agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni2181Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-02-2010, 23:04   #1
Ağaç Dostu

bari's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2008
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hüsnüyusuf Mesajı Göster
Saksıda dikensiz böğürtlen yetiştirmeyi düşünüyorum. Geçen yıl da niyetlenmiş fakat saksıda olmayacağını düşünerek vazgeçmiştim. Böğürtlen geç donlardan çok zarar gören bir bitki. Bu nedenle saksıda yetiştirmek daha riskli sanırım. Saksıda böğürtleni dondan korumak için ne yapılabilir? Yoksa bunu hiç denemesem daha mı iyi olur? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Dikensiz böğürtlen ama hangi kultivar? Mutlaka dayanıklı türler var.. Hatta şöyle diyeyim bendeki dikensiz böğürtlenlerden bir kaçı yaprak bile dökmüyor, soğuklara o kadar dayanıklı diyebilirim. Zaten saksıda yetiştireceksiniz korunaklı bir yere alarak koruyabilirsiniz diye düşünüyorum..

bari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2010, 14:09   #2
Ağaç Dostu

hüsnüyusuf's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2007
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bari Mesajı Göster
Dikensiz böğürtlen ama hangi kultivar? Mutlaka dayanıklı türler var.. Hatta şöyle diyeyim bendeki dikensiz böğürtlenlerden bir kaçı yaprak bile dökmüyor, soğuklara o kadar dayanıklı diyebilirim. Zaten saksıda yetiştireceksiniz korunaklı bir yere alarak koruyabilirsiniz diye düşünüyorum..
Sn. Bari, dayanıklı türleri bulmak önemli tabi ki. Ben kolaylıkla ulaşabileceğim türler için sormuştum. Bir de saksıyı korumak kolay fakat sonuçları bitki açısından her zaman iyi olmuyor. Bitkileri korumak için ev koşullarında ısıtılmayan bir ortama almak bile iyi sonuç vermiyor. Bunu farklı bitkilerde gördüğüm için rahatlıkla söyleyebilirim. Böğürtlenin dalları uzun olduğu için balkonda korumak mümkün olur mu onu düşünmekteyim.

Düzenleyen hüsnüyusuf : 15-02-2010 saat 13:36 Neden: harf eksikliği
hüsnüyusuf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ahududu, böğürtlen

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025