agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Şah dut (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/30174.htm)

Muda 22-10-2019 15:22

1 Eklenti(ler)
Yeni gelen şah dut fidanlarım. Fidanlar biraz uzun olduğu için gönderici tarafından uç kısımları budandı. İlk defa bu kadar büyük şahdut fidanı gördüm. Bunlar gönderen kişinin whatsapp üzerinden gönderdiği resimler.

Eklenti 699963

siflera12 14-11-2019 16:32

Tadı nasıl acaba ekşi mi yoksa tatlı mı [emoji848]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muda 23-02-2020 22:21

Pakistan Dut Tayvan'ın süper uzun meyve dutu

Uzun Dut ağacı Fideleri, süper tatlı ve ekşi ve meyveli. Tropikal bir türdür, Yangtze Nehri'nin güneyinde bitki yetiştirilmesi tavsiye edilir ve kuzeyde bir seraya ihtiyacı vardır.

Tayvan'ın süper uzun meyve dutu, aynı zamanda süper meyve dutu olarak da bilinen Tayvan'ın uzun meyve dutudur, Tayvan'ın dört mevsim uzun meyve dutu, güzel meyve dutu, mor altın bal dutu, Tayvan taze gıdalar için uygun çeşitleri, yüksek şeker içeriği, asit içermez. Tayvan'ın süper uzun meyve dut meyvesi ince, meyve uzunluğu 8-12 cm, en uzun 18 cm, meyve çapı 0.5-1.2 cm, meyve ağırlığı 20 grama kadar, güzel görünüm, iyi tat, yüksek şeker içeriği, şeker içeriği 18-20% , tatlı ve ekşi, dört mevsim alışkanlığı olan mu başına 2.500 kg'dan fazla. Tayvan'ın süper uzun meyve dutları son yıllarda en popüler meyve dutlarından biridir. Gezi bahçelerinde vazgeçilmez bir değerli çeşittir ve Güney Çin'de dikim için uygundur. Tayvan' s süper uzun meyve dut fideleri pahalıdır ve uzun meyve dut yetiştiriciliği diğer çeşitlerden biraz daha karmaşıktır. Tropikal bir tür olduğu için kuzey türünün meyvelerini bırakması kolaydır. Az miktarda tohum eklenmesi tavsiye edilir ve çok sayıda fide dikmek mümkündür.

Meyve dut adı: Tayvan uzun meyve dut

Meyve dut özellikleri: (her mevsim farklı)

Meyve dut özellikleri: tatlılık% 20'ye kadar ulaşabilir ve meyve 18 cm'ye kadar olabilir.

Sonuç yılları: ikinci yılda meyve, 4 yılda yüksek verim

Dikilen dönüm sayısı: 110-330 (satır aralığı 1-2, bitki aralığı 2-3 metre)

Dut yapraklarının yıllık verimi: 800kg veya daha fazla
Yıllık dut üretimi : 2500kg'dan fazla (meyveleri düşürmek kolaydır, üretimi garanti etmek zordur)

Kış fideleri toprağa girdiğinde, genellikle 1 metreden daha yüksektir. Ulaşım kolaylığı için, genellikle yaklaşık 20-40 cm'ye kadar keseriz. Fideler kalın ve incedir. Boyutu belirtmeniz gerekiyorsa, fiyatı görüşmek için lütfen bizimle iletişime geçin. Fide boyunda fidelerin hayatta kalma oranı çok büyük değildir.

Long Mulberry Tree Seedlings

Bizim himalaya dutu bu sitede Tayvan uzun meyve dutu olarak yazıyor.

efeler09 10-03-2020 21:35

merhabalar. geçen sene saksıda aldığım şah dut fidanını bu sene toprak ile buluşturmak istiyorum. Daha önce diktiğim ekşi kara dutun aşının üstü, aşının altından çok daha kalın hale geleceği için aşı yerini toprak altında bırakmıştım. şah dut için böyle bir durum var mı? veya aşı yerini toprak altında bırakmamın herhangi bi sakıncası olur mu?

yavuz10 17-12-2023 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeler09 (Mesaj 1583445)
merhabalar. geçen sene saksıda aldığım şah dut fidanını bu sene toprak ile buluşturmak istiyorum. Daha önce diktiğim ekşi kara dutun aşının üstü, aşının altından çok daha kalın hale geleceği için aşı yerini toprak altında bırakmıştım. şah dut için böyle bir durum var mı? veya aşı yerini toprak altında bırakmamın herhangi bi sakıncası olur mu?

Genelde aşı yeri toprağın üstünde bırakılır diye biliyorum

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025