![]() |
|
![]() |
#962 |
Yeni üye
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
Merhaba Bahce duvarinin bir kismina ahududu ekmek istiyorum. Ancak komsuyla müsterek bir duvar. Ahududu bögürtlen gibi arsiz mi? Kökleri bahcenin diger kisimlarina da yayilir mi? Bir ahududu bitkisi enine boyuna azami ne kadar büyür? Sevgi ve selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Ben de şu anda balkonda Yediveren,Heritage,Willamette,Ruby, Royalty çeşitleri var bitki yetiştirmek bende tuhaf bi alışkanlık haline geldi bu ahududu çeşitlerinin yanına sarı olan GOLDEN QUEEN veya FALLGOLD çeşitlerinden birini de eklemek isterim eğer bulabilirsem. Bizim buralarda doğal ortamda böğürtlen çok var ama ahududu yok ben heralde ilk olarak burada ahududu yetiştiricem . Valla oldukça soğuğa dayanıklıymış bana mısın demedi bu türler. Şu anda meyve tutmuş olan bir yediveren bile var.(diğerleri çiçeklenme aşamasındalar) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
Merhabalar, yan komşumun bahçesinde böğürtlen var. Acaba o böğürtlenden bir dal kopartıp kendi bahçeme diksem kök verir mi? Lütfen yardımcı olun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2010
|
Evet verir. Geç kalmadan yapın hemen derim. Böğürtlen çok arsız oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Boysanberry çeşidi böğürtlenim... Diğerlerinden en erken uyananı...sürgünler artık yaprak halini almaya başladı... ![]() Hatta dip kısmından yeni sürgünler vermeye başladı,bunlar seneye meyve verecek... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Ağaç Dostu
|
E tabi cümle biraz yanlış oldu...düzeltsem mi acaba...diğerlerinden en erken uyananı derken gene kendi balkonumda bulunan diğer böğürtlenlerden bahsetmek istemiştim.. .Sn. Jezebel...kısa ve öz açıklamış ama durumu... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Jezebel...boysanberry de dikenli bir çeşit...bursa_1 var bende o daha yeni sürgün patlatıyor...diğerinin adını unuttum...oda aynı durumda... Zaten karaka nın methinide sizin sayenizde daha öncelerden öğrenmiş olduk...tabi İzmirin sıcak bir memleket olması da ayrı bir konu... Meyve fotoğraflarını bizimle paylaşın lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Ağaç Dostu
|
çelik ile böğürtlen yetiştirmek hakkında video; http://www.youtube.com/watch?v=9QOAXqHzhRY Ayrıca cevabınız için çok teşekkür ederim. Yarın deneyeceğim. Birde verim açısından nasıl bir dal kesmeliyim ve uzunluğu video daki gibi 10 cm mi olmalı? Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Ağaç Dostu
|
Blueberry ve Blackberry nin dikimi aynı olduğu için bu videoyu gösterdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bir tane böğürtlenim var balkonda uçlardan filiz verdi fakat diğer bütün gözler sanki uykudaymış gibi...hani kurudu öldü dicem ama uçları yemyeşil ...neden olur acaba...? en iyisi bir resim eklemek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Ağaç Dostu
|
Acaba diyorum bu çeşit çok mu geç uyanıyor...çeşit isminide saksı üzerine yazmıştım ama sulaya sulaya oda silinmiş... uçları yemyeşil fakat gözlerde hiç bir belirti yok... Sn.Romantik göndermişti bu böğürtleni bana tanıyabilsede ismini söylese... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fakat bordo bulamacı yapmıştım tüm balkona fazla yıkanamadı hala üzerinde mavi mavi var...acaba diyorum üzerindeki bordo bulamacı gözlerin sürmesini engelliyormu?.. sonra ben biraz yıkadım kendim ama ... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
Geçen yaz ki ahududu meyve iriliği ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ahududunun cindi nedir serhat bey? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Ağaç Dostu
|
Tam cinsini bilmiyorum... Tüm cevre yediveren diye tabir ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Ağaç Dostu
|
Yediveren sanırım tek meyve halinde değilde toplu şekilde meyve oluşturuyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Ağaç Dostu
|
Bizde 7 sera yediveren var.. Şimdi 10-20 gün içinde ürün vermeye başlayacak ve şubat sonuna kadar devam ediyor. Sera ortamında böyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Demek resme aldanmısız...hayırlısı olsun...pazar sorunu yaşıyormusunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |