![]() |
|
![]() |
#241 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
Benim Satıştaki Avustralya Siyah Dutlarım sera ortamında, çoğunda yaprak var, bir kaç adetinde meyve de var. Ama Sayın Loniceranınkiler bildiğim kadarıyla dış mekanda. Avustralya Siyah Dutunun Yediveren özelliği de var. yIlda 2 havalar çok sıcak giderse 3 sefer meyve veriyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Benim dut da dışarıda olmasına rağmen dut verdi, olgunlaşmaya başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Sayın Romantik ve Member sip ! sizinkinin serada olması sebebyle dogal olarak yapraklarını gec dokecektir ve meyve verme olasılıgı yuksek olacaktır member şip kardeşimizde adanada yaşıyor onun dogal ortamı sizin sera ortamınızdan enrdeyse farksızdır Adanada yasıyor birde dutun ekildigi alan kuytu bir bolgeyse demeyin keyfine ![]() Ben Yıllar once diyarbakırda bir çiftlik ziyaretinde yedigim serçe parmak büyüklüğünde ve meyhoş kara dut ile hiç çekirdeksiz süt beyaz (Adınada çiftlik sahibi süt dutu demişti Hiç unutmam) dutun tadını asla unutmadim ve unutamam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-12-2009
|
Yazılanların hepsini okuyamadım. Avusturalya dut'u -20 derece civarında yaşarmı? Düzenleyen muratkoç : 20-01-2010 saat 19:30 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Avustralya Kara dutu -20 derecede olmaz. İç mekanda muhafaza etmeniz gerekir kışın. Benim Sera içinde dutlarımın birazı şu an itibarıyla meyvelendi. Sağlıcakla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu.
|
Avustralya Beyaz Dutum var, ama üretimde, gelişimini inceliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2006
|
Merhabalar, buradaki yazıları okuyup heveslendim ve bir tane avustralya dut fidanı aldım. Meyvesinin beyaz olduğunu söylemişlerdi ama sanıyorum konuya çok hakim değildi sera sahibi. Benim asıl isteğim beyaz ve tatlı bir dut olmasıydı ama anladığım kadarı ile yeni bir fidan daha dikmem gerekecek. ![]() Benim sormak istediğim şey, aldığım fidan büyük 2-3 metre boyunda ve gövdenin en kalın yeri 4-5 cm gibi. Fidanı toplu halde durdukları bir yerden söktüler. Kökleri topraklı halde değildi, açıkta ve kabaca budanmış halde. Ancak fidan uyanmış olunca tereddüt ettim. Yaprakları bu mevsimde yeşermeye başlamış. Fidanın köklerinin açıkta olması sorun olabilir mi? Aldığım kişi bu dut ağacı her şekilde tutar dedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2008
|
Geçen ay Yusuf Bey den aldığım Avustralya Karadut fidanları meyve vermeye başladı.Sanırım Kıbrıs ın iklimini çok sevdi.Sabırsızlıkla meyvelerinin olgunlaşmasını bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-12-2009
|
Teşekkür ederim sayın Romantik Düzenleyen muratkoç : 10-02-2010 saat 10:55 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Sayın Romantik 2 adet Avustralya kara dutunun bedelini dün hesabınıza yatırdım. Bir sorun yoktur inşallah. Haberiniz olsun istedim... Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Almira çok güzel görünüyorlar. Afiyetle yemenizi diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Romantik göndermiş olduğun Avustralya kara dutlarımı az önce aldım. Teşekkürler... ve çalışmalarınızda başarılar... Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
![]() Arkadaşlar küçücük Avustralya karadutum 19 tane meyve verdi işte resimler... Düzenleyen tropik : 22-04-2010 saat 11:56 Neden: . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Benim sera içindekilerde de meyveler görünmüş, hafta sonu hemen fotoğraflayacağım. Herhalde mayıs başı gibi tatmaya başlayacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Bende, geçen sene 5-10 meyva aldım.Fakat ya tek olduğundan ya da ekşi kara dut sevdiğimden pek memnun kalmadım. Şu anda gözler patlıyor.Belki az da olsa yine meyva alacağim. Benim anlıyamadığım, ne özelliği varki bizim dutlardan daha makbul oluyor? Evet, yapraklarından güzel dolma oluyor.. Başka, ne özelliğini farklı buluyorsunuz? İnanın, İstanbulda yakınlarda olsanız sizlere saksısıyle verebilirim..Hatta, yanında bonus olarak liççi de dahil.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben geçen yıl dilini tam çözememiştim. Zaten bir bitkiyi ancak 2. yılına taşıyabilirsem tanıyıp, dilinden anlayabiliyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Nevsune, Bitkilerimle eskisi gibi ilgilenme imkanım pek kalmıyor..Zaten, Bahçedeki beyaz dut bize yetiyor..Kirliliğide cabası..Gerçekten, İstanbulda oturanlar gelip alabilirlerse vereceğim..Dut zamanı bekleriz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
E inanmıyorum, o güzelim dutlar yerlerde çürümeye bırakılmış. Dut zamanı ağacın altına bir örtü serseniz kendi kendilerine kururlar belki ![]() Benim açımdan Avustralya karadutu balkonda görüp görebileceğim en verimli bitki. Yıllardır bir yığın böğürtlen, ahududu, adını unuttuğum fidanlardan bir tane bile meyve görmeden telef ettikten sonra üzeri meyve dolu bu Avustralya dutum benim gurur kaynağım oldu ![]() Bütün balkonculara hararetle öneriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
Bugün gittiğimde, beni mahçup edercesine üzerinde onlarca dut vardı..Biraz susuz kalmış..Ayrıca evde,fotoğrafa bakarken,ağacımı kabuklu bitin sardığını farkettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|