![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lonicera ; Ben bunları meyve suyu yapıyorum reçeli yabani böğürtlenlerim var onlarla yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
![]() Siyah ahududum bol meyveli, yeni sürgünlerde güçlü geliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Sayın Bari, kırmızı ahududularınızın türü nedir? Bir de siyahın türünü biliyor musunuz yoksa bu standart satılan türden mi ? Ürünleriniz çok güzel ayrıca. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sayın bari, mahsullerinize Allah bereket versin, maşallah. 1609 2. fotoğraftaki avcunuzdaki iri pembe böğürtlenin cinsi nedir aceba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Karaka Böğürtleni
Karaka yılın ilk mahsulleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Hay maaşallah, afiyet şeker olsun sayın komşum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sayın Msacit, karakalarınız maşallah çok güzel afiyet olsun. Sizin karakalarınız çoktan olgunlaşmış maşallah, bizimkiler dün itibariyle kararma şurda dursun, henüz gelişimlerini bile tamamlamadılar. Demek ki Karaka böğürtleni diğer böğürtlenlerden daha erken olgunlaşıyor. Kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Sayın Bari, sarı olanı Norveç Böğürtleni sanırım doğru mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Mütevazi bir koleksiyon da benden olsun
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Ahududu ve üzümsü meyvelerden sayın Bari ve yasinmetin kadar çeşidim olmasa da az az toplamaya çalışıyorum. Muhtemelen gelecek yıl çok daha iyi olacaklar sanırım. Siyah ahududu bu yıl bir tane oldu. Nedense yaprak rengi çok açık görünüyor. Tür özelliği mi bilemiyorum. ![]() Bir bölgeyi üç sıra burada bulunan üreticiden ilkbaharda aldığım kırmızımsı ahududularla doldurdum. Şu anda gelecek yıl ürün verecek yeni sürgünlerini verdiler. Muhtemelen bu yıldan çok daha güzel olup o bölgeyi kaplarlar. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bunların tam köşesine bir tane dikensiz böğürtlen dikmiştim. Onun yerini de değiştirmem gerekir diye düşünmeye başladım. ![]() Bir tanıdıktan benim için tepe daldırması yaparak almış olduğum iki tane dikensiz böğürtlenin bu yılki anaç halini görünce tek bir kökün bu kadar büyümesine şaşırdım. Tabi bende bu kadar büyümesi pek mümkün değil. Her ikisinin de şimdilik gelişmesi iyi. Oldukça iyi köklenmişlerdi. Hazır almış olduğum dikensiz böğürtlenler belki küçük olduklarından bu kadar büyük böğürtlen vermemişlerdi. Bu yıl olmasa bile gelecek yıl muhtemelen kıyaslama durumum olacak. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Doğal olarak yetişen dikenli böğürtlenler de sağda solda çıkmış durumdalar. Şu anda hemen hiç onlara müdahale etmiyorum. Aynı yerdeki iki böğürtlenin birisi daha erken olgunlaşıyor. Biraz ilerisindeki kayanın dibindeki ise geç olgunlaşıyor. Budamam durumunda onlar da muhtemelen daha iri meyvalar verebilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2012
|
Benim bahçemde yabani tür bögürtlen var oldukçada verimli,ama ben bir kaç degişit kültür türlerinde alıp dikmek istiyorum,ayrı çeşitleri yanyana dikmek bir birlerinin meyve tadını ve kalitesini olumlu **** olumsuz yönde etkilermi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
![]() Forumun her yeri ayrı bir güzel..Faydalı bilgiler,çiçek ve bitki yetiştirmenin incelikleri.Biz sadece hayvan gübresi koyuyoruz dibine..birde budanıyor..Çiceği ayrı güzel meyvesi ayrı güzel..Yağmurla sulanıyor..Gübre,ilaç yok,her yıl böyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2015
|
BUD BENIM MEYVEM AMA TURU NEDIR EMIN OLAMADIM NASIL ANLARIZ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
sayın murattyildizz; maşallah çok iştah açıcı görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bende de sel kökünden götürmeden önce dört kök ekşi vardı bir tanede tatlı yeni dikmiştim ilkbaharda ki aşırı yağışlarda sel suları götürdü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Bu yıl biraz daha erken davranıp uç daldırmasına başladık, bakalım sonuç nasıl olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-11-2014
|
Iç anadolu için en verimli böğürtlen türü
öncelikle iyi hobiler.Ben iç ana dolu'da bir böğürtlen bahçesi kurmak istiyorum ama bu konu hakkında pek bilgim var diyemem.Bunun için sizden yardım istiyorum.Öncelikle hangi böğürtlen türünü seçmeliyim?İnternette hep aynı bilgi var kopyala yapıştır yapmışlar.Sonra nasıl bir düzen içinde bu fidanları dikmeliyim ? Şimdiden teşekkürler. not:yer kırşehir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |