agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Koca yemiş (Arbutus unedo) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/4354.htm)

sındırgılı 12-11-2009 20:35

Adada kocayemişler bıtti bitiyor.En bilindik adres: Aya Yorgi yokuşunu çıkarken sağdan orman içinde yürürseniz bulursunuz. Afiyet olsun,

kuyucu 13-11-2009 08:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 531949)
Kocayemişi çelikten yetiştiren varmı?

Ben denedim ama başarılı olamadım. Sanırım Air-Layering daha uygun bir deneme olabilir.

YeşilSeven 13-11-2009 08:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 476048)
Sanırım bitki her koşula adepte oluyor.

Aydın'a mart başında diktiğim 2 fidan durdu kaldı öylece. Bir fidan daha almıştım durumunu merak ediyorum.

sındırgılı 13-11-2009 09:41

Mart ayında nasılsa Adanın doğal florasında (adanın arkası) yaşıyor diye bende Cengiz Beyden fidan almıştım, ama fidan adanın ön tarafına adapte olamadı,bende yetiştirmekten vazgeçtim.Adanın arkasına gidip meyva toplayıp getiriyorum.Fakat hiç aklıma gelmedi,çelik alıp köklendirme ya da tohumundan üretmek. Arkaya yürü, meyva topla, ye !!! Daha uygun, sarhoş ayıda yok?

yigit666 13-11-2009 11:37

kasımpaşa da pazar günleri lunaparkın içinde kastamonu pazarı kuruluyor. geçen hafta köylüler bayağı getirmişlerd.i kilosu 7 ytl idi. bayagıda irice ve taze idi. içindeki tohumlarından fidanı üretebilinir zaten. doğada kendinden yetişiyor ayrıca aynı pazar balat ta da kuruluyor. aynı gün bütün ürünler muşmula ,üvez ,kanlıca mantarı , torba yogurdu ,ekşimik, köy yumurtsı, köy tavugu, köy ekmegi. hepsi kastamonudan gelmiş organik ürünler. yalnız sabahtan gitmeli her şey seçilmeden.

nikomedia 24-11-2009 17:41

Kocayemiş ağaçları yarı gölgeyi ve güneş gören yeri sever,ağaç dikimi yapılırken etrafı ferah ve diğer ağaç türlerine en az 5 metre mesafesi olamalı kökleri cabuk yayılıyor, ağaç boyları 12 metreye kadar ulaşıyor bahçem de 3 tane ağacım var ve değirmendere yamaçlarında bolca var bu ağaçlardan fazla yenirse de sarhoş olursunuz :p ama faydalı bir meyve tavsiyem herkezin yetiştirmesi;)

Romantik 08-12-2009 21:55

Geçen gün ormana gittiğimizde, dayanamadım bol miktarda yedim, çok hoş bir aroması var. Başka meyevlerde bulunmayan değişik ve farklı bir aroma.

Harun Parlak 08-12-2009 22:42

Çok fazla yendiğinde fazlaca bağırsakları çalıştırır. Genede ölçülü yemek lazım:)

Satı Uğurtan 08-12-2009 22:50

Evimin yanı orman alanı olduğu için iki üç haftadır birsürü toplayıp yedik.

Harun Parlak 08-12-2009 23:02

Marmara bölgeside Körfezi'in kuzey yamaçlarında bolca vardır. Hatda şimdi o bölgelere Depremden sonra bolca inşaat alanları yaraetmek için bir çoğunu söküp atmışlardır.

Satı Uğurtan 08-12-2009 23:12

Benim evimin etrafı çalı büyüklüğünde ormanla kaplı kocayemiş ağaçları oldukça çok ve üstleri hala meyve dolu. Sayın Romantik bana tohum ekimini anlattı ve ben ona göre ektim umarım çıkar.İzmit te ev yapacağız diye nereleri mafettiler bir bilseniz.

Romantik 11-12-2009 21:32

Ben Kocayemiş üretimimi tohumlarından yapıyorum. Her meyvesinde ortalama 30 adet civarı küçük tohumları oluyor. Ama ilk seneler çok yavaş büyüyor. Bu süre zarfında büyümesini sabırsızlıkla beklemek lazım.

athena -asena 20-12-2009 16:57

bende bugün bahçeye gittim çok güzel görüntü vermişlerdi kocayemişler bayağı bi yedim , değişik bi tadı var. birazda reçel için topladım resimlerini de yarın eklerim .

Orhan Özbilgiç 20-12-2009 18:12

1 Eklenti(ler)
Eklenti 118676

Bahçeme yeni diktiğim Kocayemiş'in üzerindeki çan şeklindeki çiçekler, 2010 yılı ekim ayında olgunlaşacak meyvelerini müjdeliyor!;)

Romantik 20-12-2009 21:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orijin (Mesaj 549652)
Eklenti 118676

Bahçeme yeni diktiğim Kocayemiş'in üzerindeki çan şeklindeki çiçekler, 2010 yılı ekim ayında olgunlaşacak meyvelerini müjdeliyor!;)

Evet Sayın orjin,

2010 yılının meyveleri, çok şirin duruyorlar. Şahane meyveleri olan Kocayemişi yemekle insan doymuyor.

Orhan Özbilgiç 20-12-2009 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Romantik (Mesaj 549783)
Evet Sayın orjin,

2010 yılının meyveleri, çok şirin duruyorlar. Şahane meyveleri olan Kocayemişi yemekle insan doymuyor.

Sayın Romantik,
Çok ilginç bir durum var ortada. Yaz başında, eşimle günü birlik bir Giresun gezimiz olmuştu. Dönüşte size uğradık. Bulamamıştık. siz Ordu' ya geçmiştiniz.
İşte o gün sizden Kocayemiş alacaktık. Sizde de vardı. Sonra Çarşamba' da bir fidanlıkta bulduk.
Kısmet denilen şey bu işte.

Romantik 20-12-2009 22:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orijin (Mesaj 549803)
Sayın Romantik,
Çok ilginç bir durum var ortada. Yaz başında, eşimle günü birlik bir Giresun gezimiz olmuştu. Dönüşte size uğradık. Bulamamıştık. siz Ordu' ya geçmiştiniz.
İşte o gün sizden Kocayemiş alacaktık. Sizde de vardı. Sonra Çarşamba' da bir fidanlıkta bulduk.
Kısmet denilen şey bu işte.

Evet Sayın orjin,

Kocayemiş fidanını benden veya bir başka arkadaştan temin etmeniz önemli değil gerçekten. Kısmet meselisi dediğiniz gibi. Ama fidanınız çok sağlıklı ve şirin duruyor. İnsanın görüpte aşık olacağı bitkilerin başında gelir Kocayemiş her zaman.

athena -asena 21-12-2009 18:03

2 Eklenti(ler)
telefonla ancak bu kadar çekiliyo dijital makine olsaydı süper bi görüntüsü vardı.

Kiraz 26-12-2009 17:16

1 Eklenti(ler)
Eklenti 119180

Üç sene önce bahçeye gelen toprakta güzel yapraklı bitkiler çimlendi. Birini bırakarak diğerlerini yoldum:( İyi ki birini bıraktım, kocayemiş çıktı.

Hiç yağmur almayan (kışın bile) bir bölgede, buna rağmen inatla büyüyor bu nedenle yerini değiştirmedim. İki senedir çiçek de açmıştı, bu fotoğrafı çekerken çiçeklerini de çekmeyi düşünüyordum ama yine tırtıllara kaptırmışım.

Romantik 27-12-2009 11:44

Sayın Kiraz,

Şanşlısınız, Ağacınız yerini sevmişki 3 senede o kadar boylanmış.

athena -asena 30-12-2009 17:01

2 Eklenti(ler)
komşunun kocayemiş ağacı muhteşem görünüyo

Romantik 07-01-2010 21:17

Kocayemiş meyveleri küçük ve canlı kırmızı renkte. Çok hoş durur fakat ne dersiniz salonda yetişir mi ki? En azından bir kaç sene gelişene dek salonda tutsam sonra bahçeye diksem diye düşünüyorum.

Seher Hanım,

Kocayemiş bitkisini, Akdenizde ev içine hapsademezsiniz. Balkon veya arazide rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Uyumlu ve esnek bir bitkidir. Ortamına uyum sağlar. Hoş kokulu çiçekleri olur. Şimdiden alıp bahçeye dikebilirsiniz.

Sevgi ve Saygılar.

Güngör Salman 28-04-2010 00:45

2 Eklenti(ler)
Tohumdan çimlendirdiğim koca yemişlerim;)

Romantik 01-05-2010 07:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 554461)
komşunun kocayemiş ağacı muhteşem görünüyo

Çok heybetli duruyor.

Romantik 01-05-2010 07:21

Biraz daha büyümeleri lazım, şu anda tam olarak Kocayemiş olup olmadıkları anlaşılmıyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 626641)

athena -asena 01-05-2010 17:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Romantik (Mesaj 629260)
Çok heybetli duruyor.

sayın romantik telefonla çektiğim için güzel çıkmamış meyve zamanı dijitalle çekip galeriye resmini koyarım.

unwasted 01-05-2010 20:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 626641)

Merhaba, benim çimlendirdiğim iki adet kocayemişçik uzun süredir kısacık ve üzerleri yapışkan.Sebebi ne olabilir?

inebolu 14-06-2010 20:08

Bizim köyde çok var kocayemişten. En çok mermelatını yapıyoruz ve çok güzel oluyor.
Bu sene bir kaç kök çıkartabilirsem getireceğim İstanbul'a.
Çelikle veya sürgünleriyle köklendirebilir miyim bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı ?
Eğer olursa çok getirme şansım olur ve sizlere de yollayabilirim.

enginnaz 14-06-2010 22:10

çelikle falan hiç denemeyin.tohumdan yetiştirin.ama soğuklama ihtiyacı var onuda düşünerek hareket edin.
benim önceki senelerde aldığım köklü olmasına rağmen bir sürü fide olmadı.kazık köklü olduğundan olacak heralde başarılı olamadım.geçen sene tohumdan ektiğim kocayemişler bu sene 25-35 cm civarı oldular.hepsini ayrı ayrı poşetlere diktim.büyüyorlar.
çelikten deneyen başka bir arkadaşta başarılı olamadı.hormon falanda kullandı ama sonuç yine olumsuzdu.tek çare tohumdan üretmek diye düşünüyorum.başka bir yolu var ise biz bilmiyoruz.
saygılar..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi inebolu (Mesaj 658325)
Bizim köyde çok var kocayemişten. En çok mermelatını yapıyoruz ve çok güzel oluyor.
Bu sene bir kaç kök çıkartabilirsem getireceğim İstanbul'a.
Çelikle veya sürgünleriyle köklendirebilir miyim bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı ?
Eğer olursa çok getirme şansım olur ve sizlere de yollayabilirim.

Güngör Salman 14-06-2010 22:25

Tohumdan yetiştirdiğim koca yemiş'ler büyümeye devam ediyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025