![]() |
Ankara şartlarında, balkonda ve saksıda duran kırmızı frenk üzümleri çiçek açtı...Gösterişten uzak, çiçek bile olduğu belli olmayan, kokusuz çiçekler :)
|
Gözünüz aydın:)
Demek böyle erkenci oluyorlar. Kış koşulları da iyi gelmiş anlaşılan. Bu yıl bunlar da ilk denemeniz mi oluyor? Bakalım meyve haberlerini ne zaman alacağız. |
Evet ilk deneme.
Kırmızı frenk üzümleri de erkenci ve geçci diye ayrılıyor.Bendeki erkenci tür. Geçci tür olan rovadayı bir türlü bulamadım geçen sene bauhausa gelmişti ama adeta kapışıldı. Frenk üzümünde iyi haberler var ama ahududular pek iyi değil , fazla doğal gübre vermekten gelişimde durma var,üst dallar kurudu. Tayberry-loganberry,matling promise,sarı ahudududa üst dallar tamamen kurudu şimdilerde alttan gelen filizlerle berryleri kurtarmaya çalışıyorum. Bundan da bir ders çıkarıldı tabi .Doğal gübre de olsa, fazlası ölüm demek :) |
Alıntı:
|
Bu mesajı yazalı 15 gün geçmiş :)
Şimdi yeşil boncuk şeklinde meyveleri var. |
Kutlarım. Balkoncuların yüzünü ağarttı ne de olsa.
Tadına bakacağız artık (her ne kadar ekşi sevmesem de), hiç yolu yok:) |
İnşallah, hele bi kırmızı hallerini fotoğraflayıp buraya bir ekleyeyim :)
Tayberry-loganberry-sarı ahududu-mattling promise-den bu sene sıfır çekeceğim belli ,hiç olmazsa kırmızı frenk üzümü durumu kurtarsın :) |
merakla koyacağın resimleri bekliyorum. Güzel bitkileri görünce insanın içinde bir şevk uyanıyor.
|
dikkaaattt
beyler bayanlar her neyse bildiğim kadarıyla
1: parlak renkli meyve ve tohumlar çoğunlukla zehirlidir... 2 : magnolia (manolya giller ) tohumlarının kabuğu kesinlikle zehirliii.... nerden biliyorum... kabul denemedim ama ben istanbul halkalı peyzaj meslek lisesi son sınıfta okuyorum ve çok güzel bi ortalama 50 yıllık aşkın bi manolya var ve benim ödevlerimden birisi manolyaydı...şu anki yıllık ödevimde manolya ve rastgele bu konuyu gördüm... herhangi bir zıraat mühendisine falan danışmadan lütfen bu işe kalkışmayın... meyve bunu niye yapar? bazı bitkiler tohumlarını geleceğinin sigortası olarak gördüğü için ki öyle bitki tohumu üzerine çok düşer ve kuş, böcek vs zarar vermesin diye bide tohum erken uyanıp aldanıp soyu bitmesin diye kilit veya labirent olarak görebileceğimiz koridorlar koyar.... şöyle diyelim: siz hiç manolya tohumunu götüren bi karınca veya yiyen bi hayvan gördünüz mü???? |
yönlendirme....
bitkiler hakkında merak ettiğiniz bilmek istediğiniz; tüm konuları halkalı peyzaj meslek lisesi müdürlüğü küçükçekmece istanbul daki 0212 548 40 91 nolu telefona bizzat mühendis, mimar, yüksek mühendis arkadaşlara sorabilirsiniz...
1000 bilsende 1 bilene danış... |
2 Eklenti(ler)
n-turan'ın geçen yıl verdiği kendisi minnacık olan Frenk üzümündeki bu miniklere meyve denebilir mi? :rolleyes:
Eklenti 37845 Eklenti 37846 |
Olsun hiç vermemekten iyidir.Aslında bu sene hiç vermemesi gerekirdi :)
Demek ki sevmiş yeni yerini :) |
Sayın Sabah,
Frenk üzümü çeliğinin tutmasına sevindim. Bu yıl meyve beklememek gerekir. Hatırlarsanız çelikleri dikerken bir iki göz üzerinden budanmasının iyi olacağını söylemiştim. İnsan, "tek bir dalı var, neresini budayayım?" diyor, ancak bir yıl sonra çok daha fazla sürgün ve daha sağlıklı bir çalı elde ediyorsunuz ve ikinci yıldan itibaren de o yeni sürgünler bir yıllık sağlıklı dallara dönüşerek çiçek vermeye başlıyor. |
Siyah ve beyaz frenk üzümü çeliği buklabilirmiyim . Antalyada fidesi yok Frenk üzümünü bilende yok . İstanbuldaki bahouse burada olsaydı keşke .
|
Alıntı:
|
Gösterdiğiniz adreste kırmızı olanı varmış oda kalmamış . Siyah beyaz olanı tohumdan eksek yetişirmi . Sayın mahon69 tohumunu bulabilirmiyiz .
|
Alıntı:
|
Sayın Mahon tohumla niye uğraşıyorsunuz? Bauhaus'da hem frenk üzümü, hem de bektaşi üzümü çeşitleri var. Üstelik tohumdan "adına doğru" bitki yetişmeyebilir. Ben bu sezon bir "titania" siyah frenk üzümü ve bir "Hinnomaki red" bektaşi üzümü aldım. Gerçekten çok güzel cinsler bunlar.
|
1 Eklenti(ler)
İlk hasadı beraber yiyelim, afiyet olsun:p
|
Afiyet olsun,
ekşi severlerin gözü aydın :) Bunların türü nedir? |
Kırmızı meyveli frenk üzümü diye biliyorum. Bu bahçeden fakat buradalardaki yaylalarda doğal olarak istemediğiniz kadar mevcut;)
Tadı çok ekşi değil. |
Afiyet olsun Sn.İklimsiz .Bereketli olsun.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 39926
Bu kırmızı güzelleri,( johnkeer van tets) ev cinine karşı daha fazla korumak mümkün olmadığından hasat edildi ve hep birlikte tadına bakıldı.:p |
Anlaşılan Gölbaşı Ankara'ya göre 1-2 hafta arkadan geliyor. Benim frenk üzümleri daha yeni kızarıyor.
|
Aslında biraz daha tatlaşması için, koyu kırmızı rengi almasının beklenmesi daha iyi olur.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu da bizim doğal ekolojimizin hediyesi ; Doğu Karadeniz frenk üzümü (Ribes orientalis L.), Eklenti 40133 Eklenti 40134 |
Havası suyu bitki örtüsü ile doğu karadeniz gerçekten muhteşem.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tatlı değil.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025