![]() |
serkanhoca;
Bence dikmişken iyisini dik ve iyisi için uğraş üstadlar bu konuda daha bilgili, ben değişik yerlerden ağaçlarını getitirdim tohumdan da deniyorum sizin gibi uğraşıyorum kendi çapımda... aşılamaya gerek yok |
Sayın Yakup ünal;
2. ve 4. fotolardaki gojiler fazla uzamışlar gibi, Sulamayı azaltmalı ve daha fazla ışık almasını sağlamalısınız. Ek olarak bir miktar daha toprak ekleyip uzayan boyları kısaltabilirsiniz. yinede gojicikler gayet sağlıklı görünüyor. Kolay gelsin. |
Alıntı:
çok sayıda diktim deyişik ortamlarda birisine fazla su veriyorum birisine az su veriyorum. birisini güneşte birişini az güneşte bir kısmını açık arazide deniyorum. İzmirden, niğdeden işallah bu sene ürün alacak şekilde göjide getirtirdim onlarıda deniyorum. 3 günde çimlendirdiğim gojiler bile oldu fakat sağlıksız çıkıyorlar. 10 günün üstünde çıkanlar ise daha sağlıklı oluyor. çok sıcağı sevmiyor tarla ortamında serada daha canlı yeşil ve güçlü çıkııp bu resimdekileri geçiyor. köklendirici attıklarım daha sağlıklı gözüküyor. üstad deniyorum 40 yaşından sonra bu tür işlere merak sarınca biraz yavaş öğreniyoruz. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 205567
benim gojiler 2. haftadan sonra cıkmaya başladılar. üstüne bir 2 hafta daha geçti hala 2-3 yaprak güneşe dogru bakıp duruyorlar (direk güneş ögleden sonraları geliyor). rahatları iyi ama ancak büyüyecekler sanırım. ek olarak fazla suyu hiç sevmiyorlar hemen ölüyorlar. Eklenti 205568 |
sayın h.ışık, senin balkon çok rahat ve ferahmış çalışmalarında başarılar.
|
goji-budama(acemi işi)
4 Eklenti(ler)
yavaş yavaş alttan yaprakları büzüşüp dökülen gojimin mecburi budamasını tecrübeli arkadaşların tavsiyesi ile yaptım.
Daha sonra da daha büyük bir saksıya aktardım.aradan birkaç gün geçtikten sonra bugün de balkona taşıdım. Yaprakların bu şekilde tek tek dökülüp gojinin ölmesinin BİRİNCİ sebebini de saksı değiştirirken anlamış gibiyim. (bu arada İKİNCİ SEBEBİ de küçük kırmızı örümcek) BİRİNCİ SEBEP = Önceki saksının drenaj delikleri tam işlev yapmayıp tıkanmış ve. yapılan sulamalar sonucu dipde kalan su köklerin uçlarını çürütmeye başlayınca bu yapraklara da gödeyede yansımış gibi görünüyor. Bu nedenle gojiyi saksıda yetiştirmeyi düşünen arkadaşlara en önemli uyarım - SAKSINIZIN DRENAJINI İYİ AYARLAYIN. Eklenti 205641 Eklenti 205642 Eklenti 205643 Eklenti 205644 |
Alıntı:
Aslında balkon göründüğü kadar geniş değil. İçişleri bakanının talimatıyla sehpa yapılma kararı verildi. Hafta sonu biraderim iki katlı sehpa yaptı da ortalığı toparladım. Şimdi gayet düzenli oldu. Birde balkon güneşi saat 13 den 14-14.30 a kadar alıyor. Umarım güneşin en sıcak olduğu saatler bitkilere zarar vermez. |
Gezen82, Drenaj deliklerinin kapanmış olduğunu bilseydiniz az sulayıp sorunun stesinden gelirdiniz. Ancak öğrenmek saksı değiştirmeye kısmetmiş. Bu sayede de yeni gojiciklerinz oldu en azından.
|
GOJİBERRY CEVİZLİ SUCUK
GOJİBERRY ŞAMPUAN GOJİBERRY SABUN çıktı :) http://www.gojisepeti.com/index.asp |
2 Eklenti(ler)
9 Günlük gojilerim
|
5 Eklenti(ler)
23 günlük gojilerim
|
3 Eklenti(ler)
işallah meyve verecek olan gojilerim
Çalışmalara devam |
Alıntı:
Bu site sizinmi? Goji fiyatları çok pahalı geldi bana. 97 TL (83+KDV) Piyasa fiyatı normalde 40 ile 55 TL arasında değişiyor. |
Saygıdeğer Yakup ÜNAL;
maşallah çok güzel yetiştirmişsiniz fidanları. Allah bol ürünler nasip etsin. Yalnız sizin gojilerin yaprakları daha bir yuvarlak geldi bana. bizimkiler ince uzun. sizin gojilerin cinsi nedir. |
Alıntı:
|
arkadaşlar meraba yeni üyeyim.gojı tohumu şimdi çimlendirsem oluır mu acaba bilgi verirseniz sevinirim.
|
krgz1905 olur arkadaşım olur.
|
hoşgeldiniz
Alıntı:
Kolay gelsin, Başarılar... |
sayın ışık tabiiki olur benimkiler yeni çıktılar bildiğimiz ped bardakların küçükleri var ben o bardaklara diktim viyole yerleştirdim 97 adet dikmiştim 53 tanesi çıktı diğerleride çıkacak sanırım tohumları dikerken yarım santim toprak altına koy fazla derinde kalmasınlar iyi çalışmalar.
|
Sayın ünal gojiyi yaygınlaştırmanın yolu sanırım tarım fuarlarında mevcut
fuarda ürün sergileyen tohumcularla anlaşılabilir sanırım tanıtım için. |
Sayın gezegen82 gojilerinizin boyu 50cm ye geldiğinde tepesinden 10cm kesmen lazım dallanması için
|
saygıdeğer doğan17 gojimin budamasını yaptım. önceki mesajdaki resimdede var gözünüzden kaçmış olmalı.
Budamadan hemen birkaç gün sonra kenralardan tomurcuklar vermeye başladı. Büyük de bir saksıya aldım. İnşallah bundan sonrası güzel görünüyor inşallah. Bu arada 4 gündür BİM de satışa sunulan 150 gramlık gojilerin tadına baktık. Çok güzel maşallah ama çok küçüklüydü. (Menşei ÇİN -Üretim yeri yanlış hatırlamıyorsam AYDIN yazmışlar ) Acaba bu "Çinde üretiliyor Aydında paketleniyor" demek mi oluyor?. Yoksa "Çinden getirilen tohumlarla Aydında üretiliyor" ANLAMINA MI GELİYOR. Onunda tohumlarından ektik. Bakalım çimleneceklermi? Bimde satılan gojilerin tadına bakan başka bir arkadaş varmı? |
Alıntı:
irileri 15-20 mm oluyorlar bimdekiler 10 mm den demi küçük Türkiyede satılanların çoğo güney afrika menşli toptancısını bulup oradan öğrene bilrisiniz ancak nereden geldiğini gojilerin |
Alıntı:
Tanıtım için başbakanın yemesi gerekiyor sanırım altın çilekteki gibi |
Alıntı:
Üstadlardan birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz bu formada bilgisini paylaşan bütün üstadlara teşekür ederim... Ben de deneyerek öğreniyorum. Ne amaçlı üreteceksin ( Ticari, hobi ..) Nerede Üreteceksin ( balkon, sera...) Kaçtane üreteceksin ... sorularının cevabını bulduğunda denemeye başla yetiştirmesi çok kolay ama meyve vermesi için uzunca bir süre lazım. ticari düşünmüyorsanız farklı çeşitlerden 2 şer tane alın deneyin hangisi sizin oraya uygun işe o çeşide yoğunlaşın TOHUMDAN YETİŞTİRMENİN KEYFİ FARKLI... |
Alıntı:
|
Benim gojileri cumartesi akşamı çimlendirme için hazırladım; bugün çimlenmeye başladılar: dört günde çimlenme eğilimindeler_bim marketten aldıklarım_ bluebery lerde gelişme henüz yok
|
Blueberry'lerde tohumları nasıl aldınız. Tohumlar goji tohumlarından bile çok çok küçükler.
Bir bardak içerisinde suda mı beklettiniz. |
yaklaşık otuz dört çeşit tohum ektim bir ay önce ilk çimlenenler goji berry'ler oldu,daha sonra altın kirazlar çimlendi resimlerini çekince yüklerim.
|
Sayın h.ışık
Gojileri suda bir kaç saat beklettikten sonra hafifçe sıkarak tohumlarını çıkarabildim. Zaman alıcı bir işlem. Aynı şekilde bluebery'lere de denedim. Sonuç olumsuz. Onları biraz daha fazla suda beklettikten sonra, küçük parçalara ayırdım, daha sonra bir kavonaza alarak sallamaya başladım. Bu süre içinde tohumlar ayrılıp kavanozun altında birikmeye başladılar. Gojilere göre daha fazla uğraş istiyor. Bu arada çimlenen goji tohumlarını (40-50 tane) dikkatlice viyollere aktardım. (tohumları tülbentin arasında çimlendirmiştim) |
BİM deki gojilere bende baktım bir paket alacaktım ama malesef çok küçükler yani kurumuşlar ve küçülmüşler bne beğenmedim o yüzden alamdım en güzeli bu yaza tazelerini yemek umarım ürün alırız bu yaz
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Aynen bende sizler gibi yaptım. İlk defa goji yemenin merakı, ayrıca tohum olurlar mı düşüncesi ile aldım.
Tadı çok hoşuma gittiği söylenemez ama kötü de değil. Tohum olayına gelirsek, sorun çıkarmıyacaklar ama tahminim tohumların sadece yarısı çimlenebilecek. İlerleyen günlerde resimleri burada paylaşacağım. |
Alıntı:
N/M isimli goji türü yok, satış yapan bu firma benim partner firmam, barbarum türü ve yüksek kalibrasyonlu. onun için fiyatı yüksek ( Türkiyede goji bahçesi tesis ediyor. fidanlarını ben yetiştirdim) |
başka bir formda sevgili kumpınarı arkadaşım çeşitleri yazmıştı buraya aktardım
Lycium, goji berry, türleri, cinsleri, varyeteleri -------------------------------------------------------------------------------- 1.Lycium afrum L. 2.Lycium andersonii A. Lycium andersonii A. Gray Gri 3.Lycium arabicum Schweinf. Lycium arabicum Schweinf. ex Boiss. ex Boiss. = Lycium shawii Roem. = Lycium shawii Roem. & Schult. & Schult. 4.Lycium austrinum Miers Lycium austrinum Miers = Lycium oxycarpum Dunal = Lycium oxycarpum Dunal 5.Lycium barbarum L. Lycium barbarum L. Synonyms: Eş anlamlı: •(=) Lycium halimifolium Mill. (=) Lycium halimifolium Mill. •(=) Lycium vulgare Dunal (=) Lycium vulgare Dunal 6.Lycium berlandieri Dunal 7.Lycium brevipes Benth. 8.Lycium carolinianum Walter 9.Lycium cestroides Schltdl. 10.Lycium chilense Bertero. 11.Lycium chinense Mill. 12.Lycium chinense var. chinense Lycium chinense var. Chinense Synonyms: Eş anlamlı: •(=) Lycium chinense var. ovatum (Poir.) CK Schneid. (=) Lycium chinense var. ovatum (Poir.) CK Schneid. •(≡) Lycium ovatum Loisel. (≡) Lycium ovatum Loisel. 13.Lycium chinense var. ovatum (Poir.) CK Schneid. Lycium chinense var. Ovatum (Poir.) CK Schneid. = Lycium chinense var. chinense = Lycium chinense var. chinense 14.Lycium chinense var. potaninii (Pojark.) AM Lu Lycium chinense var. Potaninii (Pojark.) AM Lu Synonyms: Eş anlamlı: •(≡) Lycium potaninii Pojark. (≡) Lycium potaninii Pojark. 15.Lycium cooperi A. Lycium cooperi A. Gray Gri 16.Lycium depressum Stocks Lycium depressum Stoklar Synonyms: Eş anlamlı: •(=) Lycium turcomannicum Turcz. (=) Lycium turcomannicum Turcz. ex Miers ex Miers 17.Lycium europaeum L. 18.Lycium ferocissimum Miers 19.Lycium flexicaule Pojark. 20.Lycium foetidum L. Lycium foetidum L. f. f. = Serissa japonica (Thunb.) Thunb. = Serissa japonica (Thunb.) Thunb. 21.Lycium fremontii A. Lycium fremontii A. Gray Gri 22.Lycium halimifolium Mill. Lycium halimifolium Mill. = Lycium barbarum L. = Lycium barbarum L. 23.Lycium horridum Thunb. 24.Lycium japonicum Thunb. = Serissa japonica (Thunb.) Thunb. = Serissa japonica (Thunb.) Thunb. 25.Lycium ovatum Loisel. = Lycium chinense var. chinense = Lycium chinense var. chinense 26.Lycium oxycarpum Dunal Lycium oxycarpum Dunal Synonyms: Eş anlamlı: •(=) Lycium austrinum Miers (=) Lycium austrinum Miers 27.Lycium pallidum Miers 28.Lycium potaninii Pojark. Lycium potaninii Pojark. = Lycium chinense var. potaninii (Pojark.) AM Lu = Lycium chinense var. potaninii (Pojark.) AM Lu 29.Lycium ruthenicum Murray 30.Lycium shawii Roem. Lycium shawii Roem. & Schult. & Schult. Synonyms: Eş anlamlı: •(=) Lycium arabicum Schweinf. (=) Lycium arabicum Schweinf. ex Boiss. ex Boiss. 31.Lycium spp. 32.Lycium torreyi A. Lycium torreyi A. Gray Gri 33.Lycium turcomannicum Turcz. Lycium turcomannicum Turcz. ex Miers ex Miers = Lycium depressum Stocks = Lycium depressum Stoklar 34.Lycium vulgare Dunal Lycium vulgare Dunal = Lycium barbarum L. = Lycium barbarum L. |
ha yaşa sen başka türlü bizim milletimiz uyanmaz desene
|
Alıntı:
|
Lycium chinense ya da barbarum arasında ne gibi farklar acaba?
Benimkiler söylediğiniz üzere lycium chinense olmalı, bim marketlerimden almıştım. Eğer yetiştirmeye gerek olmayan bir çeşit ise şimdiden boşa uğraşmadan geri döneyim. Teşekkürler... |
Merhaba
Ben de aranıza yeni katıldım. İnternetten aldığım tohumları ekmiştim. yaklaşık 1 hafta içinde çimlendi ve şu an 3 haftaya yaklaştılar. Geçen hafta saksılara aldım. Ama çok cılızlar. Bundan sonraki aşamalar için tavsiyeniz varmı acaba? Fotoları yükledim umarım yüklemeyi başarmışımdır. [IMG][img=http://i1104.hizliresim.com/2011/4/27/8494.jpg][/IMG] http://i1104.hizliresim.com/2011/4/27/8494.jpg [IMG][img=http://i1104.hizliresim.com/2011/4/27/8444.jpg][/IMG] http://i1104.hizliresim.com/2011/4/27/8444.jpg |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025