agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni129Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-06-2011, 12:54   #151
Ağaç Dostu

aydoner's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kızılhisar Mesajı Göster
Normal dut ağacını,salkım dut ağacına çevirmek mümkün mü?
Sayın Forumcu
Normal boyutlardaki bir dut ağacı aşılamayla salkım dut haline geliyor. burada söylenen ters aşı vs tamamen bilgisizlikten ileri geliyor. Salkım dut denilen siyah dutun dalları aşırı elastik olduğundan bunu göz aşısı yapsanızda, kalem ters aşı da yapsanız sonuç hep aynıdır. Aşılama sonrası hemen sarkmaması için destekle şekil vermelisiniz. Yoksa tam bir şemsiye elde edilmiyor. Ben semsiye tarzından çok hoşlanıyorum.

aydoner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2011, 13:17   #152
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-06-2011
...

acil ekşi dut lazımm 05437737372

volkankaraolan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2011, 13:20   #153
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-06-2011
yaa ekşi dut lazım acil tarafından yüklü miktarda ilgilenler 05437737372 iletişime gecebilir

volkankaraolan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2011, 14:47   #154
Ağaç Dostu

gultar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi budak-botanik Mesajı Göster
Dut türleri çelikten çoğalıyor mu bilen arkadaş varmı acaba ?
Evet dut çelikten tutuyor.Baharda meyve bile veriyor.Geçen sonbaharda 60-70
cm uzulukta aldığım çeliği yağmurla suyunu almış toprağa sapladım.Bu Mayısta harika bir tabak dolusu kara dut topladım.(şahdut denen iri müthiş lezzetli)
Bu sonbaharda denemenizi önerir, başarılar dilerim.(Yazlığımızın bahçesinde gidince fotoğrafını çekip eklerim, istenirse)

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2011, 21:17   #155
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-07-2010
Harika o zaman. Bu sonbaharda bende deneyeceğim... Resmini gönderebilir misin?

himone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2011, 21:21   #156
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-07-2010
Yakınımın bahçesinde çok güzel beyaz dut var. Acaba o dutun 1-1,5 metrelik kalın bir dalını kasım'da alıp diksem köklenme ihtimali var mı? l

Düzenleyen himone : 01-07-2011 saat 16:11
himone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2011, 10:24   #157
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-12-2008
Ben ters dut almıştım ekecek yerim olmadığından apartmanın arka bahçesine tam gölgeye ektim hemde sıkışık ağaçlar arasına. Benim fedakar ve zavallı ters kara dutum gene beni kırmadı minikde olsa meyvalar vererek "Bak azmin elinden hiçbirşey kurtulamaz" der gibi gönlümü aldı.
Ancak ters dalları üzerindeki yaprak ile alttan verdiği (Sanırım aşısız olan tarafındaki yaprak -Dip kısmında gövdede) asma gibi yapraklı farklı. Yukarıda danışan olmuş sanırım ki buda yabani olanı Ben bu miniş asma yapraklı dalı kesip dallandırmak istiyorum. Acaba dalı torbaya toprak ve naylonla sarsam köklenirmi? Deneyeceğim.
Birde merak ettim Avustura kara dutun boyu ne olur acaba? ve Avusturya kara dut ters dut gibi olurmu? Satan bir yer var mı? (Ters Avusturya kara dut şeklinde)

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2011, 11:31   #158
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Galeri: 7
Bahçemizdeki karadut resimleri.

Name:  19072011(005).jpg
Views: 3854
Size:  67.2 KB
Alttaki bezlere dökülmüş dutlar.

Name:  19072011(006).jpg
Views: 5247
Size:  81.6 KB
Dut ağacı ve arka planda dutları silkeleyen babam.

mrduran ve bin453 beğendi.
feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2012, 01:07   #159
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2009
Galeri: 37
Beyaz dut anacına ekşi karadut aşılayıp da tutturabilen var mı ?

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2012, 09:49   #160
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola Mesajı Göster
Beyaz dut anacına ekşi karadut aşılayıp da tutturabilen var mı ?
Evet. Göz aşısı yapabilirsiniz. Ayrıca toprağa daldırma yaparakta köklendirebilirsiniz.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2012, 14:33   #161
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Evet. Göz aşısı yapabilirsiniz. Ayrıca toprağa daldırma yaparakta köklendirebilirsiniz.
Havai daldırmayla 2 sene önce üretmiştim, ancak çok yavaş gelişiyorlar.

Halihazırda elimde bulunan 8-10 senelik beyaz dut anacına 2 değişik tür
beyaz dut,1 adet mor dut, 1 adet tatlı kara dut aşılayıp (sürgün göz aşısı)
tutturduğum halde; (2 sene önce) sadece ekşi karadut'da (4 defa denedim)
başarılı olamamıştım.

Aynı anaç üzerinde ekşi karadutu da görmek için mücadeleye devam !...

nazlı hilal ve Muda beğendi.
Eski 08-02-2012, 22:30   #162
Yeni Üye

serkay66's Avatar

Giriş Tarihi: 07-02-2012
Dut Dalı talebi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzon Mesajı Göster
İlk fidan resmi ekşi kara dut (Maalesef bir tane çimlendi),
Sayın Feyzon;
Bahsettiğiniz İlk Fidan olan (Ekşi Kara Dut) dalından birkaç dal gönderirseniz çok memnun olurum.
Teşekkürler...
Şerafettin KAYA
Serbest Muhasebeci
Ankara Cd. No:106/1
Taraklı - SAKARYA
545 - 586 70 33

serkay66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 22:34   #163
Yeni Üye

serkay66's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Bu dut'un cinsini bimiyorum, hafif mayhoş, meyveleri hayli büyük.

Eklenti 214122
tadı güzel.
Sayın Jezebel;
19.05.2011 trih ve 148 nolu mesajınızda fotoğrafta görülen dut dalından birkaç dal gönderirseniz çok sevinirim..
Şimdiden teşekkür ederim.
Şerafettin KAYA
Serbest Muhasebeci
Taraklı - SAKARYA
545 - 586 70 33

Eski 08-02-2012, 22:49   #164
Ağaç Dostu

sındırgılı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-12-2007
Galeri: 13
Bahcemdeki Beyaz Dut agacina cesitli zamanlarda yapmis oldugum eksi kara dut asi uygulamalarinda hic basarili olamadim.
(Asi yapma konusunda, Egitim gordugumuz kurumda en iyi asi uygulayan ben idim ; buna ragmen maalesef hic birisi tutmadi )
En iyisi, havai koklendirme yapip, dallardan birisini koklendirip tasimak...

heyyamola ve Vedart beğendi.
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2012, 23:23   #165
Yeni Üye

serkay66's Avatar

Arkadaşlar;
İlgimi çeken türlerden çelikleme için dut dalı istememden anlaşılacağı üzere dut ağacı konusunda merak saldım. İlgim, genelde ipekböceği için yaprak dutu. İlçede ipekböceği yetiştiren Ahmet Abi var, Bursa Kozabirlik Koop.üyesi. Bundan 3-4 yıl önce Kozabirlik sözkonusu dut fidesinden dağıtmış, Ahmet Abi de ödeyemem diye az sayıda satın almış, sonradan hibe olduğunu öğrendiğinde iş işten geçmiş, geçen yıl aynı duttan satı almak üzere Kozabirlik Koop.ni aradım, ellerinde yokmuş, bir daha da dağıtılması belirsiz. Ahmet Abi'den defalarca istedim, zaten sayısının az olduğu ve bir kısmının da tutmadığı gibi gerekçelerle bir türlü elde edemedim. Oysa ipekböceğine yem olarak verdiği dallardan (Küne) istedim, haziran ayında da olsa %20 tutsa yeterdi benim için ama o da olmadı. Allah'ın sevgili kuluymuşum ki -"Allah sevdiği kulun eşşeğini kaybettirir sonra da buldurur" sözüne sonuna kadar inanıyorum bu yüzden- işe gelirken evleri yolumun üstünde ve geçen Aralık atı başlarında eşi bana seslendi baktım bir dut fidesi, meğer bahçede birileri toprağa yakın yerden basmış baltayı kesmiş. 1,20 cm. civarında bir fide, bir-kaç dalını da kendisi çeliklemiş kalanını bana verdi, nasıl mutlu oldum anlatamam. Büroya gelir-gelmez büyük bir özenle 2-3 göz ara ile güzelce kestim. Dut ağacının kabukları soyulmaya müsait olduğu için maket bıçak kullandım keserken kabuğu açılmasın diye. zirai ürün bayii olan mükellefimden yardım istedim fire vermeden altın değerindeki dut dallarını nasıl yetiştiririm diye bana 30 TL.ye güçlü bir sıvı (köklendirici) verdi. Büromda bir leğene su doldurup 10-15 gr. köklendiricili suyun içine hazırladığım dut dallarını biraraya getirip bağladıktan sonra karışımın içine daldırdım ama zaten başparmak kalınlığında olan ana gövdeyi bile 7-8 cm.uzunlukta kesip kullandım. Bir süre sonra içim rahat etmedi çükü havalar soğuyor, akşamları ayaz yapmaya başlamıştı, su içinde zayıf ve gevrek özelliği olan dut ağacı donabilirdi. Karışımı pet şişeye, dalları da poşete koyup geçerken marketten aldığım 100-200 gr.lık nylon poşetlerle birlikte eve götürdüm. Poşetlere toprak doldurup suyu aksın diye altlarından küçük delikler açtım, iyi tutması için toprak hava almasın diye üstlerine de biraz kum serpiştirdim ve plastik meyve kasasına sıra ile döşedim. Sonra dalları poşetlere sokup hortumla can suyu verdim. 2-3 gün sonra tekrar pet şişedeki ilaçlı suyu koydum, suyu iyice aktıktan sonra evin girişine koydum, ev sahibim bu sene kalarifer taktı. Eşim "bunların burda ne işi var" gibilerinden mırıldandı ama yılmadım. Eşimi önceki gün Bursa'ya annesine bıraktım, 1 hafta orada kalacak ben de döndüğüm gibi kasayı oturduğum odaya götürdüm çünkü 2 petek var ve daha sıcak oluyor, yani ben de fide adayları da bayram ediyoruz:-) Eşim döndüğünde de almayacağım, 40-45 tane toprakla dolu poşeti sandıkla taşıyamaz zaten, başka yere de tek tek taşımaya cesaret edemez. Şimdi gece-gündüz 20 derecede ve 1 hafta kadar önce yavaş yavaş gözlerden filizlenmeye başladılar, zaten eşime "kesinlikle dokunma yoksa tutmaz" dedim. Bakalım havalar ısınıcaya kadar kaç tanesi sağ kalacak, seneye kaç fidan dikeceğim ben de bilmiyorum. Ama şu an yeni elbise ve ayakkabı satın alınmış çocuğun sabah uyandığında bayramda giymesi için gece yatarken yastığının altına koyup uyuduğu gibi çok mutluyum.

Seneye çoğaltınca mevcut yaprak dutlarımdan isteyenlere dal gönderirim. Ahmet Abi gibi cimrilik yapmam çünkü onun akıbetine düşmek istemem (birileri gelip diktiğim yerde balta ile traşlamasın). :-)

Ha bir de yaprak dutuna alternatif otsu gövdeli tek yıllık bir bitki varmış, dut yerine ikame olarak yetiştiriliyormuş ama hiçbir iz bulamadım, nasıl bir bitki, nerde bulunur bilmiyorum.
Herkese selam ve sevgilerimle..

Vedart beğendi.

Düzenleyen serkay66 : 08-02-2012 saat 23:38 Neden: Yazım Yanlışı
Eski 08-02-2012, 23:45   #166
Yeni Üye

serkay66's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Bahcemdeki Beyaz Dut agacina cesitli zamanlarda yapmis oldugum eksi kara dut asi uygulamalarinda hic basarili olamadim.
(Asi yapma konusunda, Egitim gordugumuz kurumda en iyi asi uygulayan ben idim ; buna ragmen maalesef hic birisi tutmadi )
En iyisi, havai koklendirme yapip, dallardan birisini koklendirip tasimak...
Değerli Sındırgılı;
O zaman sizden de istesem ekşi dut dallarından gönderebilir misiniz? Kargoda taşıması kolay olsun, ambalajı yer kaplamasın en önemlisi de kırılma vb. deforme olmasın diye 3 er göz ara ile kesip göndermek daha uygun olur kanaatindeyim. Teşekkür ederim..
Şerafettin KAYA
Serbest Muhasebeci
Taraklı - SAKARYA
545 - 586 70 33

Eski 13-02-2012, 09:21   #167
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Ekşi Karadut

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkay66 Mesajı Göster
Sayın Feyzon;
Bahsettiğiniz İlk Fidan olan (Ekşi Kara Dut) dalından birkaç dal gönderirseniz çok memnun olurum.
Teşekkürler...
Şerafettin KAYA
Serbest Muhasebeci
Taraklı - SAKARYA
545 - 586 70 33
Şerafettin Bey iyi günler
Mesajınızı göremediğim için cevaplayamadım. Kusura bakmayın. Çekirdeklerinden yetiştirdiğim dutları Boluya götürmüştüm. Diktim ancak daha çok küçükler. Ayrıca verecekleri meyvenin ne şekilde olacağı, meyve verip vermeyecekleri bile belirsiz. Çünkü erkek olan dutlar sadece çiçek açıp meyve verebilirler. Bu nedenlerle talebinizi yerine getiremeyeceğim. Ancak ekşi karadut istiyorsanız fidan satışını yapan işletmeler var. Örneğin geçen yıl İstanbul Eminönü çiçekçiler çarşısında (Mısır Çarşısının yanı) dalında ekşi karadutla fidan satıyorlardı. Bilginize Selamlar.

Eski 13-02-2012, 09:55   #168
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Merhabalar,

İpek böcekciliği için Dut yetiştirilmesi hakkında Tarım Tv' den bir video.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2012, 20:31   #169
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-02-2012
dut tohumu çimlenmesi

Merhaba Arkadaşlar;
Herkesin dut ile ilgili bir nebze bilgisi mevcut. Ancak nasıl üretilir, nasıl çoğaltılır işte bu konu biraz muamma. Çünkü dut hızlı tüketilmediği zaman bozuluyor veya kuru olarak saklanacaksa bunuda toplamak emek yoğun bir iş. Bunun için tarımı yavaş yavaş terk ediliyor ve ancak bu işin teferruatına bakmak hobicilere kalıyor. Dut tohumunu elinize aldığınız bir meyveyi ıslatarak içinde bulunduğu hücreden ayırın. Bu işi yapmak için elinizde kuru dut varsa onuda bir süre suda ıslatarak aynı işleme tabi tutabilirsiniz. Elde ettiğiniz altın sarısı tohumları hafif nemli bahçe toprağına atın ve hafifçe bastırın. Tohumu lütfen ezmeyin. Nekadar tohum filizlenir bilemem ancak şimdiden fidanlarınız hayırlı olsun. Dut tohumu soğuklamak istemez. Bu tecrübelerimle sabittir. Yeterki tohum fazla rütübette çürümesin. Çelikle çoğaltmak isteyen arkadaşlar denemelerine devam etsin

dadaşispirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2012, 17:20   #170
Ağaç Dostu

peyyide's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Geçen yıl Avustralya dutu dikmiştik bahçemize. Boyu 1, 1.5 metre civarında sizce ne zaman ilk dutlarını yeriz. Avustralya dutu ile diğer dut cinslerinin meyve verme yaşları arasında fark var mı?

peyyide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2012, 21:52   #171
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peyyide Mesajı Göster
Geçen yıl Avustralya dutu dikmiştik bahçemize. Boyu 1, 1.5 metre civarında sizce ne zaman ilk dutlarını yeriz. Avustralya dutu ile diğer dut cinslerinin meyve verme yaşları arasında fark var mı?
İnşaallah bu yıl meyvelerini yersiniz.Ben iki yıl önce dikmiş, geçen yıl da 2 kg kadar dut toplamıştım. İkinci yılında fidan çok hızlı gelişiyor ve o kocaman yapraklarının ağırlığıyla dalların şekli bozuluyor. Bunu önlemek için gerekli eğme, bağlama, sabitleme işlemlerini ihmal etmeyiniz. Daha fazla detay için burayı inceleyebilirsiniz.

Eski 13-03-2012, 06:34   #172
Ağaç Dostu

peyyide's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola Mesajı Göster
İnşaallah bu yıl meyvelerini yersiniz.Ben iki yıl önce dikmiş, geçen yıl da 2 kg kadar dut toplamıştım. İkinci yılında fidan çok hızlı gelişiyor ve o kocaman yapraklarının ağırlığıyla dalların şekli bozuluyor. Bunu önlemek için gerekli eğme, bağlama, sabitleme işlemlerini ihmal etmeyiniz. Daha fazla detay için burayı inceleyebilirsiniz.
Teşekkürler arkadaşım.

peyyide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2012, 15:08   #173
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-08-2011
yaşadığım köyde bir kaç neslin çocukluğunu dallarına tırmanarak geçirdiği, gönlümde büyük kıymeti olan bir dut ağacı var. o kuraklıkta taşın, kayanın içinde, her türlü zor şartlara rağmen meyve veren bir ağaç. Ekşimsi siyah dut.
formu sessizce takip ederken dutun çekirdekten üretilebileceğini öğrendim, geçen yıl hasat zamanında olgunlaşmış meyvelerden çekirdekleri alarak muhafaza ettim. Şimdi kuruttuğum çekirdekleri ıslatarak mart ayı içinde ekmeyi planlıyorum.

övünç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2012, 15:17   #174
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi övünç Mesajı Göster
yaşadığım köyde bir kaç neslin çocukluğunu dallarına tırmanarak geçirdiği, gönlümde büyük kıymeti olan bir dut ağacı var. o kuraklıkta taşın, kayanın içinde, her türlü zor şartlara rağmen meyve veren bir ağaç. Ekşimsi siyah dut.
formu sessizce takip ederken dutun çekirdekten üretilebileceğini öğrendim, geçen yıl hasat zamanında olgunlaşmış meyvelerden çekirdekleri alarak muhafaza ettim. Şimdi kuruttuğum çekirdekleri ıslatarak mart ayı içinde ekmeyi planlıyorum.
Yeni sürgün dallarından da alıp ev içinde sıcak ortamda nemli toprağa dalları daldırıp köklendirmeye tabi tutabilirsiniz. Böyle daha kolay üretim yaparsınız ve meyvesini daha çabuk yersiniz.

nevin77 beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2012, 23:35   #175
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-03-2012
elimde dut çeliği mevcut.isteyen arkadaşlara temin edebilirim.

milerr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2012, 22:13   #176
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi övünç Mesajı Göster
Çekirdekten yetişen ağaç ana ağacın aynısı olmayacaktır büyük ihtimalle. Dallardan çelikle yetiştirmek veya aşı yapmak daha uygun olur.

Eski 22-03-2012, 15:06   #177
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-08-2009
avusturalya karadut'u Mersin-Anamur'da bolca bulunur

nevin77 beğendi.
anamurluke Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2012, 11:51   #178
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Bahçedeki tüm dutlar geçti.
İki dal, galiba farklı aşılanmış, yeni meyve vermeye başladı.

Name:  DSC07915.jpg
Views: 5415
Size:  44.1 KB

Meyve yapısı değişik tadı ekşimsi.

mrduran, Muda ve nevin77 beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2012, 13:28   #179
Ağaç Dostu

serdar1's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2007
Galeri: 22
Beş çeşit dut fidanlarım.

Köydeki bahçeme dikeceğim 5 çeşit dut fidanlarım,
soldan sağa - Avustralya kara dutu,Avustralya beyaz dutu,Umru kara dutu,Shangri La siyah dut.Şah dut kara olmak üzere 5 çeşit dut bahar ayına kadar çatı katında bekleyecek.

Eklenen Resimler

Düzenleyen serdar1 : 03-12-2012 saat 14:47
serdar1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2013, 22:39   #180
Ağaç Dostu

aydoner's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
æœæ*‘嫿¥å®ç”¨æŠ€æœ¯ clip0 - YouTube
Buradaki görüntülerde Japonlar duta farklı bir boyut getirmiş! İzleyin

aydoner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025