agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni746Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-05-2010, 12:24   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex Mesajı Göster
Gojiberiler topraktan çıktıktan sonra iki yapraklı iken neredeyse hiç büyümüyorlar gibi görünüyorlar.Emin değilim ama sanırım bu dönemde kök oluşturma devresini geçiriyorlar.Köklenme arttıkça da büyümeye geçiyorlar.Köklendirmeyi hızlandırmak için söğüt suyu ile sulasak köklendirmeyi ve sonuç olarak büyümeyi hızlandırabilirmiyiz acaba ? Deneyen ve olumlu sonuç alan arkadaşımız var mı acaba ?

Benimkiler aylardir iki yaprakli kaldilar, sonra yine ortami daha nemli yapmaya karar verdim. Saksinin ustune plastik bidondan parca kestim ve ustunu kapattim nem saglamak icin, ve nihayet buyumeye basladilar.

istcallst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 22:56   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi istcallst Mesajı Göster
Benimkiler aylardir iki yaprakli kaldilar, sonra yine ortami daha nemli yapmaya karar verdim. Saksinin ustune plastik bidondan parca kestim ve ustunu kapattim nem saglamak icin, ve nihayet buyumeye basladilar.
Teşekkür ederim sayın istcallst.İki günden beri ben de sulama sistemimi değiştirdim ve daha yoğun suluyorum.Büyümeyi yeterli görmezsem mecburen bir mini sera yapacağım artık son çare olarak. Orada da aşırı sıcaktan kavrulmasından endişe ediyorum ama büyümesi için başka yol kalmazsa denemekten başka çare kalmıyor.

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025