çıkarmadım.Yerini Hiç değiştirmedim fakat istanbulda havalar soğudu balkon kapalı ama genede soğuk. Neyse çok ama çok ufak goji bize bugün meraba dedi ya müthiş bir duygu :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025