agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

aydemiraydın 06-08-2016 07:56

goji ağaçlarına yapraktan propinebli ilaç ve zehir bazende sıvı kükürt uyguladım. sulama suyuyla calsiyum bor verdim. 2 hafta sonunda bol meyve verdi.

aydemiraydın 06-08-2016 07:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bayram18 (Mesaj 1474722)
İnternetten dediğiniz hastalıkları araştırdım ikisinede uymadı fotoğraflarına baktım o şekil bir yanıklık yok ve üzerinde de böceklenme yok. Aşırı sıcaklara maruz kalıyorlar ondan olabilir diye düşünüyorum. İlgilenginiz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

iz elementlerle birlikte bol sulayın. yapraktan hiç değilse sıvı kükürt uygulayın.

limon_sever 06-08-2016 15:35

2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim ve 5. yaşını dolduran gojiberry meyvelerim. Maşaallah çok bereketliler. Bu fidanı sert budamıştım. Güzel verim aldım. Tohumdan çıkan 4 farklı çeşit var. Bir tanesi çok tatlı ve küçük meyveli. Bu gojinin biraz daha iri olanı ve pürüzsüz standart meyve veren fidanını da seneye sert budayacağım.

idris şenol 06-08-2016 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1475267)
Tohumdan yetiştirdiğim ve 5. yaşını dolduran gojiberry meyvelerim. Maşaallah çok bereketliler. Bu fidanı sert budamıştım. Güzel verim aldım. Tohumdan çıkan 4 farklı çeşit var. Bir tanesi çok tatlı ve küçük meyveli. Bu gojinin biraz daha iri olanı ve pürüzsüz standart meyve veren fidanını da seneye sert budayacağım.

öfkeyle kalkan zararla oturur ,,,,,sert olmayın:)

yarenimex 06-08-2016 21:46

Sayın İdris Şenol haklı.. Dip sürgünlerini alın, yerden 50 cm'e kadar olan yan dalları alın, kuru dalları kolları çıkarın ve canlı sürgün uçlarını alarak yan dal vermeyi teşvik edin. Biliyorsunuz meyveler yan dallar üzerinde oluşuyor.Goji zaten bereketli ve bol meyve veren bir çalı. İri taneler için de hayvan gübresiyle beraber biraz odun külü takviyesi yapın. Tatmin edici bir sonuca ulaşırsınız sayın Limonsever..

gilaburu 21-10-2016 11:46

Merhaba Goji berry fidanı almak isteyenler sayfamıza sipariş verebilir.http://www.agaclar.net/forum/fide-fi...atis/40092.htm iyi günler.

mdemirbas 24-11-2016 10:00

Siyah goji berry

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1458572)
siyahını duydum, fakat görmedim. amber sarı gojinin siparişini verdim.

Siyah goji berry üretimimiz var.Resmini paylaşıyorum.
Talep olması halinde kargo ile gönderebiliriz.
Goji Berry Fidanlığı - Ürünler

aydemiraydın 07-03-2017 06:40

kore goji bery ve new big goji bery nin tadı bildiğimiz gojilere benzemiyor. buruk bir tadı var. daha çok biber tadı var. fidan alırken bir kez daha düşünün. dürüst satıcılara tadını ve hastalıklara dayanımını sorun.

muratcolak 01-06-2017 03:02

Kiteli bir anac bulup celikle cogaltmak en iyisi sanki.Tavsite edeceginiz kirmizi ve siyah icin anac alabilecegimiz yer varmi.Sizin alip memnun kaldiginiz

aydemiraydın 01-06-2017 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak (Mesaj 1509165)
Kiteli bir anac bulup celikle cogaltmak en iyisi sanki.Tavsite edeceginiz kirmizi ve siyah icin anac alabilecegimiz yer varmi.Sizin alip memnun kaldiginiz

esflora fidncılıktan alıp çoğaltın. gojiye mutlaka tozlayıcı gerekiyor. ben tohumdan üretmiştim kaliteli olanları bırakmıştım fakat uzun zaman alıyor.
siyah gojinin meyvesi okuduğum yabancı makalelerde çok önemsenmiyor. o yüzden almadım. pfaf sitesinde bitkileri sorgularsanız daha iyi olur.

muratcolak 02-06-2017 08:00

esflora ile gojifidanlığı fiyatlar yar yarıya...gojifidanlığından alıp tavsiye eden var mı..
Birde ekimi bekleyip açık köklü fideleri mi almak daha ekonomik olur ne dersiniz

aydemiraydın 02-06-2017 08:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak (Mesaj 1509296)
esflora ile gojifidanlığı fiyatlar yar yarıya...gojifidanlığından alıp tavsiye eden var mı..
Birde ekimi bekleyip açık köklü fideleri mi almak daha ekonomik olur ne dersiniz

goji çok arsız bi bitki aktardan meyvesini alın tohumdan ekim yapın seneye meyvesini görürsünüz. tadını verimini beğendiklerinizi damızlık ayırıp çelikle çoğaltırsınız.

aydemiraydın 02-06-2017 08:23

poslu fidancılığın fiyatlarıda uygun ben alış veriş yaptım memnunum .bi göz atabilirsiniz poslu fidancılığın sitesine.

muratcolak 02-06-2017 09:04

evet bayağı uygun...Siz iyi diyorsanız sorun yok :)

tarku 02-06-2017 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak (Mesaj 1509296)

Açık köklü fidan tavsiye edilmiyor. Kayıp oranı artar deniyor. Karar sizin. Fidan alırken, önemli nokta ismine doğru olması ve çelikle mi tohumla mı üretildiği. Bugün fidanlarım geldi. Gövdelerin kalınlığına bakılırsa, çelikle üretilmiş ve kök yapısı da bütün saksıyı sarmış. İlk tecrübe olduğu için biraz zaman geçince fidanların durumu daha iyi anlaşılır herhalde.

Tozlayıcı türün verimi arttırdığı söylendiği için bir tane de tozlayıcı istedim. Seranın içine korunaklı bir yere diktim.

muratcolak 02-06-2017 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarku (Mesaj 1509364)
Açık köklü fidan tavsiye edilmiyor. Kayıp oranı artar deniyor. Karar sizin. Fidan alırken, önemli nokta ismine doğru olması ve çelikle mi tohumla mı üretildiği. Bugün fidanlarım geldi. Gövdelerin kalınlığına bakılırsa, çelikle üretilmiş ve kök yapısı da bütün saksıyı sarmış. İlk tecrübe olduğu için biraz zaman geçince fidanların durumu daha iyi anlaşılır herhalde.

Tozlayıcı türün verimi arttırdığı söylendiği için bir tane de tozlayıcı istedim. Seranın içine korunaklı bir yere diktim.

Siz nerden aldiniz

tarku 02-06-2017 17:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak (Mesaj 1509370)
Siz nerden aldiniz

Gojiberry Organik, Organik Kurt Üzümü

Referans olarak düşünmeyin. Fidanlar yeni geldi, ne çıkacağı muamma ;)

muratcolak 02-06-2017 17:50

Elimde 5 tane var..fidanlarin gorunusunden celikle cogaltilmis belli. sahibjnden com dan almistim.Cok ilgulendi veren arkadas...Halada ara sira gorysyiruz. Ben degisik turler olsun diye de bakiyorum...tohumda aldim ugrasmayi sevdigim icin.Bugun serptim torfa ama tohum kalitesini bilmiyorum ******..Hepimiz icin hayrlisi

aydemiraydın 08-06-2017 07:57

1 Eklenti(ler)
tohumdan ürettiğim çeşit.

erkenci,iri,tatlı. 7-8 yaşında azman bir ağaç.

Eklenti 650838

muratcolak 08-06-2017 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1510107)

Eklenti 650838

Tohum patlassaniz ne guzel olurdu :)

aydemiraydın 08-06-2017 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak (Mesaj 1510134)
Tohum patlassaniz ne guzel olurdu :)

tohumdan aynı özelliklerde olmaz. sadece çelikle olur. tohumla çoğaltıp iyilerini ayıklayacaksınız. tozlayıcımda var meyveleri küçük fakat çok çok erkenci ve aşırı verimli.

firmalardan ithal ve yerli goji fidanları aldım . hiç biride istediğim özellikte çıkmadı ve o fidanları imha ettim. kore goji ve nev big goji nin meyveleri yenecek gibi değil ve geççiler. bi kaç çeşidi daha deniyorum bakalım sonuç ne olacak? amacım ticaret değil. sadece hobi.

muratcolak 08-06-2017 16:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1510187)
tohumdan aynı özelliklerde olmaz. sadece çelikle olur. tohumla çoğaltıp iyilerini ayıklayacaksınız. tozlayıcımda var meyveleri küçük fakat çok çok erkenci ve aşırı verimli.

firmalardan ithal ve yerli goji fidanları aldım . hiç biride istediğim özellikte çıkmadı ve o fidanları imha ettim. kore goji ve nev big goji nin meyveleri yenecek gibi değil ve geççiler. bi kaç çeşidi daha deniyorum bakalım sonuç ne olacak? amacım ticaret değil. sadece hobi.

Bende 10 tohum ciml3ndiriyorum.Ugrasmak guzel.Yalniz tozlayici olayini anlamadim.Tozlayici gojiyi nasil elde edecegiz

tarku 08-06-2017 20:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak (Mesaj 1510189)
Bende 10 tohum ciml3ndiriyorum.Ugrasmak guzel.Yalniz tozlayici olayini anlamadim.Tozlayici gojiyi nasil elde edecegiz

Ya fide olarak alacaksınız ya da çelikle üreteceksiniz. Tozlayıcı, diğer goji fidanlarından çok farklı görünüşte. Tozlayıcı tür olmadan da ürün alırsınız, tozlayıcı ile %20 verim artışı ön görülüyor.

muratcolak 08-06-2017 20:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarku (Mesaj 1510210)
Ya fide olarak alacaksınız ya da çelikle üreteceksiniz. Tozlayıcı, diğer goji fidanlarından çok farklı görünüşte. Tozlayıcı tür olmadan da ürün alırsınız, tozlayıcı ile %20 verim artışı ön görülüyor.

Tozlayici fide diye hic bir ilana rastalamadim acikcasi. Nu konuda yardim edebilirmisniz

tarku 08-06-2017 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak (Mesaj 1510217)
Tozlayici fide diye hic bir ilana rastalamadim acikcasi. Nu konuda yardim edebilirmisniz

Açıkçası fidan siparişi verirken benimde bu konuda fikrim yoktu. Fidanı sipariş ederken, telefonda konuştuğum kişi bundan bahsetti. Ben de bir tane de tozlayıcı istedim. Hobi amaçlı üretimde tozlayıcıya gerek olmadığını 50 dişi fidana bir tane erkek fidan dikilmesi ticari bahçelerde faydalıdır dedi. Ben buna rağmen bir tane tozlayıcı da ısrar edip aldım. Fidanlar tutarsa sonuçları göreceğim. Fidanların yarısını evin bahçesine, diğerlerini meyve bahçeme diktim. Aralarındaki verim farkı ancak meyveye yattığında belli olur.

tarku 08-06-2017 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1510107)

Eklenti 650838

Ağacın fotosunu görmemiz mümkün mü? Budamasını nasıl yaptınız? Tek gövde mi bıraktınız?

aydemiraydın 09-06-2017 07:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarku (Mesaj 1510226)
Ağacın fotosunu görmemiz mümkün mü? Budamasını nasıl yaptınız? Tek gövde mi bıraktınız?

evet, tek gövde yaptım. daha sonra fotoları atarım.

aydemiraydın 09-06-2017 08:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak (Mesaj 1510217)

tozlayıcıda önemli olan akraba olmasınlar. doku kültürüyle binlerce üretiyorlar ve kardeş oldukları için tozlanma sorun. küçük işletmelerdede kardeş anaçlar var bi kaç tane onlardan çelikliyorlar sorun oluyor. siz kardeş olmayan birini tozlayıcı yaparsınız.

muratcolak 09-06-2017 08:05

Farkli bir yerden aldigimiz fideyi tozlayici yapabilirz dediginiz durumda

tarku 09-06-2017 08:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak (Mesaj 1510260)
Farkli bir yerden aldigimiz fideyi tozlayici yapabilirz dediginiz durumda

Fidanlarım yeni geldi ve küçükler ancak yaprak yapılarına bakınca çeşit olarak farklı olduklarını kesin olarak söyleyebilirim. Dişi fidanların yaprakları ince uzunken, erkek gojinin yaprakları daha yuvarlak. Benim gibi acemi biri bile ilk bakışta fidanlar arasındaki farkı anlayabilir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025