![]() |
|
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Maaşallah fidanlarınız çok sağlıklı görünüyor. Bense hem kırmızı hem beyaz olanı tohumdan denedim. Beyaz olanı hiç çimlendiremedim, kırmızı olanından ise 3 tane çimlendirdim ama maalesef yaşatamadım. Artık sizinkilere bakıp hevesimi gidereceğim ![]() Maaşallah sizin fidanlarınız çok sağlıklı görünüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Budama sırasında yanlışlıkla kestiğim taze bir dalcığı saksının kenarına sokuvermiştim. Yaklaşık 12 gündür orada bozulmadan duruyor. Eğer tutarsa size gönderirim. Bana 20-30 gün sonra bir hatırlatırsanız, sonucu size bildiririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Sizinkilere bakmadınız mı, mutlaka vardır. Ee garibime kış bitkisi diye ilgi göstermiyorsunuzdur tabii. Bu aralar çok mutlu mesut bir halde. Bu yıl iyi meyve alabilirim. Yapraklarını da çayda deniyorsunuz değil mi? Ben budadığım yaprakları kurutmuştum. Sabahları yeşil çayın içine sadece 1 yaprak atarak demliyorum. Son derece hafif bir aroma ve tat veriyor. O hani beğenmediğimiz parfüm tadı azalınca iyi oluyor, yeşil çayın da tatsız tuzsuzluğu geçiyor. Denemenizi öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Sn nevsune, çok sevimli bir çelikmiş. Hem de kırmızı kare içinde izole edilmiş durumda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Sadece 1 çelik var o da size ayrılmış durumda. Diğer gördüğünüz bağımsız dallar, kök sürgünleri olsa gerek. Geniş bir saksı gerekiyormuş buna gerçekten. Canının istediği yerden dallanıp budaklanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Yaratıyoruz efendim. Biraz önce dikensiz böğürtlen satan biri çıkıverdi karşıma. Hadi gel de alma şimdi, o iki yaprağıyla masum masum gibi bana bakarken ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Sn nevsune, gerçekten çok ilginç. Bitki kökü nerede yeni filizler nerede. Ben yeni sürgünlerin tamamını çelik sandım. Aynı nane gibi yayılıyor bu bitki galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Nevsune ablam,yeni filizler güzel görünüyor.Güle güle büyüsün. ![]() Fazla sıcağı sevmiyor.Sanırım biraz serinden hoşlanıyor.Arada üzerine kar koyun çok hoşuna gidiyor. ![]() (Kar nerden bulacaz derseniz.Normal dolaplarda buzlukta oluşan ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yahu farkında mısınız, bu bitkilerin oyuncağı olduk biz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lonicera, çeliğimizin durumu vahimleşmeye başladı. Toprak seçiciliği yüzünden saksısında bırakmıştım ama sabahtan görse bile güneş köklenme aşamasında fazla gelmiş olabilir. ![]() Ben de yeni bir çelik alıp düşük ph'lı torfa geçirip gölgeye aldım. Bu denemeyi de başaramazsam size kuruttuğum meyvesini gönderirim, siz tohumdan bir denersiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Sağlık olsun Sn nevsune. Nasıl olsa anaçlar ellerimizde, olmadı dediğiniz gibi tohumdan deneriz biz de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar beni de aranıza alın, sanırım aradığım bitkiyi (yer örtücüyü) buldum. Ben uzun zamandır bir yer örtücü arıyorum annem ve babam için. Onları epey zaman önce kaybettim ve mezarları "Antalya Arapsuyu Mezarlığı" nda. Bu mezarlıkta büyük çamlar var ve mezarların üzerine devamlı dikenlerini döküyorlar ve dolayısıyla bitki yetişmiyor çünki bu dikenler yakıyor veya hava almasını önleyerek öldürüyor. Sizce "sedum booleanum" olabilir mi? Mezarın bir fotoğrafını da koyuyorum. Ayrıca olur ise nasıl temin edeceğim? Fotoğraf göndereceğim dedim fakat, mesaj içinde yollayamadım...! Düzenleyen Nilgün Eran : 20-08-2009 saat 00:15 Neden: yardım çağrısı ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Wintergreen berry'im yazdan veya benim bilmeden yaptığım bir yanlışımdan hiç hoşlanmadı. Her taraftan sürgünler, kök sürgünleri ve tomurcuklar verirken birden kurumaya başladı. Yarıgölge bile sayılmayacak kadar az bir güneş görüyordu. Yalnız bir ara toprağın ph'ını düşürmek için limontuzu katılmış suyla sulamıştım. O sulamadan sonra birden kötüleşmeye başladı. Dün kurumuş kökleri ayırdım, tek bir yeni kök sürgünü kaldı elimde. Arkadaşlar sizinkiler ne alemde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Sn bari, benimki Mayıs ayında tomurcuklanıp çiçeğe yattıktan sonra yaz aylarında birden kurumaya başladı. Koca bitki elden gitti. Neyse ki saksının kenarında bir küçük sürgünü kurtarıp yeniden dikmiştim. Uzun bir zamandır hiç hareket yoktu, geçenlerde baktım (sol taraftakiler) iki sürgün vermiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Aynı dert bende de var.Yaz sıcaklarında birden bozuldu bitki.Bir filiz var sağlam kalan . Sizin ki gayet güzel görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Yeni mor olanda çok değişik.Meyvesi yeniyor mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Yeniyor sevgili Oğuzhan. Benim procumbensinde durumuda aynı. Düzenleyen bari : 04-10-2009 saat 20:15 Neden: harf yanlışı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirdiğim Gaultheria pyroloides'ler. Bugüne kadar yaşatabildim, bundan sonrası için, biraz profesyonel çözümler üretmem gerekecek. Sarmısak yağı damping off sorunu için çok iyi bir çözüm gibi görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
http://www.jacksonsnurseries.co.uk/p...Rubra/244.aspx Carrefourda satıyorlardı almamıştım. Gaultheria genusundanmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|