Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gultar
Sn. Yakup Ünal,
Bu da benim 2 yaşında. ama geldiği gibi kaldı. Önce bahçeye diktim daha kötüleşti, şimdi saksıya aldım. Bu kış dipten budarım (tavsiye üzerine) Ne dersiniz büyüyüp adam olur mu?
|
hocam; gojiniz gelişir büyür, bu islerde mdemirbaş ve meyveli tepeyi takip ettiğim için biliyorum çok yol katetmiş durumdalar onların görüşleri çok çok önemli ama bu meyve sizde olsa ne yaprdınız diye sorarsanız.
saksıdan çıkartır çok güneş almayan güneşsizde kalmayan biryere kalıcı olarak dikerdim.
kazık kök olan gojimi Dikmeden önce dikeceğim yerin çukurunu çok derin açar toprağı gevşetir hayvan gübresi, torf ile çukuru doldurur dikerdim
Günlük bol bol sulama yapardım ki bu meyve suyu çok seviyor en azından 3-4 sene çok su istiyor. sizin bahçenizdeki toprak sanki gübresiz gibi geldi takviye lazım
Budama olayına gelince; nereden budarsanız budayın budadığınız noktanın hemen altından tekrar sürecektir ve dikkat edin meyve tutan kolların hepsi dikine gitmeyip toprağa doğru eğilen dallarda oluyor. Bu sene bence budamayın seneye ağacın gelişimine bakar şekil budaması da yaparsınız. Ayrıca budadığınız dalları köklendirici ile dikerseniz onlardan da yeni gojiler elde edebilirsiniz.