![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
merhaba sayın gultar Bizim bölgede olsanız size sağlklı ve hızlı gelişen bir fidan verip sizi o cılız fidanla uğraşmaktan kurtarırdık. Yakup beyin söylediklerine tamamen katılıyorum.İlave edecek birşey de bulamıyorum. Sulama konusunda imkanınız varsa damlama sulama sistemini tercih edin.Organik sıvı gübre verin.Sonuc alacağınızdan eminim. Aşağı sarkan dallarda meyve oluş sebi ise bitkinin aldığı besinlerin aşağıya doğru daha kolay hareket etmelerindendir.Çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Sn.mdemirbas, yorum ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Damlama sulama 8- 9 yıl önce yapmıştım yıllarca toprakta kalmaktan yer yer tıkandı. biraz da çapa yaparken parçalandı. Yenisine de gerek duymadım çünkü o zamanlar sitemiz yeni ve taşıma su(pahalı su) kullanıyorduk ekonomik oluyordu az su harcayarak.Şimdi o kadar önemli değil. Elde sulamak ta ayrı bir zevk..Problem toprakta sanıyorum.Yakup Beyin tavsiyesine uyarak bolca gübreleme yoluna gideceğim.Sanıyorum doğrusu öncelikle bu.... Ben de isterdim bu cılızı size verip, yerine sağlıklı hatta meyve vermiş olgun bir gojiyi sizden ücreti karşılığı almak..... ne yazık ki mümkün değil..Elimdekini geliştirmek için bilgilerinizden yararlanacağım, yardımlarınızı bekliyorum. tekrar teşekkürler.Selamlar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
valla ben saksıdaki gojilerimi ağacın altına aldım sanırım öğle güneşi saksıdaki kökleri sıcaktan haşlıyor buda çiçekelrin stresten kurumasına ve meyve vermemesine neden oluyor birde gölgede deneyeceğim daha çok tomurcuk var çiçek açacak |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Alıntı:
damlama sistemi toprak altında kaldığı zaman sağlıklı çalışmıyor.yukarıda asılı oluğu zaman daha geniş bir alanı suluyor tıkanma da yapmıyor. Size fidanı ücret karşılı değil hediye olarak vermek isterdim.Sayğılarımla |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Goji
Alıntı:
açıyor, birkaç saat sonra kapatıyordu. Kolay, rahat bitkiler için de sağlıklıydı. ama şimdiYapacak bir şeyim yok elde sulamaya devam... Sn.mdemirbas, çok teşekkür ederim fidanı almış kadar oldum. Ben şehir dışında oturuyorum kargolar iyi çalışmıyor daha dün yurtiçi kargo ile İstanbul'dan bir Selluka fidesi hem toprakta hemde harika ambalaj içinde, perşembe verildi dün paramparça elime geldi ve kurtulmadı.Artık cesaret edemiyorum yoksa bunu teklif kabul eder hemen bir takas düşünürdüm teşekkürler,selamlar, |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Gozi şimdiden mutluluk sacıyor
ıkı adet aldıgım gojılerı ıtına ıle bolca gubrelı tenekeye ekmiştim buyumesı çok guzeldı devamlı bakıyorum hatta forumdan ögrendıgıme göre uçlarınıda ladım tekrar fılızler verdı dün aksam hiç ümit yokkon bırde ne göreyım aman yarabbım ne güzel sıra sıra çiçekelr açmışlar inanamadım imüdim yoktu hiç bende evdekılerle gojım ciçek açtı mutluk meyvesı yıcez dıye muhabet ettık bu gojı su anda bıle bana açtıgı çiçeklerle mutluluk verıyor bu gojıde bir sır varmış gercekten meyvelerı beklıyoruz artık |
|
|
|
![]() |
|
|