![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Tek ucu bile olsa onu daldırın. Gövdeden daldırma veya " hendek yatırma" dedikleri yöntemle çok güçlü kök oluşmuyor maalesef. Yeni bitkiyi besleyemiyor. Ama "uç daldırmada" oluşan kök püskül gibi oluyor ve yeni bitkiyi rahatlıkla besliyor. Bahara yeni bitkiniz olmasın mı ![]() ![]() Deneyin ne kaybedersiniz? Uç topraktan uzakta sabitlenmişse o zaman minik saksıyı sabitleyin ucun seviyesine ve öyle toprağa batırın. Onu da sevgili jineop Clematiste yapmıştı, "havayi daldırma" demiştik. Ben o yöntemi pencere pervazına bağlı bitkimi pervaza koyduğum balkon saksısıyla yaptım, 4 yeni kök oluştu. Siz saksıyı telle asmaya bağlayın ve ucu toprağa batırın. Gerisini düşünmeyin ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sadece uç daldırması yapmanıza gerek yok. Derekumu ve hafif bir toprak ile tüm dalı bu karışım üzerine koyup tekrar bu karışım ile örtün. Bir karışlık bir derinlik yaparsanız çıkarma işlemi daha kolay olur. Hemen yaparsanız olur, havalar ısındığı zaman verim tam alınmıyor. Sonbaharda fazla olan yan dalları bu şekilde ekim yaparsanız tek daldan en az 2-3 adet fidan elde edebilirsiniz.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Karaka Black böğürtlen dip sürgünüyle çok güçlü geliyor... ![]() 75-80 cm'den sonra bitkinin 2 metre civarındaki kısmı kuru ve göz uyanması olmadı. Acaba karakanın genç olmasından mı kaynaklanıyor yoksa böyle mi? ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
bu arada loganberry nin tadının pek iyi olmadığını duymuştum, onun yerine tayberry öneriliyor. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ahududu, böğürtlen |
|
|