![]() |
Ribesler Bayrampaşa Bauhaus'ta 16 tl, fiyatlara "İstanbul" farkını hemen yansıtmışlar :)
Sarı cinslerden ben de aldım, hepsi birden coşmuş gibi fışkırıyorlar saksıdan. |
Alıntı:
Blackcurrant Ben Conan adinda bir cins , hediye geldi , blacmoor'dan . Sadece kargosunu odedim . Harkulade dayanikli bir bitki .meyveler su an yesil ama siyah olacaklar insallah . Bitki disinda budayinca aldigim celiklerden de 3 tanesi tuttu , su an yesil .Yani seneye olmasa da yakin gelecekte baya frenk uzumu yiyecegiz .:) |
Afiyet olsun. biraz değişik görünmüştü. Bir özelliği var demektir. Yarın bende resimlerini yüklerim. Ama sizinki daha ekzotik nazenin ne de olsa yabancı.
|
...Narin hali ...bu sene Izmirde cok yagis vardi , gunesi pek goremedik henuz;)
|
Ribes & Rubus
1 Eklenti(ler)
Mart ayında Selahattin beyden alıp diktiğim çeşitlerden ayrı olarak yeni aldığım ribes ve rubuslar. Nasipse bu hafta Aydındaki daimi yerlerine göndereceğim.
|
Bauhaus'tan mı aldın?...Keşke biraz bekleseydin..Ben Demir Fidancılığı bekliyorum.Çiçek açsınlar, rengine göre alacağım,hemde pazarlıkla biraz daha ucuza....
|
Demir fidancılıkta da mı aynı türlerden var?
|
Evet Bauhaustan aldım. Ben de zaten diğer siyah, kırmızı türler ile çeşitli böğürtlen ve ahududular vardı. Aydında süper hızlı gelişim gösterdiler. Bunların geç kalmaması için hemen aldım, yerlerine gönderdim. Demir fidancılık çıkarttığında bilgimiz olsun bakarız başka neler var.
|
1 Eklenti(ler)
Benim frenk üzümleride ele gelmeye başladılar.. Bir reçel kaynatımlık çıksa bari:(
|
Oooh oooh maşallah ... :) Hasat ne zaman ?
|
Pazar günü gittiğimde hepsini tek tek kontrol ettim, ribeslerimde tomurcuğa benzer bir oluşuma rastlamadım, bu sene ribes üzümlerini göremeyeceğim :(sanırım
|
Adalet hanımcığım , üzülmeyin , daha ilk seneleri .
Daha yaylaya uyum sağlayıp serpilecekler .Seneye meyvaları görürüz inşallah . İnsan bile taşınınca bir adaptasyon süreci olur ,düzen kurana kadar zaman gerekir . Ribescikler mekan ,rakım ,ortam ,iklim bir çok değişiklik yaşadılar . Onlara zaman tanıyın;) |
Ama sevgili Volare, benim diktiğim fidanlar oldukça gelişmişlerdi, yani görümlük bir kaç salkım verseler n'olurdu ki.
|
yesilseven oldukça güzel görünüyorlar
|
resimlerini gönderebilirmisiniz.fikir yürütürüz
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Adalet hanım belki çiçeklenir yakında. :) Ümidinizi kesmeyin çiçeklenmek için geç mi kaldı ki?
|
Alıntı:
Hiç bilmiyorum sevgili Kaktüs, belki de havaların biraz daha ısınmasını bekliyordur(inşallah)doğru dürüst güneş açmadı ki :( |
Ben de aynı merak içindeyim.
Çok iyi yaprak ve dal gelişimi var ama çiçek namına birşey yok. Açmayacak mı yoksa daha vakti mi gelmedi anlayamadım. Ankara'da bahçede dikili Frenk Üzümü olanlara soruyorum: :confused: Frenk üzümleriniz çiçek açtı mı? |
Benim frenk üzümlerim açmadı. Açık balkondalar ama daha yeni edindiğim için bu sene çiçek açarlar mı bilemiyorum.
|
Benimkilerde açmadı.Belli de olmaz belki süpriz yaparlar .
|
bunlarda benim frenk üzümlerim iyi görünüyorlar degil mi :)
http://img41.imageshack.us/img41/6898/ribes.jpg |
Aman maşallah balkon sefası yapmışlar kendilerine. Şimdiden afiyet olsun.
|
Alıntı:
|
Maaşallah Silence;
Ne bol meyveli bir salkım yapmış size. Benimki yerine mi alışamadı nedir. salkım gibi değilde tek tük meyve bağlıyor. |
sadece sabah günesi görmelerine ragmen oda 2-3 saat asagı yukarı durumları iyi bol bol su veriyorum sünger gibi cekiyor suyu bole acınca insan cok mutlu oluyor nese kaynagım bunlar günün stresi bi anda yok oluyor;)
|
Sormayın ben de aynı durumdayım. İşten eve gelince bazen kravatımı bile çıkarmadan kıvırıyorum paçaları, dalıyorum bahçeye. Bir bakmışım 2 saat geçmiş :))
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...8&d=1242835078
Üzümler kırmızılaştı, bugün bir tanesini yedim. |
Merhaba, geçen gün senelerdir aynı yerinde duran şu bitkiyi gördüm ve ne güzel bir sarmaşık çiçek de açmış diye düşündüm.Sonra tesadüfen bu başlığı okudum ve bu bitkinin bir üzüm çeşidi ya da gilaboru olabileceğini düşündüm. gilaboru başlığında o olmadığını söylediler, bir de sizin fikrinizi almak istiyorum.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...0&d=1244058727 http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1244058727 Bakımsız bir yerde kendiliğinden yetişmiş bitkinin bir kısmı meyveli bir kısmı çiçekte. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025