![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Hhatice çelikler nisan mayıs arası alınır poşet veya saksıya dikilir daha sonra kasım ayında toprağa verilir kök hava almadan dikilir.çelik zamanı budur aksi taktirde verim olmaz.Toprak karışımında kum olmak şartı ile ayrıca biz bıldırcın gübresi yani toprak,kum,bıldırcın gübresi üçlüsünü karıştırıp çeliklerimizi hazırlıyoruz sonuç mükemmel.Toprağın uyuması,uyanması ve bitkilerin su çekmesi zamanları bunlara dikkat edilmelidir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
çok teşekkürler dostlar budama zamanı istanbul için herhangi bir ay varmı acaba? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Selam Dostlar.... Yukarıda resmini koyduğum böğürtlenlerimi istanbul için budama zamanı geldimi acaba diye düşünüyorum ... yoksa geç mi kaldık.. havalar bariz soğuk şimdi budasam bi zararı olabilir gibi geliyor bana ama geç kalmaktan da korkuyorum.... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Budama zamanı diyorum ? üzerinde hala bir kaç kurumuş yaprak var ama gende budasakmı? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Budaya bilirsiniz,olumsuz bir durum olur diyorsanız, kestiğiniz yere aşı macunu sürebilirsiniz içinizin rahat olması için. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
Sarı ahududu bauhausta var siyah böğürtlen var. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Böğürtlende bu sene baharda bir uç daldırma deneyelim dedik .... Fazla bişey yapmaya gerek yok...konu başlığında olduğu gibi ..böğürtlenin ucunu aldım torf toprak karışımı olan toprağa daldırdım ucunu çıkardım ... tahminim saksıda 12-13 göz var...bakalım ne olacak... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Sevgili Suna fiyatlarını biliyormusun?Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
12 küsür dü . ayrıca sarı ahududu, bektaşi ve frenk üzümü de vardı hepsi aynı fiyattı. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Sevgili Suna ve sevgili sakagun teşekkür ederim ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzelmiş bir tane alıp solucan gübresi ile bir deneme gerçekleştirelim bakalım nasıl olacak.... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni üye
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
Merhaba Bahce duvarinin bir kismina ahududu ekmek istiyorum. Ancak komsuyla müsterek bir duvar. Ahududu bögürtlen gibi arsiz mi? Kökleri bahcenin diger kisimlarina da yayilir mi? Bir ahududu bitkisi enine boyuna azami ne kadar büyür? Sevgi ve selamlar. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Ben de şu anda balkonda Yediveren,Heritage,Willamette,Ruby, Royalty çeşitleri var bitki yetiştirmek bende tuhaf bi alışkanlık haline geldi bu ahududu çeşitlerinin yanına sarı olan GOLDEN QUEEN veya FALLGOLD çeşitlerinden birini de eklemek isterim eğer bulabilirsem. Bizim buralarda doğal ortamda böğürtlen çok var ama ahududu yok ben heralde ilk olarak burada ahududu yetiştiricem . Valla oldukça soğuğa dayanıklıymış bana mısın demedi bu türler. Şu anda meyve tutmuş olan bir yediveren bile var.(diğerleri çiçeklenme aşamasındalar) |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
Merhabalar, yan komşumun bahçesinde böğürtlen var. Acaba o böğürtlenden bir dal kopartıp kendi bahçeme diksem kök verir mi? Lütfen yardımcı olun... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2010
|
Evet verir. Geç kalmadan yapın hemen derim. Böğürtlen çok arsız oluyor. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Boysanberry çeşidi böğürtlenim... Diğerlerinden en erken uyananı...sürgünler artık yaprak halini almaya başladı... ![]() Hatta dip kısmından yeni sürgünler vermeye başladı,bunlar seneye meyve verecek... ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
E tabi cümle biraz yanlış oldu...düzeltsem mi acaba...diğerlerinden en erken uyananı derken gene kendi balkonumda bulunan diğer böğürtlenlerden bahsetmek istemiştim.. .Sn. Jezebel...kısa ve öz açıklamış ama durumu... ) |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Jezebel...boysanberry de dikenli bir çeşit...bursa_1 var bende o daha yeni sürgün patlatıyor...diğerinin adını unuttum...oda aynı durumda... Zaten karaka nın methinide sizin sayenizde daha öncelerden öğrenmiş olduk...tabi İzmirin sıcak bir memleket olması da ayrı bir konu... Meyve fotoğraflarını bizimle paylaşın lütfen... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
çelik ile böğürtlen yetiştirmek hakkında video; http://www.youtube.com/watch?v=9QOAXqHzhRY Ayrıca cevabınız için çok teşekkür ederim. Yarın deneyeceğim. Birde verim açısından nasıl bir dal kesmeliyim ve uzunluğu video daki gibi 10 cm mi olmalı? Şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ahududu, böğürtlen |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|