![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
sorunu çözmem lazım ki yenileirni geititrip denemeye devam edeyim |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Sayın Yakup Ünal, geçmiş olsun. Umarım sorunun nedenini bulabilmişsinizdir.Eğer hala tesbit edememişseniz, bir de salyongoz ve sümüklüböcekleri tetkik edin derim.Bu yılki aşırı yağışlar bol ot ve çok aşırı salyangoz ve sümüklüböcek üremesine neden oldu. Bunlar da önlerine gelen yeşili sadece odunsu sap kalana kadar yiyip bitiriyorlar. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
yakup bey gecmiş olsun. fare ve köstebekler goji köklerini çok severler. Fidanlarınız toprak altına dogru çekilmiş gibiyse köstebek olabilir. üsten kesilerek yenmişse koyun ve kecilerde de zevkle yiyor. Fidanların resmi varmı. fidanların üst bölümden yendiyse tekrar patlar. sökmeyin. şayet köklerden yenmişse yapacak bir şey yok. o zaman önce fare ve köstebeklerle mücadele şarttır. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
ben gojimi iki sene kadar önce sayın romantikten almıştım hala ne çiçek var ne meyve var çiçekten meyveden vaz geçtim yeşil bitler beni deli ediyor ilaçlamaktan gına geldi ama bir türlü kurtulamıyorum bunun çaresini bilen yokmu bana bir akıl verin lütfen |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
merhaba gojilerin çiçek açmama sebebi yeşil böcekler olabilir.Çünkü çicekler en uç sürgürlerde açıyor. O bölge böcekler tarafından istila edilmişse bitki zararlılarla mücadele mi etsin çiçek mi açsın.Bence böcekli bir yaprak alarak il tarım veya ilce tarım müdürlüklerine gösterirseniz uyğun bir ilaç verebileceklerini düşünüyorum.Sayğılarımla |
|
|
|
|
|
#9 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
![]() Bu yılın ilk minik kırmızısı. Haziran bitmeden yolda epey var. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim gojiler tepe budamlarını yapsamda boyumu geçti, meyva bu yıldamı göremeyeceğiz derken iki gün önce fark ettim ki, müjdelerini vermişler, yere ektiklerimin bazılarında epey çiçek var inşallah dökmezlerde bu güzel meyvayı yemeye nail olurum. Çiçek görmenin sevinciyle hemen biraz tel alıp onları askıya aldım derleyip toparladım. Sevgili meyvelitepe gibi o güzel resimlerini ben sizlerle ne zaman paylaşırım bilemiyorum, kısmet artık. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
208 numaralı mesajımla aynı cins goji olmasına rağmen yetişme ortamı güneş yapısı sıcaklık soğukluk değerleri farklı olduğundan bu resimdeki goji farklı gelişti neden acaba |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
Merhabalar, bahçeme goji dikmek istiyorum. Okuduğum kadarıyla Ankara'da yetişiyor.Acaba fide olarak aldığım gojileri bahçede güneşli bir yere mi ekmeliyim yoksa gölge bir yere mi? Birde meyvesi çok oluyor mu? Yani bir tane böğürtlen bana yetiyor ama bu bitkinin meyvesi böğürtlenden az ise 2-3 tane dikeceğim... Şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar bim'de goji meyvesi var mı? eğer varsa alıp, tohumunu çıkarırıp, hemen torfa eksem olur mu? yoksa seneye mi yapmalıyım... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Hemen ekebilirsiniz. Büyük kuruyemişçilere veya şifalı bitkiler satan baharatçılara sorun kesin bulursunuz. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir önceki mesajıma baktımda ( http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=2579 ) oldukça yavaş büyüyorlar. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Gövdesi biraz odunlaşınca almayı düşünüyorum. Ama plastik bardakta ne kadar dururlar bilmiyorum. Biraz büyüsünler duruma göre toprağa alıp güneş ışınlarını az geçiren bir örtü ile muhafaza etmeyi düşünüyorum. Yazın öğle sıcaklarından kavrulma ihtimali var. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Efendim, teşekkürler cevabınız için... Yalnız çeşitin güzel olmasını istiyorum. Biraz da şans olacak herhalde, bakalım. Bugün gidip torf alayım. Sonra da kuruyemişçiden bir goji alıp çekirdeklerini ekeyim. 2 ay sonrada bahçeye göçürürüm. İyi günler... |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir öneri, Form üyesi egetropikalden 3 çeşit alın. Hem zamandan kazanırsınız, hem de kaliteden. Kesinlikle değer. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2011
|
Benim gojilerim hepsini aynı anda ekmiş olmama rağmen büyüme farklılıkları gösterdi. Kimisi uzun kimisi kısa. sanırım 2 ay oldu. Bu yıl meyve görmek hayal gibi geliyor. Umut var mı sizce? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Benim iki yıllık fidanlarda biraz çiçek var.Açmaya da devam ediyorlar.Taze meyvesini merak edenlere göndermek istiyorum.Kendim de merak ediyorum.Saygılarıla |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Peki şu uç alma dedikleri işlemi yapmak gerekir mi acaba? Kıyıp da yapamıyorum bir türlü. Bir tanesinde denesem mi acaba? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
uç alma işlemini mutlaka yapın.Tepelerini kesin ki gövde yapısı güçlensin ve çok dallı bir yapıya kavuşsun.Ayrıca goji meyvesinin ağacında yayılmacı bir özellik var.Bunun da bilinmesinde yarar görüyorum.saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
arkadaşlar bunlar otların biçildikten sonraki bahçemin hali otlar kurumuş topladık ters çevirdik |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
bunlarda tarlada ot faciasına rağmen hayatta kalıp yaşamaya devam eden 1 yaşındaki gojilerim yıkılmadık ayaktayız diyorlar |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Emeklerinizin boşa gitmediğini görmek güzel, umarım güneşe tekrar kavuştuktan sonra hızla gelişirler.. |
|
|
|
![]() |
|
|