![]() |
Adada kocayemişler bıtti bitiyor.En bilindik adres: Aya Yorgi yokuşunu çıkarken sağdan orman içinde yürürseniz bulursunuz. Afiyet olsun,
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Mart ayında nasılsa Adanın doğal florasında (adanın arkası) yaşıyor diye bende Cengiz Beyden fidan almıştım, ama fidan adanın ön tarafına adapte olamadı,bende yetiştirmekten vazgeçtim.Adanın arkasına gidip meyva toplayıp getiriyorum.Fakat hiç aklıma gelmedi,çelik alıp köklendirme ya da tohumundan üretmek. Arkaya yürü, meyva topla, ye !!! Daha uygun, sarhoş ayıda yok?
|
kasımpaşa da pazar günleri lunaparkın içinde kastamonu pazarı kuruluyor. geçen hafta köylüler bayağı getirmişlerd.i kilosu 7 ytl idi. bayagıda irice ve taze idi. içindeki tohumlarından fidanı üretebilinir zaten. doğada kendinden yetişiyor ayrıca aynı pazar balat ta da kuruluyor. aynı gün bütün ürünler muşmula ,üvez ,kanlıca mantarı , torba yogurdu ,ekşimik, köy yumurtsı, köy tavugu, köy ekmegi. hepsi kastamonudan gelmiş organik ürünler. yalnız sabahtan gitmeli her şey seçilmeden.
|
Kocayemiş ağaçları yarı gölgeyi ve güneş gören yeri sever,ağaç dikimi yapılırken etrafı ferah ve diğer ağaç türlerine en az 5 metre mesafesi olamalı kökleri cabuk yayılıyor, ağaç boyları 12 metreye kadar ulaşıyor bahçem de 3 tane ağacım var ve değirmendere yamaçlarında bolca var bu ağaçlardan fazla yenirse de sarhoş olursunuz :p ama faydalı bir meyve tavsiyem herkezin yetiştirmesi;)
|
Geçen gün ormana gittiğimizde, dayanamadım bol miktarda yedim, çok hoş bir aroması var. Başka meyevlerde bulunmayan değişik ve farklı bir aroma.
|
Çok fazla yendiğinde fazlaca bağırsakları çalıştırır. Genede ölçülü yemek lazım:)
|
Evimin yanı orman alanı olduğu için iki üç haftadır birsürü toplayıp yedik.
|
Marmara bölgeside Körfezi'in kuzey yamaçlarında bolca vardır. Hatda şimdi o bölgelere Depremden sonra bolca inşaat alanları yaraetmek için bir çoğunu söküp atmışlardır.
|
Benim evimin etrafı çalı büyüklüğünde ormanla kaplı kocayemiş ağaçları oldukça çok ve üstleri hala meyve dolu. Sayın Romantik bana tohum ekimini anlattı ve ben ona göre ektim umarım çıkar.İzmit te ev yapacağız diye nereleri mafettiler bir bilseniz.
|
Ben Kocayemiş üretimimi tohumlarından yapıyorum. Her meyvesinde ortalama 30 adet civarı küçük tohumları oluyor. Ama ilk seneler çok yavaş büyüyor. Bu süre zarfında büyümesini sabırsızlıkla beklemek lazım.
|
bende bugün bahçeye gittim çok güzel görüntü vermişlerdi kocayemişler bayağı bi yedim , değişik bi tadı var. birazda reçel için topladım resimlerini de yarın eklerim .
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 118676
Bahçeme yeni diktiğim Kocayemiş'in üzerindeki çan şeklindeki çiçekler, 2010 yılı ekim ayında olgunlaşacak meyvelerini müjdeliyor!;) |
Alıntı:
2010 yılının meyveleri, çok şirin duruyorlar. Şahane meyveleri olan Kocayemişi yemekle insan doymuyor. |
Alıntı:
Sayın Romantik, Çok ilginç bir durum var ortada. Yaz başında, eşimle günü birlik bir Giresun gezimiz olmuştu. Dönüşte size uğradık. Bulamamıştık. siz Ordu' ya geçmiştiniz. İşte o gün sizden Kocayemiş alacaktık. Sizde de vardı. Sonra Çarşamba' da bir fidanlıkta bulduk. Kısmet denilen şey bu işte. |
Alıntı:
Kocayemiş fidanını benden veya bir başka arkadaştan temin etmeniz önemli değil gerçekten. Kısmet meselisi dediğiniz gibi. Ama fidanınız çok sağlıklı ve şirin duruyor. İnsanın görüpte aşık olacağı bitkilerin başında gelir Kocayemiş her zaman. |
2 Eklenti(ler)
telefonla ancak bu kadar çekiliyo dijital makine olsaydı süper bi görüntüsü vardı.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 119180
Üç sene önce bahçeye gelen toprakta güzel yapraklı bitkiler çimlendi. Birini bırakarak diğerlerini yoldum:( İyi ki birini bıraktım, kocayemiş çıktı. Hiç yağmur almayan (kışın bile) bir bölgede, buna rağmen inatla büyüyor bu nedenle yerini değiştirmedim. İki senedir çiçek de açmıştı, bu fotoğrafı çekerken çiçeklerini de çekmeyi düşünüyordum ama yine tırtıllara kaptırmışım. |
Sayın Kiraz,
Şanşlısınız, Ağacınız yerini sevmişki 3 senede o kadar boylanmış. |
2 Eklenti(ler)
komşunun kocayemiş ağacı muhteşem görünüyo
|
Kocayemiş meyveleri küçük ve canlı kırmızı renkte. Çok hoş durur fakat ne dersiniz salonda yetişir mi ki? En azından bir kaç sene gelişene dek salonda tutsam sonra bahçeye diksem diye düşünüyorum.
Seher Hanım, Kocayemiş bitkisini, Akdenizde ev içine hapsademezsiniz. Balkon veya arazide rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Uyumlu ve esnek bir bitkidir. Ortamına uyum sağlar. Hoş kokulu çiçekleri olur. Şimdiden alıp bahçeye dikebilirsiniz. Sevgi ve Saygılar. |
2 Eklenti(ler)
Tohumdan çimlendirdiğim koca yemişlerim;)
|
Alıntı:
|
Biraz daha büyümeleri lazım, şu anda tam olarak Kocayemiş olup olmadıkları anlaşılmıyor.
Alıntı:
|
Alıntı:
sayın romantik telefonla çektiğim için güzel çıkmamış meyve zamanı dijitalle çekip galeriye resmini koyarım. |
Alıntı:
|
Bizim köyde çok var kocayemişten. En çok mermelatını yapıyoruz ve çok güzel oluyor.
Bu sene bir kaç kök çıkartabilirsem getireceğim İstanbul'a. Çelikle veya sürgünleriyle köklendirebilir miyim bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı ? Eğer olursa çok getirme şansım olur ve sizlere de yollayabilirim. |
çelikle falan hiç denemeyin.tohumdan yetiştirin.ama soğuklama ihtiyacı var onuda düşünerek hareket edin.
benim önceki senelerde aldığım köklü olmasına rağmen bir sürü fide olmadı.kazık köklü olduğundan olacak heralde başarılı olamadım.geçen sene tohumdan ektiğim kocayemişler bu sene 25-35 cm civarı oldular.hepsini ayrı ayrı poşetlere diktim.büyüyorlar. çelikten deneyen başka bir arkadaşta başarılı olamadı.hormon falanda kullandı ama sonuç yine olumsuzdu.tek çare tohumdan üretmek diye düşünüyorum.başka bir yolu var ise biz bilmiyoruz. saygılar.. Alıntı:
|
Tohumdan yetiştirdiğim koca yemiş'ler büyümeye devam ediyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025