![]() |
|
![]() |
#2581 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Alıntı:
benimde bahcede büyük fidanlar var ama yağmur yağmur güneş yüzü görmediler ne çiçeklenen var nede başka birşey inatla bekliyoruz, inatla deniyorum hayırlısı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, daha önce ektiğim gojiler hızla büyüyorlar. Gelişlemeri farklı oldu. Boyları 15 cm olanda var 45 cm e kadar uzayan da. Nisan ayında ektiğim goji kabında ise daha önce ektiğim tohumdan çıkana benzetmekte zorlandığım bir formda gelişen bu bitkide goji midir. yoksa toprakla birlikte gelen yabani ot tohumuna mı özen gösteriyorum. 1. fotoğraf Kasıma ektiğim goji. 2. fotoğraf Nisanda ektiğim goji. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Alıntı:
Sizin fidan goji 'ye benziyor.O da değişik bir goji tohumundan çıkmış olabilir.Gojiler büyüdükçe aralarındaki fark daha belirgin hale geliyor.Benim yeşil saksıdaki gojiye bakın yaprakları geniş.O da değişik bir tür olabilir. Bir de gojiler'de yayılmcı bir eğilim var.Önlem alınmazsa tüm alanı sarar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Ağaç Dostu
|
Gojilerimde meyveler olgunlaşmaya başladı. Sezonun ilk erkenci meyvesinin tadına baktım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Ağaç Dostu
|
Minik bir goji bağım var, 267 fidanlık.Fidanları kendim ürettim ve aynı yıl meyve verenler oldu. Bildiğim kadarıyla çevremdeki ilk goji bağı benimkisi. Gelecek yıl satılacak kadar meyve hasat etmeyi umuyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sizin yeşil saksıdakileri ise net göremediğim için onlara da benzetemedim. zaman geçince türünü belki bulabiliriz. (Chinesse goji diye vermişlerdi ikinci gojilerin tohumlarını) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Goji meyvesinin tanıtılmında ve yayılmasında emeği geçen ve bu konudaki faydalı bilgilerini paylaşan herkesi selamlıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Ağaç Dostu
|
Eminönünden aldığım gojilerin çiçeklenmesini beklerken gözlerden dikenler oluşmaya başladı. Budadığım kısımlardan da yeni sürgünler vermeye başladı. Acaba saksıda olması yüzünden mi yoksa kötü bir bitki olduğu için mi bu şekilde. Bilgi verebilen olursa çok sevineceğim. Dalın üst kısmında budadığım yerden çıkan sürgünler gözüküyor. ![]() ![]() Burada da yaprak üstlerinden çıkan dikenler var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Ağaçsever
|
[QUOTE=feyzon;823207]Eminönünden aldığım gojilerin çiçeklenmesini beklerken gözlerden dikenler oluşmaya başladı. Budadığım kısımlardan da yeni sürgünler vermeye başladı. Acaba saksıda olması yüzünden mi yoksa kötü bir bitki olduğu için mi bu şekilde. Bilgi verebilen olursa çok sevineceğim. Dalın üst kısmında budadığım yerden çıkan sürgünler gözüküyor. Eklenti 224931 Merhaba sayın feyzon Sizin goji fidanlarınız kötü değil.Dikenli olması kötü olduğu anlamına gelmez.Ancak tepelerini kesmekle çiçek görme şansınızı biraz azaltmışsınız.Çünkü en uçlandan çiçek açıyorlar. Ama gene de umutsuzluğa kapılmayın.sürgünlerden tekrar çiçek açabilir. Dikenli olması saksıda veya bahçede olması ile ilgili değil,tamamen tohumla ve cinsi ile ilgilidir.Dikenler sizi korkutmasın,onları sevin. sayğılarımla. Düzenleyen mdemirbas : 17-06-2011 saat 21:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Gördüğüm kadarı ile fidanları doğada resmen yalınız bırakmışsınız.Ancak yüksek boylu otlar sizin goji fidarlarına yakın koruma sağlamış.Çünkü onlar olmasa rüzgar daha çok zarar verirdi diye düşünüyorum.Tek olumsuzluğu güneş almalarını engellemesi.O da boylarının büyümesine yardımcı olmuştur. Goji meyvesinin çoğalmasına o kadar fidan dikerek yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Saygılarımla. Düzenleyen mdemirbas : 17-06-2011 saat 10:23 Neden: harf yanlışlığı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ağaçlar net sakinleri; Tarlaya satın aldığı 8 adet goji berry i birşey emiş hemde gövede kısımlarını bile sadece yerden 5 cm lik bir gövde kısmını bırakmış ne yemiş olabilir. hiç iz dahi yok ağaçlar çanlıydı gelişimleri de çok hızlıydı :-( |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Ağaç Dostu
|
sorunu çözmem lazım ki yenileirni geititrip denemeye devam edeyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
yakup bey gecmiş olsun. fare ve köstebekler goji köklerini çok severler. Fidanlarınız toprak altına dogru çekilmiş gibiyse köstebek olabilir. üsten kesilerek yenmişse koyun ve kecilerde de zevkle yiyor. Fidanların resmi varmı. fidanların üst bölümden yendiyse tekrar patlar. sökmeyin. şayet köklerden yenmişse yapacak bir şey yok. o zaman önce fare ve köstebeklerle mücadele şarttır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Ben sizin gojileri dolu vurdu diye endişelenmiştim.Ankaraya dolu yağdığını tv den görünce.Böyle zarar görmesi de hoş değil tabi ama sağlık olsun. Tarlada hayvan izi varsa keçi yemiş olabilir.Bence tavşan'ı da düşünmek gerekir.Fotoğrağları görünce kesin bir yargıya varılabilir.saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
Benim diktiğim gojilerde bir bir problem var, çok cılızlar ve neredeyse tamamı daha 2-3 cm boyunda iken öldüler.Farklı bir çeşit olabilir sanırım, Yakup bey siz tohumları nerden aldınız , ya da elinizde fazla tohum varmı? Geç kaldım ama genede denemek istiyorum. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
ben gojimi iki sene kadar önce sayın romantikten almıştım hala ne çiçek var ne meyve var çiçekten meyveden vaz geçtim yeşil bitler beni deli ediyor ilaçlamaktan gına geldi ama bir türlü kurtulamıyorum bunun çaresini bilen yokmu bana bir akıl verin lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Ağaçsever
|
merhaba gojilerin çiçek açmama sebebi yeşil böcekler olabilir.Çünkü çicekler en uç sürgürlerde açıyor. O bölge böcekler tarafından istila edilmişse bitki zararlılarla mücadele mi etsin çiçek mi açsın.Bence böcekli bir yaprak alarak il tarım veya ilce tarım müdürlüklerine gösterirseniz uyğun bir ilaç verebileceklerini düşünüyorum.Sayğılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
![]() Bu yılın ilk minik kırmızısı. Haziran bitmeden yolda epey var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Ağaç Dostu
|
Benim geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim gojiler tepe budamlarını yapsamda boyumu geçti, meyva bu yıldamı göremeyeceğiz derken iki gün önce fark ettim ki, müjdelerini vermişler, yere ektiklerimin bazılarında epey çiçek var inşallah dökmezlerde bu güzel meyvayı yemeye nail olurum. Çiçek görmenin sevinciyle hemen biraz tel alıp onları askıya aldım derleyip toparladım. Sevgili meyvelitepe gibi o güzel resimlerini ben sizlerle ne zaman paylaşırım bilemiyorum, kısmet artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Ağaç Dostu
|
208 numaralı mesajımla aynı cins goji olmasına rağmen yetişme ortamı güneş yapısı sıcaklık soğukluk değerleri farklı olduğundan bu resimdeki goji farklı gelişti neden acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
Merhabalar, bahçeme goji dikmek istiyorum. Okuduğum kadarıyla Ankara'da yetişiyor.Acaba fide olarak aldığım gojileri bahçede güneşli bir yere mi ekmeliyim yoksa gölge bir yere mi? Birde meyvesi çok oluyor mu? Yani bir tane böğürtlen bana yetiyor ama bu bitkinin meyvesi böğürtlenden az ise 2-3 tane dikeceğim... Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar bim'de goji meyvesi var mı? eğer varsa alıp, tohumunu çıkarırıp, hemen torfa eksem olur mu? yoksa seneye mi yapmalıyım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2011
|
Benim gojilerim hepsini aynı anda ekmiş olmama rağmen büyüme farklılıkları gösterdi. Kimisi uzun kimisi kısa. sanırım 2 ay oldu. Bu yıl meyve görmek hayal gibi geliyor. Umut var mı sizce? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|