![]() |
3 Eklenti(ler)
yaban mersini
|
Sn vehbi, maaşallah çok güzeller. Oldukça boylu bir türe benziyorlar. Sizin saksıları gördükten sonra sezon sonunda benimkileri saksı değişimine sokmalı diye düşünüyorum. Sanırım 8-10 litrelik saksılarınız.
|
Cok güzel çiçek açmışlar..Filizlerde saglıklıymış...Full güneşe koyun.Saksıyı kaldırdıgınızda hafiflemiş ise su verin..Çiçeklerinin kokusu bile bastan çıkartıyo insanı.
|
Resimler sanırım bir aydan fazla oldu birkaç gün sonra yeni resimlerini yüklerim saksılar çeşitli boylarda 10 litre ile 50 litre arasında
|
Teşekkür ederim kısmetse hafta sonu meyveli resimlerini yüklerim gelişmeleri belli olur
|
50 litre ha. Resim aldatıcı oluyor ölçü konusunda. Niye gelişkin oldukları şimdi daha netleşti. Benim de mutlak büyütmem lazım saksıları o zaman. Güle güle büyütün.
|
Benım körtopal gelişen sunshine blue yavaş yavaş kuruyor..Bir dönemin sonu gibi gözüküyor.dibe kadar budadım, ibreliler için olan gübreden verip Güneşli bir yere kaldırdım.Yaşaması mucizelere bağlı..
|
herkese merhaba ..arkadaşlar yeni üye oldum doğru yere mi yazıyorum .. anlamadım. herkesin mesajımı göreceği yer neresidir. yeni bahçeciyim. çok meraklıyım..
|
Sn Sındırgılı bana gönderin onu,yaşatayım
|
Yok be Sayın Jurge, kargo ücretine yazık derim ben.. Amma velakin, da hala ister isen özelden adresini gönder, göndereyim.. Benim için, yaban Mersin'i üretimi bitmiştir. Sevgi ile kalın..
|
yaban mersinini saksıdan toprağa dikin . ph. yıda düşürün. çok hızlı gelişiyor.
|
5 Eklenti(ler)
Blueberrylerin son durumu.
|
Vehbi Bey ph ve gübreleme sorunu var çileklerinizin..
|
Sn jurge tek tek saksıların ph ını kontrol ettim 5.5 ile 6.5 çıktı,gübre granül şeklindeydi,bilemiyorum gübrede sorun varmı fakat,aldığım torfları kontrol etteim 340 lt olan torflardan bir tanesi henüz bitmemişti ambalajında ph2.5 ile3.5 yazıyor fakat kontrol ettim ph 6 geldi bu gün componun orman gülü torfuna bakacağım kontrol ederek saksılarda değişiklik yapacağım,teşekkür ederim.
|
Üstad sulama suyu yükseltmiştir..Proseeds orman gülü gübresi ile amonyum sülfat verin.Componun topragı tam istedigi gibi..Denedim.Hem içinde gübrede var onun..
|
Kireci az, içinde klor olmayan suya ph düşürücü koyun.ph 5 olan su ile sulayın..Bakın nasıl canlanacak.sezon başı saksıya az da kükürt ekleyin..zamanla ph indirir.
|
3 Eklenti(ler)
yeni resimler :)
|
1 Eklenti(ler)
Meyvelerden biri irileşip mor renk almaya başlamış. Meyve iriliği sandığım gibi hiç de küçük değilmiş. Saksı değil de toprakta olsaymış daha iri olacakmış. Ama o zaman da toprak asitliğine bu kadar kolay müdahale edemezdim.
|
Olgunlaşmaya yakın daha da şişip büyüyecektir...
|
Chandler 50 kuruş kadar büyüyebiliyo.Yine brigitta nında meyveleri çok iri oluyo.Tabi meyvelerin tamamı irileşmez.Sırayla olgunlaşıyolar.Son olgunlaşanlar ilklerine göre küçük oluyo.Potasyum sülfat verebilirsin kararınca.
|
Alıntı:
|
yaban mersini meyvelerinin bu kadar büyük olacağını tahmin etmemiştim. bilye gibi oldular, şaşırdım.
|
Buzdolabında 1 gün bekletip yiyin..Aroması soguyunca yogunlaşıyo.
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 560069
bahçemdeki yaban mersini meyveleri gayet büyüdü. Eklenti 560070 fidanların boylarıda çok uzadı. 25 cm civarıydı. 3 ayda 80 cm e ulaştı. |
2 Eklenti(ler)
Yaban mersini meyveleri irileşmeye başlamış
|
Bitkiniz çok saglıklı görünüyor :)
|
Sn Athena-Asena topragın ph nasıl ayarladınız bu bitki için.Fındıklık bahçesinin kenarında duruo..
|
selam ben diyarbakırda ektim yeni yeni çiçek açtı sizlerin daha erken açmış meyveye yatmiş niye ben geç çiçekleniyor bilgisi olan warmi
saygılar |
1 Eklenti(ler)
Yaban mersini hasadımız
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025