![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Benim tohumdan yetişenlerde yaprak dökülmesi oluyor.Bu normal mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn Oğuzhan,bu mevsimde normal.Benimkilerde de hafif sararma başladı.Yaprağa dokunduğumda kendini bırakıyor yere.Üstelik burada hala yazdan kalma havalar hakim. Yaprak dökümünden sonra her ihtimale karşı içeriye **** çok korunaklı bir yere alınmasında fayda var.İkinci yıldan itibaren bahçelere rahatlıkla alınabilirmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sn. Lonicera teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-10-2007
|
merhabalar.bana bir konuda aydınlatırsanız sevinirim.an kenarındaki komşumun badem ve deli erik ağaçları benim bahçemdeki kiraz fidanlarını kurutuyor.tam 3 kez yeniledim ama yine kurudu.ikisinin arasına dip kazanla sürsem yayarı olurmu.bu konuda önerilerinizi bekliyorum.yeşilve dumansız bir doğa dileğiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
evet size katılıyorum sn snowman77 benim tecrübelerim de sizinle aynı yönde sahil kesimlerdeki hava nemini pek sevmediğini söyleyebilirim, aşırı nemden yaprak ve genç sürgünlerde çürükler oluşabiliyor ....uzun süre yağışlı ve nemli havaya maruz kalmaları bu yıl açan çiçeklerde oluşan koruk meyvelerin olgunlaşmadan tek tek dökülmelerine yol açtı.. aşırı sıcak ve bol yağış ve nem gözle görülür zararlara yol açabiliyor bitkide. bu bitki yayla gibi yüksek rakımlara uygun bir bitki olduğu kanaati oluşturdu bende .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bir fide göndereceğim yakın zamanda bir arkadaşa, o inceletecek üniversitede. O zaman bilgisini vereceğim size. Köylülerlede konuşacağım meyvesini yiyip yemediklerini ne isim verdiklerini. Bulunduğu yer merkeze bağlı Gökçekısık köyü. Şu zamanında küçük ağa dizisinin çekildiği tren istasyonunun bulunduğu köy. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Goji berry
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Goji berry
Arkadaşlar dün bu sene yetiştirdiğim goji berry (lycium chinese) cinsi fidanımın üzerindeki bir tane olan meyvesini yeme şansına nail oldum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bir haftada çimlenmişlerdi sonucu bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Afiyet olsun sevgili Yalçın.O zaman net'teki bazı kaynakların da önerdiği gibi kurutacağız goji'leri.Tazesinden çok daha tatlı olduğu ifade ediliyor.Ben kurusunu çok beğenmiştim.Umarım seneye bol bol ürün alırız da,deneme fırsatımız olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Haklısın Lonicera kurutulduğunda tadı daha yoğun olucağı için kuru üzüm gibi yenebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
goji berry
Sn turco tohumları sanırım torfta çimlendirdiniz toprakta çimlendirince havalar serin olduğu için köklerinde çürüme meydana gelebiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Çok güzeller, bende istiyorum.. Nereden temin edebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2007
|
Dayanamayıp tüm tohumları ektim.. cam seraya koydum tohumların çıkacağını umuyorum. Çok sabırsızım ne yapayım.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bende bir hafta on gün zarfında çimlendi.Ağzı naylon örtülü torfta bekledi sizinde şimdi beklemekten başka yapacak birşey olduğunu zannetmiyorum.Çimlenmeyi çabuklaştıracak bir metod varsa uzmanlara danışmak gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2007
|
Alıntı:
12 SAAT kadar tohum köklendirici suda beklettim.. daha sonra ektim naylonla kapatamıyorum ısı 30 derecenin üzerine çıkabiliyor yoksa tohumlar pişer.. ![]() nem oranı azaldıkça su ekliyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
goji berry
Geçen ay toprakta çimlendirdiğim tohumların % 90'ı çıktı ancak aşırı nemli toprakta kökleri çürüdü.Çıkan filiz hem cılız hemde boya gidecektir boylandıkça yanına bir destek koymanız gerekecek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Çektiğiniz resimdeki gojiler yabani olarakmı yoksa biri tarafındanmı yetiştirilmiş. Anavatanı yüksek rakımlı asya ülkesi olan bu bitkl/meyvayı Eskişehirde bulmak hayli ilginç sizde demekki bayağı dikkatli incelemişsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|