![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
![]() ![]() Benim bahçedeki 60-70 kadar fidan Hazirandan buyana böyle. Hemen her gün de toplanıyor. Ben toplamazsam köyden, hatta ilçeden öğrenen bir kaç kişi gelip topluyor. Meyveler salkım gibi. Tek bir noktadan 5-10 meyve sapı birden var. Sırayla büyüyüp kırmızılaşıyorlar. Benim gördüğüm, yetişmesi çok kolay bir bitki. Fazla özen de gerektirmiyor. Sulama 15 günde bir yetiyor. Saksıdakiker için bir şey diyemem ama toprağa dikilenlerde bu ara bol meyve olması lazım. Bir ip ucu olur mu bilmiyorum. Bizim fidanlar iyi rüzgar alıyorlar. Bu bir faktör olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
Sayın Meyvelitepe:Gojilerinizin maşallahı var.Biz saksıda çiçek aşamasından öteye geçemiyoruz.Havaların serinlemesiyle meyve tutulumunun artması tek umudumuz gibi görünüyor.Saksıda 1.5 yaşında gojim 2 metreyi buldu.Altı ay önce 1 metre civarındayken udama yapmıştım.Beklemekten başka çare yok gibi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili meyvelitepe maşallah hasatınız bol olsun, fidanlar güzel meyveye yatmışlar, kacıncı yılındalar. Bizlerde bahçeyi böyle kırmızı kırmızı görebilecekmiyiz. yemekle pek işim olmaz, görsem yemiş kadar olurum seyri beni doyuruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sevgili Lilium, bu fidanlar tohumdan itibaren 16 aylık oldular. Çelikten itibaren 3,5 aylık olanlarda da tek tük meyve görünmeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben anladım ki, çok sulama çiçekleri döküyor, bu sene sonunda onu daha sakin bir köşeye alacağım. Sayın Lilium, benim gojilerin yerde 2. yılı, belli ki yerlerini sevmediler, tam da merdivenleri yıkadığım yerin dibindeler, yani her vesile ile devamlı sulanmış oluyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bende çok iyi bilmiyorum ama gojı kuvvetli dip kökü yapıyor kuvvetli dip kökü yapan ağaçlar çok fazla suyu sevmezler onlar zaten toprağın derinliklerinden suyunu almaktadırlar birde üstten çok su keyiflerini bozabilir diye düşünmekteyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
Alıntı:
70 fidandada böyle mi mahsuller yoksa sadece 2 tanesindemi eğer fazlaysa satmayı denedinizmi ya da hiç sattınız mı?sonuçta bu işin ticaretini yapcagız 2 3 yıl sonra piyasayı görmek lazım ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
İşin ticareti tarafı çoğumuza ilginç geliyor ama goji ağaççıkları tam meyveye 4-5 yaşlarında yatıyorlar.Ancak bildiğim kadarıyla aramızda o aşamaya gelebilmiş olan arkadaşımız henüz yok.Benim merak ettiğim tam meyveye yattığı zaman bir goji ağaççığı bir sezonda ortalama kaç kilo yaş meyve verecek. Bence üç beş sene sonrasının asıl sorusu bu.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Benim bu sene saksıya ektiğim gojiberrylerim şu anda 10 cm ila 40 cm arası boya ulaştılar; sizlerden öğrenmek istediğim, şimdi mi toprakla buluşturayım,yoksa baharda mart,nisan gibi mi ? Aydınlatan olursa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
Alıntı:
üstat benim 450 gojimin keyifleri yerinde 1 metreden fazla olanları budama yaptım 60 cm olcak şekilde gün ışığını öğle güneşi görmicek şekilde alıyolar öğle güneşine ağaçların altındalar resimlerde görebilirsiniz yukarıda..... ancak yukarıdaki sarı renkli çiçek açan bahçeye ektiğim gojimin çiçeği tahmin ettiğim gibi kurumuş malesef üzüldüm nedeni ne olabilir diye düşünmeye başladım acaba sulamayı fazla mı yaptım... neyse bir hafta sulama yapmayacagım bakalım nolacak diğer tomurcuklar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
Goji dibi nemli olduğu sürece güneşte daha iyi gelişip odunsu yapıya daha tez ulaşıyor.Haziran temmuz güneşinin altında 40 derece sıcağa maruz kaldılar üstelik de hergün de sulamadım.Ancak yapraklar hafiften büzüştüğünde suladım hep. Bana kalırsa sulamayı tamamen kesmeyin günaşırı veya haftada iki kere falan sulayın.Bir de gojinin çiçekleri mor veya beyaz kuruduktan sonra sarı oluyor. Siz kurudu dediğiniz çiçeğin sapına bir bakın sapı kuru ve ince ise o zaman umudunuzu kesin.Çünkü çiçek meyveye dönerken de aynı renk alıyor ancak içinden meyve dört beş gün sonra kendini gösteriyor. Umarım kısa zamanda meyvelerini de görürsünüz.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|