![]() |
Benim çubuktan geçen yıl yetiştirdiğim gojimde 2 tane meyve verdi. Kızardılar. Acaba hemen yemek gerekirmi.
Gerçi 2 taneden tadını anlamak mümkün olurmu bilmiyorum ama? |
ne mutlu sana arkadaşım benimkilerde çiçek verdi sonra kurudu....resimlerini yollarmısın??Saksıdamı bahçedemi biraz ayrıntı verirmisin??
|
Hakan bey meyve resimleri yok ama ağacın resimleri vardı. Geçen yıl aldığım bitkiyi bahçeye dikmiş ve bir tane çelikten çoğaltmıştım. Meyve veren o aldığım çelik. Saksıya dikmiştim. Budadığımda çıkan iki çeliğide o saksıya dikmiştim. Onlarda yeşerdi. Ayrıca 4 - 5 tane yeni sürgün verdi. Geçen yıl saksıda çiçek vermiş ama meyve vermemişti. Meyve veren anaç çelik sürgünüdür. İnşallah sizinkiler de meyve verir. Benim saksım öğlene kadar çok iyi güneş alıyor. Saksısı çok büyük olmadığı için sık sık sulamam gerekiyor. İki günde bir nerdeyse suluyorum.
|
Ben de ektim kurt üzümü çiçek açtı ama meyve vermedi...Bende saksıyı değiştireyim dedim yaprakları döküldü ama şimdi yeni çıkanlar daha sağlıklı ve güçlü..Büyük saksı seviyor ve köklerde su birikmesinden hoşlanmıyor..kopartıp kopartıp diktim hepsi yaprak verdi tam çıksın paylaşırım sizinle...Bitkiyi küçük parçalar halinde kopartın dikin toprağa hemen yaprakları çıkıyor..
|
1 Eklenti(ler)
Nihayet meyvasını gördüm.:o
|
süper maşallah, bir benim gojim olmadı heralde,çok istiyorum bunu yetiştirmeyi,gözlere faydalı oldugunu öğrendim..
GÖZLER İÇİN BİREBİRDİR Çin’de tarih öncesi zamanlardan beri Goji meyveleri bazı görme problemlerinin giderilmesinde oldukça popülerdir. Modern Çin bilim adamları Goji’nin karanlığa uyum süresini belirgin olarak kısalttığını bulmuşlardır. Ayrıca az ışıklı ortamlarda da görüş kalitesinin arttırır. Goji alan hastalarda görüş alanındaki siyah noktalarda belirgin azalma saptanmıştır. Goji içerisinde yer alan güçlü antioksidan karotenoidler sayesinde makula dejenerasyonu ve katarakt engellenebilir http://www.saglikcini.com/goji-berry-faydalari.html |
Merhaba benimde bahçemdede gojiberry var,henüz 1 yıllık.çiçek açıyor ama henüz meyve vermedi,kısmetse seneye.Gojiberry fidanını ben yusuf ustaoğlundan Trabzondan getirttim.Çok saygıdeğer ve işini iyi yapan biri,sitesinde bu aralar bazı proplemler var galiba ama facebooktan veya msn den ulaşabilirsiniz.İsterseniz telefonunu da verebilirim.İnşallah işinize yarar,Saygılarımla...
|
goji berrymeyvesi
Goji berry yetiştirecek arkadaşların fidan alırken meyvenin kalitesine dikkat etmelerini öneririm.Küçük meyveli ve düşük verimli cinslerden uzak durmaları kendi menfaatlerinedir.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Goji meyveleri farklı oluyor.. Barbarumda olsa.. En baştaki çeşmeden aldığım tür, ortadaki bizim yerli barbarum, en sağdaki meyvede lifeberry diye almanyadan aldığım bir tür..
|
sayın bari, aklımı oynatacağım,maşallah ne güzel bolca meyvesini vermiş ,siz nereden aldınız gojiyi?
|
goji berry fidanı
Alıntı:
|
ARKADAŞALAR,
Goji Berry'le ilgili her konuda yardımca olurum. Kendim özel olarak ilgileniyorum. GOJİ BERRY, KURT ÜZÜMÜ sitesinden veya 0545 381 00 38 numaralı telefondan bana ulasabilirsiniz. Amacımız bu süper meyveyi Türkiye geneline yaymak Türkiye'ye faydalı bir meyve kazandırmaktır. |
Anam bu yeniyor muymuş? :D Bizim köydeki evde 20 metrelik bir mesafede çit bitkisi olarak kullanıyorduk bunu. Daha sonra hepsini kesip yerine tel yaptırmıştı babam. Ama halen bahçede çıkıyor bunun sürgünleri. Çocukken meyvelerini toplar yemek yapar oyun oynardık.
|
Söylediğiniz bitki Goji berry mi bilemem ama Goji berry gerçek anlamda süper bir meyve yani inanılmaz faydalı var ve günüz için en önemli yararları Enerji kaynağı, kansere karşı korur,Bağışıklığını güçlendirir,Tok tutar vb. :)
|
goji berryy meyvelerini almaya hala devam ediyoruz. En kısa sürede fotoğraflarını yükleyeceğim. :)
|
sayın hazime3542 sitede 5-10 cm 2 tl lik fidanları şimdi alsam bahsi geçen saksıda bahara kadar evde cam balkonumda tutsam boy atarlarmı yoksa yaprak dökerler mi? eğer boy atarlar derseniz 5 tane NQ.1 istiyorum, ayrıca kargo ödemişken yarım kilo da kurutulmuşundan isterim, bu kurutulmuş olanlar da NQ1 iri taneli cins değil mi?
|
2 Eklenti(ler)
uzun zamandır birşey eklemiuorum diye ekledim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
mahmut bey telefonumu verdiğiniz kişi aradı meyveleri ve çiçekleri tahlil için araştırılması için istenilen yere gönderdim bugün ellerine geçecek saygılarla |
1 Eklenti(ler)
Bahçeden goji bery hasadı.
|
1 Eklenti(ler)
Elimdeki türler..Birtek çeşmeden aldığım yuvarlak meyveli olan türü yiyebiliyorum, ötekilerin tadı bana göre değil.
|
Bendekilerin tadı da acımsı. Zorla bir avuç ilaç niyetine yiyorum. Evdekiler sevmedi..:)
Bir de kurutmayı deneyen var mı? İki yıldır kurutmaya çalışıyorum, bir türlü kurumuyor, eriyor. Bu yıl sıcak suya daldırıp çıkardım yine kurumadı. Nasıl kurutabilirim? Bir fidanın diplerine babam soba külü dökmüş, o fidandakiler zeytin kadar büyümüştü. |
Goji meyvesi çok ilgimi çekti.Topraksız tmiarımda yetiştiren var mı. yetişirmi?
|
Goji de topraksız tarım uygulamasıyla yetişir yetişmesine de meyve içeriğindeki germanyum ve selenyumu da düşünmek gerek.
|
Alıntı:
|
Bende yaylada, 1400 rakımda, nemsiz ortamda denedim. ama kurumadı.
|
Teşekkür ederim yakup bey size zahmet verdik.
|
goji berry
2 Eklenti(ler)
Bu yılın goji berry meyveleri
|
Arkadaşlar budama zamanımıdır bilmiyorum ama çelik veya köklü goji istiyorum yollayabilecek olan varsa ihtiyaç fazlası çok ama çok sevinirim.
Siteden bir arkadaş köklü yollamıştı geçen sene ama taşınma esnasında yok etmişler ,nasılda boy atmışlardı oysaki :( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025