![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2007
|
arkadaşlar bu bitkinin çubuklarından veya tohumundan gönderebilirseniz denemek isterdim.... ülkemizde olan bir bitki için dışarıya dolar veya euro vermek istemiyorm..(1000 tohum 8£ ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Arkadaşlar benim Azerbaycan dan getirdiğim hemen hemen bütün çelikler tuttu. Ayrıca tohumlar da çok kolay çimlendiler. İsteyen arkadaşlardan sayın snowman77' ye sözüm vardı. Ayrıca unuttuğum arkadaşlar olabilir ama herkese yetecek kadar tohum hala elimde var. Ayrıca www.tropikmeyveci.com sitesinde Seabuckthorn ile ilgili çok detaylı bilgi bulabilirsiniz. iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sn.kuyucu bir dişi bir erkek çelik için beni unutmadınız umarım. 10.mesajdan bu yana beklemedeyim ![]() Bu arada bu bitkiye çay dikeni, yalancı iğde gibi Türkçe isimler verildi ama nette çoğunlukla sea berry denildiğini gördüm. Yani deniz üzümü.Bu isim bana çok uygun geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2007
|
Goji ile kıyaslandığında ORAC değerinin daha yüksek olduğu yazılmış; doğru olabilir. Ancak gojiberry sadece ORAC değeri ile değil; antioksidan protein çeşitliliği ile rakipsizdir. Yaşam iksiri denilmesi bundandır. Ancak seabuckthornun bağışıklık sistemi ile ilgili yararları antioksidan olmasından çok daha önemlidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bazı arkadaşlara sözüm var unutmadım ama bahçedeki kalemlerin gelişmesini bekliyorum. Sanırım 4-5 tane var ama kaç tanesi dişi, kaç tanesi erkek emin değilim. Sanırım erkek daha fazla. İnşallah en az 2 tane dişi olanından yetiştirebiliriz. Ben söz verdiğim gibi biraz geliştikleri anda sizlere göndereceğim. Ama gelene kadar idare etmeniz için hafta sonu fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşayım. Goji Berry-Seabuckthorn karşılaştırması yapacak değilim. Allahın yarattığı her şeye hayranlık duyarım. Goji 'ye de Seabuckthorn' a da. Gerçekten hepsi birer mucize olabilecek özellikler taşıyorlar. Ama Seabuckthorn' da beni etkileyen yön, etkileyici geçmişi ve Radyasyon yanıkları vs gibi deri problemlerinde tıbbi olarak da kullanılması. Tıpkı Alıç meyvesinin kalp ve damar hastalıklarında tıbbi olarak kullanılması gibi. herkese iyi günler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sn.denizakvaryumu Bu arada daha önce Azerbaycan' dan getirdiğim Çaydikeni suyu kutusunun resmini siteye eklemiştim. "Çaydikeni " Azerilerin kullandığı isim. Türkiye 'de dikenli iğde de deniyor. Ama size bırakıyorum isimlendirme konusunu, bu konuyu açan kişi olarak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Konuyu biraz daha derinleştirelim: Çay dikeni-dikenli iğde-deniz üzümü dediğimiz bitki Hippophae rhamnoides Hippophae rhamnoides in Hippophae rhamnoides 'Frugana' Hippophae rhamnoides 'Leikora' Hippophae rhamnoides 'Hergo' Hippophae rhamnoides 'Pollmix' Hippophae rhamnoides 'Hikul' türleri de varmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Hippophae rhamnoides 'Leikora' ![]() http://www.esveld.nl/htmldiaen/h/hirlei.htm http://www.esveld.nl/~laur/index.php...ln&s=plant&c=1 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Yerli bir sitede; HIPPOPHAE - YABANİ İĞDE [Dış Mekan Süs Bitkileri ve Orman Bitkileri] Rhamnoides olarak görülüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar tropikmeyveci.com' da her türlü ayrıntı var. Bilgi kirliliği olmasın diye copy-paste yapmadım. Bütün dillerdeki karşılığını bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Talep eden arkadaşlar için ayırdığım Yabani iğde çeliklerinin son durumunu resimde görebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Alıntı:
Teşeşkkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Kısa bir araştırmadan sonra, ( eskidende hatırladığım ) ve Yabani İğde diye tahmin etdiğim bitkiyi buldum. Burada sılgan Tikeni olarak biliniyor. Kuşların uğrek yeri olan bir bitki. Kimi ağaçlarında meyve olmuyor, kimilerinde ise oluyordu, buda bitkinin dişili-erkekli olduğunu kanıtlıyor. Bitkiyi bulduğum yer akarsu kenarında, kumluk arazide, bir kaç adet fidan sökmeye kalktımsada kökleri çok derin olduğu için koptu , fotoğraflarını çektim, yakın zamanda yükleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Gerekli yerlerde bitkinin araştırmasını yapacağım. Uzmana sormakda her zaman fayda var. Kısmetse yarında fotoğraflarını yükleyeceğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar , Tohumdan da çok kolay üretiliyor. Ektiğim tohumlar şu anda çimlendiler ve hızla büyüyorlar. İşlerimin yoğunluğundan dolayı bazı arkadaşlar tohum gönderemedim. Ama merak etmeyin bu başlıktaki isteyen arkadaşlara uygun bir zamanda çelik/fidan veya tohum temin edeceğim. İçeriği de diğer bilgileri ile ilgili bilgiyi aşağıdaki linkten bulabilirsini. http://www.tropikmeyveci.com/index.p...agac&Itemid=59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Neden güzel şeyleri hep geç fark ediyorum? Elinde bu bitkinin tohumu ya da çeliği olan var mı? Çelik birinci tercihimdir. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu.
|
Deniz Üzümü diye tahmin etdiğim bitkinin fotoğrafı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bu gidişle camia avlusunda mendil açıp fidan ve tohum dileneceğim. Elinde olan yok mu? Allah rızası için!... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sayın Selim-Ahir, İşlerimin yoğunluğu nedeniyle fazla ilgilenemedim ama bulduğum bitki aynı bitki ise size fidan ve çelik temin edebilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sn Selim-i Ahir Almanyadan istediğim tohumlar biraz önce geldi.Adresiniz bende var posta ile size göndereceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Üstadım çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşım, Size tohum gönderdiğimi sanıyordum. Atladıysam özür dilerim. Kalem gönderemiyorum, bütün kalemlerim rezerve ama tohum hala mevcut |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Sayın kuyucu mümkünse ben de bir çelik **** tohum rica edebilirmiyim?İlginize şimdiden teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sn Selim-i Ahir dün tohumlarınızı postaladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |