agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni746Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-09-2010, 14:40   #2041
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Giriş Tarihi: 19-10-2009
Sn Denizakvaryumu
Ticari meyve fidanı üretimleri ister sert çekirdekli ister yumuşak çekirdekli olsun ya çelikle ya da çöğür(yabani)üzerine aşı ya da kök sürgünü ile.Tohumla üretim yok.Amatörler ve bilimsel çalışmalar dışı tohumdan fidan üretip yetiştiren nadirdir.Benzer mevve fidanları böğürtlen ,ahududu,rosa ruguso üreticileri çelik ya da kök sürgünü ile üretiliyor.Elma şeftali kiraz vs meyveler çöğür üzerine aşı. Dileyen dilediği gibi fidan kullanır.
Çinde fidan üretimlerinin tamamına yakını çelikle.Islah çalışmaları sırasında tohum kullanılıyor.
Gojiberry dünyada üzerinde en çok spekülasyon yapılan meyvelerden biri.Himalayada bile goji var diyorlar.Himalayalarda goji yok halbuki.
Bizim 2011 fidan üretim proğramımız 500 bin çelik 200 bin doku kültürü.Kendi sistemimiz dışına fidan vermeyi henüz değerlendirmedik.Duruma göre yılbaşından sonra değerlendireceğiz.

ENERJİİ beğendi.

Düzenleyen tamergulkaya : 17-09-2010 saat 19:19
tamergulkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2010, 16:11   #2042
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-06-2010
ben köyümdeki bahçeme ektiğimde gururla resimleyeceğim goji tesisimi
ancak bu germamyum selenyum olayı canımı sıktı ekeceğim topraktan bir miktar alıp ziraat odasına getirsem ölçtürmek için merak ettim doğrusu

rüzgargülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2010, 06:46   #2043
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 3
Ziraat odaları bırakın germanyumu, selenyumu demir mangan gibi mikro elementleri bile ölçemez.Size Antalyada faaliyet gösteren Laben firmasını öneririm.

Not: Allah aşkına nerden çıktı bu germanyum,selenyum.
Mutlak gerekli besin elementleri değil bu elementler.Yarın biri altın ve gümüş gerekiyor derse hiç şaşırmayacağım

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2010, 09:21   #2044
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Selenyum Nedir ? Selenyumun yararlarını anlamak için, önce selenyum hakkındaki gerçekleri anlamak önemlidir.
Selenyum toprakta bulunan bir iz elementtir ve iyi bir sağlığın korunması için küçük miktarlarda gereklidir. Birçok vücut işlevi için gereklidir ve hemen tüm hücrelerde fakat özellikle böbreklerde, karaciğerde, dalakta, testislerde ve pankreasta mevcuttur.

Selenyum DNA mıza zarar veren serbest radikallere karşı antioksidan olarak görev yapar. Kanser, kalp rahatsızlıkları ve hatta yaşlanma ile mücadelede yardımcı olmak üzere C ve E vitaminleriyle sıklıkla dâhil edilir. Viral enfeksiyonlarla mücadelede de kullanılır ve hatta AIDS/HIV in ilerlemesini yavaşlatabilir. Selenyum aynı zamanda normal karaciğer işlevini destekleyerek iyi sağlığa katkıda bulunur.

Selenyumun diğer yararları, kalp hastalıklarına karşı koruma, toksik minerallere karşı koruma ve alkol, sigara ve yağların etkilerini nötralize etmektir. Erkeklik gücünün arttırılmasına yardımcı olabilir ve aynı zamanda saçların, cildin ve gözlerin bakımında müdahil olur.

Selenyum E vitamini ile birlikte alındığında daha etkilidir.

ENERJİİ beğendi.
Eski 18-09-2010, 09:27   #2045
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Germanyum (Ge4+) ionu halinde
Germanyum doğada az miktarda bulunmakla beraber, eser miktarda hücrede bazı önemli roller oynar. Örneğin, yiyeceklerden alındığı zaman dokuların oksijen almasını kolaylaştırır. Çünkü hemoglobin gibi bir oksijen taşıyıcısıdır. Diğer yönden vücuda giren bazı toksinleri ve zehirleri oksidasyonla elimine eder. Son zamanlarda anlaşıldığına göre, germanyum kanser ve hatta aids'in tedavisinde kısmen yardımcı olmaktadır. Kronik viral enfeksiyonları giderir. Kolesterinin yükselmesine mani olur. Germanyumun, supleman olarak günde 100-300 mg. alınması bazı hastalıklara iyi gelir.

ENERJİİ beğendi.
Eski 18-09-2010, 09:39   #2046
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Biyolojik fonksiyonu itibarıyle demir oksijen taşıyıcı gruplarda bulunan bir elementtir. Hemoglobin miyoglobin katalaz ve sitokromlar demir ionu içerirler. Vücutta elektron transferi ile önemli rol oynar. Bunlar arasında örneğin sitokrom P450 enzimatik hidroksilasyon reaksiyonu yaparak elektronu oksijene taşıyan elementtir. Vücutta oksijenin basamaklı olarak elektron alması ile oluşan H2O2 katalaz denilen enzim ile suya ve oksijene dönüştürülür. 2H2O2 katalaz 2H2O+O2 aynı şekilde oksijenin elektron alması ile oluşan süperoksid radikali süperoksiddismütas enzimi ile peroksid ve oksijene dönüştürülür:
2O2+2H+ --Süperoksiddismutas-- H2O2+O2
Bu reaksiyon hücre için çok önemlidir. Çünkü O2 radikali ve H2O2 yok edilmezse DNA'da mutasyon yaparak kansere neden olabilirler. Diğer yönden kanser hücreleri katalaz ve süper oksiddismutaz enzimlerini içermediği için bu cins hücrelerde peroksid ve radikalik oluşumlar yapan kimyasal maddeler kanser hücrelerini öldürür. Kanın hemoglobininde bulunan Fe2+ ionu havadan gelen O2 ile bir () bağı yaparak bağlanır ve hücrelere taşınır. Oksijeni hücrelere verirken kendisi difosfogliserat halinde tekrar akciğere gider.

Eski 18-09-2010, 09:49   #2047
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Gojinin ORAC değerininin yüksek olmasının sebebi selenyum,germanyum,liyum.demir ve diğer mineralleri yüksek olarak içermesi.Bu minerallerin olmaması gojiyi mucize meyve olmakan çıkarır.Domatesle gojinin bir farkı kalmaz.

Eski 18-09-2010, 09:59   #2048
Ağaç Dostu.

gilaburu's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2010
Sayın tamergulkaya mesajlarınızı toplu olarak yazsanız bence daha iyi olur.Bilgiler ayrı ayrı yerlerde olmamış olur.Fakat amacınız 50 mesajı doldurmaksa orasını bilemem.
kimse bişey yazmadan arka arkasına 5 mesaj yazmışınız.Bence mesajlarınızı toplu olarak yazsanız daha iyi olur.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=5046&page=67 bu sayfadaki 1981. ve 2008. mesaja eklediğim resimlerdeki gojinin türünü bilen var mı ?

iyi günler

gilaburu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2010, 11:05   #2049
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Her mesajda farklı ve önemli bir şey yazılıyor. Böyle gayet iyi ve devam

Selenyum, bağışıklık sistemi sapmalarını nötralize eden, güçlendiren bir elementtir. Bağışıklık sisteminin az ya da çok çalışması durumunda ortaya çıkan pek çok hastalığı önler.

Vücuda gerekli olan selenyum diğer elementlerle kıyaslanmamalı. Söz konusu miktarlar çok düşüktür. Toprakta eser miktarda selenyum olması, goji gibi meyvelelerin selenyum ihtiva etmeleri için yeterlidir. Diğer elementler miligram ile ölçülürken selenyum mikrogram ile ölçülür. Selenyumun fazlası zehirleyicidir. Ancak toprakta fazla olsa bile meyveye fazlasının alındığını sanmıyorum.

Topraktaki normal makro mikro element analizlerinin içinde selenyum ölçümü yer almıyor. Hangi laboratuarlar selenyum ölçebiliyor bilmiyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2010, 11:49   #2050
Ağaç Dostu

sındırgılı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-12-2007
Galeri: 13
Desenize, amatörce yetiştirdiğimiz veya yetiştireceğimiz 5 ya da 10 kök gojinin gerekli mikro elementleri içermediğini varsayarsak domatesten farkı kalmıyor.
Güz zeytini yetiştirmek daha mı iyi ?
Hiç olmazsa likopen domatesten 7 kat fazla.
Zaten, öngörülen günlük tüketim 250 gram ise bizlerin de bu rakamlara ulaşması hayal. Yanlışmı düşünüyorum ?

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2010, 12:13   #2051
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Sn Gilaburu
http://www.plantsystematics.org/cgi-...ium&rank=genus

bu web adresinde lycium ların taxsonomilerini bulabilirsiniz.Sizdeki bitki l.chiense

http://www.plantsystematics.org/user.../nP9064193.JPG

Eski 18-09-2010, 13:16   #2052
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Sn Sındırgılı
Gojiberry tartışmasız en iyi meyve,sakın vazgeçmeyin.Gojiberry izmineralleri çok iyi emen , çok sayıda amino asiti,polisakkariti,vitamini ve organelleri sentezleyip meyvesine aktarabilen mucize bir bitki.Aynı toprağa hangi bitkiyle yanyana dikerseniz dikin hepsinden fazla içeriğe sahip olduğunu görürsünüz.Benim amacım detaya girip gojinin kapasitesini maksimum düzeyde değerlendirebilecek yetişiricilik sistemini yakalamak.Konuya meraklı insanlarla ne,neden,nasıl sorularını sorduğumuzda hiç tahmin edemeyeceğimiz neticelere
ulaşabileceğimi düşünüyorum.Amacımız fidanı,meyveyi,cinsi vs kötülemek değil.En iyiyi bulmak.Goji Türkiye tarımı için çok önemli bir bitki olacak.Dünyada ticaret hacmi 2 milyar doların üzerinde.Türk tarımının yaşadığı sıkıntılar düşünülürse mutlaka değerlendirilmesi gereken bir bitki.Bu konuya önderlik eden Meyvelitepe,Denizakvaryumu,Egetropikal gibi arkadaşları herzaman kutlamak gerek.Bir süre sonra açtıkları yol pek çok ailenin gelir kapısı olacaktır.Bizde bu konuda meyve içeriği ve kalitesi yönünden dünya sandartlarına uygun yetiştiricilik tekniklerini bulmaya çalışıyoruz.İhraç kapasitesi çok yüksek ve diğer üreticilerle
rekabet ederken meyve içeriğiyle ilgili sorun yaşamayalım istiyoruz.
Selenyum açısından insan ihtiyacı yetişkin bayanlarda 55 mcg erkeklerde 70 mcg kadar.Toksik seviye 600 mcg.100 gr kuru goji tüm vucu ihtiyacını karşılayacak kapasitede

Eski 19-09-2010, 11:08   #2053
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-06-2010
valla elimdeki 350 goji fidanıyla bu işe baş koyduk allahım rezil mi eder vezir mi eder bilemiyorum dikeceğiz göreceğiz?????

rüzgargülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2010, 11:12   #2054
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Fidanlarınızı ne zaman tohumdan ekmiştiniz? Hali hazırda çiçek açıp meyve veren var mı?

Eski 19-09-2010, 19:16   #2055
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-06-2009
çiçeklenme

goji ne zaman çiçeklenir?

baharın bir fidan alıp bahceye diktim. bayramda bahçeye gittiğimde dal uçlarında çiçeklenme olduğunu gördüm. dökülür derken bu hafta sonu gittiğimde meyve tuttuğunu gordüm.

bu anomali neden acaba bilen var mı?

metinata Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2010, 19:20   #2056
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 3
Smile

Diyelim ki toprağımda germanyum ve selenyum noksan çıktı.İlgili arkadaşlar hangi gübreyi önerecekler çok merak ediyorum.

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2010, 21:49   #2057
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Sn Sercan1969
İçeriğinde selenyum,germanyum,lityum olan zirai gübre yok.Mecburen bu maddeleri bitkinin alabileceği iyonik forma getirip toprağa eklemek gerek.Bizim deneme parsellerinde de bunlar yoktu, biz bitkinin alabileceği forma sokup bitkiye veriyoruz,neticede meyvede bunlar ningxia dakilerden daha fazla görülebiliyor.Toprağa uygun iyon değiştirici materyal eklenmesi kolaylık sağlar.Her nekadar ana bitki için ana besin maddeleri olmasa da bunlar gojinin orac değerinin yüksek olmasını sağlayan maddeler bunlar.Germanyum ve inositol olmadan kollestrolü düşürmesi zor görünüyor gojinin.

Eski 19-09-2010, 22:02   #2058
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metinata Mesajı Göster
goji ne zaman çiçeklenir?

baharın bir fidan alıp bahceye diktim. bayramda bahçeye gittiğimde dal uçlarında çiçeklenme olduğunu gördüm. dökülür derken bu hafta sonu gittiğimde meyve tuttuğunu gordüm.

bu anomali neden acaba bilen var mı?
Bu bir anomali değildir. Goji, Haziran başından Ekim sonuna kadar çiçek açıp meyve verir.

Eski 19-09-2010, 22:30   #2059
Ağaç Dostu

sındırgılı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-12-2007
Galeri: 13
12 kök gojim oldu ama bu yazılanlardan sonra da amatörce gerekli elementlere sahip goji yetiştiremeyeceğimi anladım. Artık, yaban mersini ve güz zeytinine ağırlık vermeli.
Yok, elementleri bitkiye yarayışlı hale getirme çabası, yok gojinin dikensiz olması....
İz elementlere sahip gübre ile gübrelemekten başka seçeneğim yok, dışarıdan alacağım gojilerinde söylenen elementlere sahip olup olmayacağını bilme ımkanım yok. Satıcıya sorsam, bön bön suratıma bakacağına eminim.
Domates niyetine yeriz artık.
Bu sayfada artık benim için cazip olmaktan çıktı.
Umarım,bu elementlere sahip gojiler, Türkiye de yetişirde (sertifikalı) biz de tüketiriz,

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2010, 22:35   #2060
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Gojiberry e neden evlilik şarabı ve mululuk meyvesi deniyor.Çünkü içeriğindeki Lityum, depresyon ve alkol bağımlılığı gibi ruhsal bozuklukların sebeplerini azaltma ve önlemeye yardımcı olur.Bor östrojen gibi belli hormonların aktive edilmesi için geremektedir.Çinko sperm üretiminde çok önemlidir. Çinko azlığı, sperm sayısı ve testosteron seviyesinin azlığına sebep olmaktadır.Vücudun her hücresi, kanser ve kısırlığa karşı koruma sağlayan milyonlarca selenyum atomu içeriyor. Hamile kadınların silikona daha fazla ihtiyacı var

Eski 19-09-2010, 23:49   #2061
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bu bir anomali değildir. Goji, Haziran başından Ekim sonuna kadar çiçek açıp meyve verir.

Sayın MeyveliTepe,
şimdi çiceği olan ne zaman olgunlaşacak
bir ay sonra havalar iyice soğuyacak

Eski 20-09-2010, 05:12   #2062
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
armut ağacında da iki tane çiçek olunca bu işte bir gariplik var demiştim

Eski 20-09-2010, 06:36   #2063
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tamergulkaya Mesajı Göster
Sn Sercan1969
İçeriğinde selenyum,germanyum,lityum olan zirai gübre yok.Mecburen bu maddeleri bitkinin alabileceği iyonik forma getirip toprağa eklemek gerek.Bizim deneme parsellerinde de bunlar yoktu, biz bitkinin alabileceği forma sokup bitkiye veriyoruz,neticede meyvede bunlar ningxia dakilerden daha fazla görülebiliyor.Toprağa uygun iyon değiştirici materyal eklenmesi kolaylık sağlar.Her nekadar ana bitki için ana besin maddeleri olmasa da bunlar gojinin orac değerinin yüksek olmasını sağlayan maddeler bunlar.Germanyum ve inositol olmadan kollestrolü düşürmesi zor görünüyor gojinin.
Çin'de de üretim böyle mi yapılıyor?

Yani selenyum,germanyum,lityumu vb iyonik forma getirip toprağa veriyorlar mı?

Türkiye'ye Çin'den ithal gelen ve şu anda aktarlarda dökme-açık olarak kg ı 45-55 TL arasında satılan gojilerin bu iz element oranlarını test edebildiniz mi?

Eğer bu iz elementler ithal kuru gojilerde yoksa çakma goji yiyip duruyoruz o zaman

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2010, 06:55   #2064
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-01-2010
günaydın sevgili büyüklerim ben goji nin meyvesini ve fidesini almayı düşünüyorum bunlar tek cinsmi oluyor yoksa farklımı oluyor farklı isimler se hangisininin daha iyi olduğunu öğrenebilirmiyim aktarladan satılan gojinin (selenyum,germanyum,lityumu vb iyonik) bunlardan olup olmadığını nasıl anlarız her aktar cıdan alınabilirmi

womport Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2010, 07:08   #2065
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metinata Mesajı Göster
Sayın MeyveliTepe,
şimdi çiceği olan ne zaman olgunlaşacak
bir ay sonra havalar iyice soğuyacak
Meyvenin olgunlaşması bir ay sürmez. Muhtemelen tadına bakma şansınız olur.

Eski 20-09-2010, 07:23   #2066
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Arkadaşlar, her toprakta bir çok iz element vardır. Yetiştirdiğiniz goji meyveleri de her durumda pek çok yarara sahiptir. İhraç etmek üzere büyük miktarlarda yetiştirilecek gojiler için titizlikle yapılan çalışmaları genelleştirmeyelim lütfen. O tamamen başka bir konu. Doğal ortamında yetişen, belli bir pazarı ve müşterisi olan çinli üreticilerle dünya pazarında rekabet edebilmeye yönelik ve hiç bir şeyi şansa bırakmama yönündeki gayretlerin bir neticesidir.

Selenyum gibi ağır metaller normalde toprakta eser miktarda bulunur, diğer iz elementler gibi normal analizlerde ölçülen mikro elementlerden de sayılmıyor. Üstelik, belli bir miktardan fazlasının bulunması halinde o toprak kirlenmiş toprak veya su olarak da nitelendiriliyor. Ülkemizde böyle bir çok bölge de var. Bizim bahçede selenyum var mı, yok mu bilmiyorum. Az da olsa olması büyük olasılık. Bunun için özel bir tahlil yaptırmayı da düşünmüyorum. Bu yaz bahçeden düzenli goji toplayıp tüketenlerin gördüklerini söyledikleri faydaların yarısı gerçekten goji yüzünden ise bu fazlasıyla kafidir

sernur beğendi.
Eski 20-09-2010, 09:22   #2067
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
"Bu yaz bahçeden düzenli goji toplayıp tüketenlerin gördüklerini söyledikleri faydaların yarısı gerçekten goji yüzünden ise bu fazlasıyla kafidir "

Sayın meyvelitepe, bahçenizden sürekli goji tüketenler ne kadar süre tükattiler ve bahsettikleri faydalar neler ? Paylaşırsanız memnun oluruz..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2010, 09:40   #2068
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Birden fazla kişinin saç dökülmesini durdurması, kötü kollestrolün düşmesi (kullanım sırasında yapılan bir tahlil sonucu), cinsel aktivitenin artması, vb. kendini genel olarak iyi hissetme şeklinde bildirimleri oldu. Bu kişiler haftada bir, ortalama 150-200 gram kadar taze goji toplamışlardı. İçlerinde Haziran sonundan yakın zamana kadar düzenli toplayanlar var.

Bu etkiler içinde plasebo etkisinin rol oynadığı durumlar ya da başka tesadüfler de mutlaka vardır. Ancak izlenimim, bu meyvenin herkese aynı şekilde etki yapmak değil de, kişinin neye ihtiyacı varsa vücudun meyvede olanlardan onu aldığı şeklinde.

Kendi adıma, kendimde özel bir değişiklik görmedim. Herhangi bir tahlil yaptırma gerekliliğim de olmadı. Ancak çok şükür şikayetçi olduğum bir şeyim de zaten yoktu. Her şey bir tarafa, goji avuç avuç yemekten çok hoşlandığım bir meyve, en azından tadı çok güzel.

Eski 20-09-2010, 09:58   #2069
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Sn Meyvelitepenin yazmış oldukları çok doğru.Bizim detaylarla uğraşma sebebimizi anlatmış.Türkiye topaklarında mineralleri izmimerallerin çoğu var.Goji organik ya da iyi tarım uygulamaları standarları altında üretilmesi gereken tıbbi bir bitki.Bilinçsizce toprağa kimyasallar uygulanıp ,toprak kesinlikle kirletilmemeli.Küçük çaplı üretimler için meyve ya da toprak içeriği çok da önemli değil.
Çinde goji üretimi yapan firmaların tamamına yakını biyoteknoloji firmaları.En az 500-1000 dekar plantasyona sahipler.Tüm üretimlerinin detaylı kimyasal analizlerini yapıp analizleriyle beraber ürün satıyorlar.Ningxia bölgesi gojiler dünya pazarına hakimler.Sarı ırmak çevresi topraklar selenyum,germanyum,lityum ve diğer izmineraller açısından çok zengin.Dolayısıyla üretilen meyve içerikleride mineral izmineraller açısından çok zengin.Bu bölgenin goji türü l.barbarum.
Ningxia gojileri ile güney çin de, hindistan da üretilen l. chiense gojilerin kimyasal analizlerinde önemli kimyasal faklar var ve ningxia bölgesinin gojilerin üstünlüğü tartışmasız.
Bu farklar belki cinsle alakalı olmayabilir ama toprak içeriğiyle kesin alakalı.Ayrıca Türkiye de de yerli kırmızı ve siyah gojiler var.Kültüre alınmamışlar.Bunlar üzerindede bilimsel çalışmalar yapılmış.Kimyasal analizleri ningxia gojileri ile karşılaştırılınca bariz ningxia gojilerinin üstünlüğü var.Kesin olmamakla beraber yine bu farklarda cinslerle beraber toprak içeriğinin önemi büyük.
Dünyada yapılan çalışmalar goji de cins olarak l.barbarum un bölge olarak ningxia nın liderliğini ortaya koymuş.Dünya goji pazarının çok büyük bir kısmı ningxialı l.barbaruma ait.Ticari olarak ningxia gojilerine eş içerikli üretim yapılırsa ortaya çıkabilecek önemli bir pazar sorunu aşılmış olur.Türkiye topraklarında ningxia gojileri içeriklerine eşdeğer l.barbarum üretmek üstelik organik ya da iyi tarım uygulamaları sertifikalı üretim yapmak mümkün.Sanırım içerik detayları ile uğraşmak kafa karıştırıyor.Bunları kimsenin dikkate alması gerekmez.Goji ile uğraşılara devam etmek gerekir.

Eski 20-09-2010, 11:25   #2070
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-01-2010
değerli büyüklerim bilgileriniz için cok teşekür ederim,,,, goji yi fide olarak mı dikmek veya tohum olarak dikmek gerekir hangisi daha iyi olur birde hangi rakım aralığı olması lazım hangi ayda dikmek gerekiyor hafif taşlı yerde olurmu MEYVELİTEPE VE TAMERGÜLKAYA SONSUZ TEŞEKÜR EDERİM

womport Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025