agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni746Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-06-2011, 10:08   #2581
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mdemirbas Mesajı Göster
yakup bey merhaba
resimdeki fidanların gayet sağlıklı gözüküyor.Bakımlarını iyi yapmışsınız.
Ben de bahçemdeki fidanların bir kısmının resmini çektim.Geçen hafta birisinde çiçek gördüm ama meyve tutmadı.Biraz da erken açtıklarını düşünüyorum.
Mdemirbas bey çok teşekkür ederim çalışmalara devam ediyorum.
benimde bahcede büyük fidanlar var ama yağmur yağmur güneş yüzü görmediler ne çiçeklenen var nede başka birşey inatla bekliyoruz, inatla deniyorum hayırlısı

Yakup Ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2011, 19:37   #2582
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Galeri: 1
Merhaba, daha önce ektiğim gojiler hızla büyüyorlar. Gelişlemeri farklı oldu. Boyları 15 cm olanda var 45 cm e kadar uzayan da. Nisan ayında ektiğim goji kabında ise daha önce ektiğim tohumdan çıkana benzetmekte zorlandığım bir formda gelişen bu bitkide goji midir. yoksa toprakla birlikte gelen yabani ot tohumuna mı özen gösteriyorum.
1. fotoğraf Kasıma ektiğim goji.
2. fotoğraf Nisanda ektiğim goji.

Eklenen Resimler

h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2011, 21:39   #2583
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
Merhaba, daha önce ektiğim gojiler hızla büyüyorlar. Gelişlemeri farklı oldu. Boyları 15 cm olanda var 45 cm e kadar uzayan da. Nisan ayında ektiğim goji kabında ise daha önce ektiğim tohumdan çıkana benzetmekte zorlandığım bir formda gelişen bu bitkide goji midir. yoksa toprakla birlikte gelen yabani ot tohumuna mı özen gösteriyorum.
1. fotoğraf Kasıma ektiğim goji.
2. fotoğraf Nisanda ektiğim goji.
Merhaba
Sizin fidan goji 'ye benziyor.O da değişik bir goji tohumundan çıkmış olabilir.Gojiler büyüdükçe aralarındaki fark daha belirgin hale geliyor.Benim yeşil saksıdaki gojiye bakın yaprakları geniş.O da değişik bir tür olabilir.
Bir de gojiler'de yayılmcı bir eğilim var.Önlem alınmazsa tüm alanı sarar.

mdemirbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2011, 23:53   #2584
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rüzgargülü Mesajı Göster
bende bugün seçim tatilinden istifade köye gittim gojilerimin uzayan otlarını biçmeye karadeniz yağan yağmurlar otları beslemiş gojilerime nefes aldırmamış vaktim olmadıgı için otlar bayagı uzamış ve gojileri ot basmış otlar insan boyu kadar olmuş buda gojilerin güneş görmesini engellemiş ve çürümelerine yol açmış ancak çoğu nun yaprakalrı açmış fazla uzamamışlar otlar büyümelerine engel olmuş malesef bahçedeki gojilerin yarısını tırpanla biçebildik çim biçme makinesi büyük otlarda etkili değilmiş çok yorulduk... diğer yarısını haftaya biçeceğiz
o kadar emeğim boşa gidecek diye çok üzülüyorum 300 goji ekmiştim fidan 100 kadar kalsa bari sanırım bu senede meyve göremiyeceğim hayırlısı ölmesinlerde
not:resimdeki babam tırpanla )
Sayın Rüzgargülü, endişe etmeyin, emeklerinizin boşa gitmeyeceğini düşünüyorum. Goji çok dayanıklı bir bitki, kolay kolay ota yenilip pes etmeyecektir. Kuru gibi gördüğünüz dalı kırmayı deneyin, büyük olasılıkla esnek olduğunu göreceksiniz. Suladığınızda dipten sürgün verecektir. Otları tırpanla biçerken yanlışlıkla kesilen canlı (üzeri yapraklı gojileriniz) zaten tekrar sürgün verip uzamaya devam edeceklerdir.Bir an önce ot istilasından kurtarıp gojilerinizi günışığına kavuşturun derim..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2011, 23:57   #2585
Ağaç Dostu

Gojilerimde meyveler olgunlaşmaya başladı. Sezonun ilk erkenci meyvesinin tadına baktım.

Eski 15-06-2011, 00:04   #2586
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal Mesajı Göster
Türkiyede goji bahçesi varmı???
resimlerini görmek isterdim çalışmaları hakkında bilgi almak isterdim.
çokmu şey istiyorum ?
goji ticareti yapıp da satan arkadaşlar firmalar cevap verirseniz sevinirim.
Minik bir goji bağım var, 267 fidanlık.Fidanları kendim ürettim ve aynı yıl meyve verenler oldu. Bildiğim kadarıyla çevremdeki ilk goji bağı benimkisi. Gelecek yıl satılacak kadar meyve hasat etmeyi umuyorum..

Eski 15-06-2011, 08:14   #2587
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Alıntı:
Merhaba
Sizin fidan goji 'ye benziyor.O da değişik bir goji tohumundan çıkmış olabilir.Gojiler büyüdükçe aralarındaki fark daha belirgin hale geliyor.Benim yeşil saksıdaki gojiye bakın yaprakları geniş.O da değişik bir tür olabilir.
Bir de gojiler'de yayılmcı bir eğilim var.Önlem alınmazsa tüm alanı sarar.
mdemirbas, sizin fidanlara baktım. maşallah çok güzel gelişmekteler. Siyah saksılardakilerle benim ilk resimdeki gojinin benzer oldukları aşikar. Ancak diğer fotoğraftaki bitki biraz farklı gibi.
sizin yeşil saksıdakileri ise net göremediğim için onlara da benzetemedim.
zaman geçince türünü belki bulabiliriz. (Chinesse goji diye vermişlerdi ikinci gojilerin tohumlarını)

Eski 15-06-2011, 08:23   #2588
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

yarenimex , gojilerininiz çiçeklenmesine sevindim. Bol verimli bir yıl geçirirsiniz inşallah.

Eski 15-06-2011, 21:32   #2589
Ağaçsever

Alıntı:
mdemirbas, sizin fidanlara baktım. maşallah çok güzel gelişmekteler. Siyah saksılardakilerle benim ilk resimdeki gojinin benzer oldukları aşikar. Ancak diğer fotoğraftaki bitki biraz farklı gibi.
sizin yeşil saksıdakileri ise net göremediğim için onlara da benzetemedim.
zaman geçince türünü belki bulabiliriz. (Chinesse goji diye vermişlerdi ikinci gojilerin tohumlarını)
Yeşil saksıdaki gojinin yakın plan resmini çekeceğim.Onun büyük fidanı var.Şu anda çiçek ve tomurcuk aşamasındalar.Onları çelikten çoğalttım.Bizim bölge biraz soğuk olduğu için henüz çiçeklenme aşamasındalar.
Goji meyvesinin tanıtılmında ve yayılmasında emeği geçen ve bu konudaki faydalı bilgilerini paylaşan herkesi selamlıyorum.

Eski 16-06-2011, 06:23   #2590
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Galeri: 7
Eminönünden aldığım gojilerin çiçeklenmesini beklerken gözlerden dikenler oluşmaya başladı. Budadığım kısımlardan da yeni sürgünler vermeye başladı. Acaba saksıda olması yüzünden mi yoksa kötü bir bitki olduğu için mi bu şekilde. Bilgi verebilen olursa çok sevineceğim.
Dalın üst kısmında budadığım yerden çıkan sürgünler gözüküyor.
Name:  13062011(001).jpg
Views: 1187
Size:  57.8 KB

Name:  13062011(002).jpg
Views: 783
Size:  70.1 KB
Burada da yaprak üstlerinden çıkan dikenler var.

Name:  13062011.jpg
Views: 753
Size:  38.8 KB

feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2011, 09:26   #2591
Ağaçsever

[QUOTE=feyzon;823207]Eminönünden aldığım gojilerin çiçeklenmesini beklerken gözlerden dikenler oluşmaya başladı. Budadığım kısımlardan da yeni sürgünler vermeye başladı. Acaba saksıda olması yüzünden mi yoksa kötü bir bitki olduğu için mi bu şekilde. Bilgi verebilen olursa çok sevineceğim.
Dalın üst kısmında budadığım yerden çıkan sürgünler gözüküyor.
Eklenti 224931

Merhaba sayın feyzon
Sizin goji fidanlarınız kötü değil.Dikenli olması kötü olduğu anlamına gelmez.Ancak tepelerini kesmekle çiçek görme şansınızı biraz azaltmışsınız.Çünkü en uçlandan çiçek açıyorlar. Ama gene de umutsuzluğa kapılmayın.sürgünlerden tekrar çiçek açabilir.
Dikenli olması saksıda veya bahçede olması ile ilgili değil,tamamen tohumla ve cinsi ile ilgilidir.Dikenler sizi korkutmasın,onları sevin. sayğılarımla.

Düzenleyen mdemirbas : 17-06-2011 saat 21:24
Eski 17-06-2011, 09:37   #2592
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rüzgargülü Mesajı Göster
bende bugün seçim tatilinden istifade köye gittim gojilerimin uzayan otlarını biçmeye karadeniz yağan yağmurlar otları beslemiş gojilerime nefes aldırmamış vaktim olmadıgı için otlar bayagı uzamış ve gojileri ot basmış otlar insan boyu kadar olmuş buda gojilerin güneş görmesini engellemiş ve çürümelerine yol açmış ancak çoğu nun yaprakalrı açmış fazla uzamamışlar otlar büyümelerine engel olmuş malesef bahçedeki gojilerin yarısını tırpanla biçebildik çim biçme makinesi büyük otlarda etkili değilmiş çok yorulduk... diğer yarısını haftaya biçeceğiz
o kadar emeğim boşa gidecek diye çok üzülüyorum 300 goji ekmiştim fidan 100 kadar kalsa bari sanırım bu senede meyve göremiyeceğim hayırlısı ölmesinlerde
not:resimdeki babam tırpanla )
Merhaba sayın rüzgargülü

Gördüğüm kadarı ile fidanları doğada resmen yalınız bırakmışsınız.Ancak yüksek boylu otlar sizin goji fidarlarına yakın koruma sağlamış.Çünkü onlar olmasa rüzgar daha çok zarar verirdi diye düşünüyorum.Tek olumsuzluğu güneş almalarını engellemesi.O da boylarının büyümesine yardımcı olmuştur.
Goji meyvesinin çoğalmasına o kadar fidan dikerek yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Saygılarımla.

Düzenleyen mdemirbas : 17-06-2011 saat 10:23 Neden: harf yanlışlığı
Eski 18-06-2011, 20:49   #2593
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Sayın ağaçlar net sakinleri;
Tarlaya satın aldığı 8 adet goji berry i birşey emiş hemde gövede kısımlarını bile sadece yerden 5 cm lik bir gövde kısmını bırakmış ne yemiş olabilir. hiç iz dahi yok ağaçlar çanlıydı gelişimleri de çok hızlıydı :-(

Eski 18-06-2011, 21:03   #2594
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

buradan da geçmiş olsun diyorum..

Eski 18-06-2011, 21:12   #2595
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Alıntı:
buradan da geçmiş olsun diyorum..
sorunu çözmem lazım ki yenileirni geititrip denemeye devam edeyim

Eski 18-06-2011, 21:22   #2596
Ağaç Dostu

egetropical's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2007
yakup bey gecmiş olsun. fare ve köstebekler goji köklerini çok severler. Fidanlarınız toprak altına dogru çekilmiş gibiyse köstebek olabilir. üsten kesilerek yenmişse koyun ve kecilerde de zevkle yiyor.
Fidanların resmi varmı. fidanların üst bölümden yendiyse tekrar patlar. sökmeyin. şayet köklerden yenmişse yapacak bir şey yok. o zaman önce fare ve köstebeklerle mücadele şarttır.

egetropical Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2011, 22:04   #2597
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egetropical Mesajı Göster
yakup bey gecmiş olsun. fare ve köstebekler goji köklerini çok severler. Fidanlarınız toprak altına dogru çekilmiş gibiyse köstebek olabilir. üsten kesilerek yenmişse koyun ve kecilerde de zevkle yiyor.
Fidanların resmi varmı. fidanların üst bölümden yendiyse tekrar patlar. sökmeyin. şayet köklerden yenmişse yapacak bir şey yok. o zaman önce fare ve köstebeklerle mücadele şarttır.
üsten yeniş ama epey alta inmişler yarın resimlerini çekerim bahçe sayfamda 186 cı mesajımda eski 1 ay önceki halleri var

Eski 18-06-2011, 22:18   #2598
Ağaçsever

Alıntı:
Sayın ağaçlar net sakinleri;
Tarlaya satın aldığı 8 adet goji berry i birşey emiş hemde gövede kısımlarını bile sadece yerden 5 cm lik bir gövde kısmını bırakmış ne yemiş olabilir. hiç iz dahi yok ağaçlar çanlıydı gelişimleri de çok hızlıydı :-(
Geçmiş olsun yakup bey
Ben sizin gojileri dolu vurdu diye endişelenmiştim.Ankaraya dolu yağdığını tv den görünce.Böyle zarar görmesi de hoş değil tabi ama sağlık olsun.
Tarlada hayvan izi varsa keçi yemiş olabilir.Bence tavşan'ı da düşünmek gerekir.Fotoğrağları görünce kesin bir yargıya varılabilir.saygılarımla.

Eski 20-06-2011, 15:20   #2599
Ağaç Dostu

Ozi'nin Bahçesi's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2010
Alıntı:
gojilerim
Benim diktiğim gojilerde bir bir problem var, çok cılızlar ve neredeyse tamamı daha 2-3 cm boyunda iken öldüler.Farklı bir çeşit olabilir sanırım, Yakup bey siz tohumları nerden aldınız , ya da elinizde fazla tohum varmı? Geç kaldım ama genede denemek istiyorum.
Teşekkürler.

Ozi'nin Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2011, 07:30   #2600
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Alıntı:
Geçmiş olsun yakup bey
Ben sizin gojileri dolu vurdu diye endişelenmiştim.Ankaraya dolu yağdığını tv den görünce.Böyle zarar görmesi de hoş değil tabi ama sağlık olsun.
Tarlada hayvan izi varsa keçi yemiş olabilir.Bence tavşan'ı da düşünmek gerekir.Fotoğrağları görünce kesin bir yargıya varılabilir.saygılarımla.
fotoğrafı üyelerin bahçelerine ekledim yakup ünal bahçesi

Eski 21-06-2011, 23:56   #2601
Ağaç Dostu

Gülbeşeker's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2008
ben gojimi iki sene kadar önce sayın romantikten almıştım hala ne çiçek var ne meyve var çiçekten meyveden vaz geçtim yeşil bitler beni deli ediyor ilaçlamaktan gına geldi ama bir türlü kurtulamıyorum bunun çaresini bilen yokmu bana bir akıl verin lütfen

Gülbeşeker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2011, 22:05   #2602
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gülbeşeker Mesajı Göster
ben gojimi iki sene kadar önce sayın romantikten almıştım hala ne çiçek var ne meyve var çiçekten meyveden vaz geçtim yeşil bitler beni deli ediyor ilaçlamaktan gına geldi ama bir türlü kurtulamıyorum bunun çaresini bilen yokmu bana bir akıl verin lütfen
merhaba gojilerin çiçek açmama sebebi yeşil böcekler olabilir.Çünkü çicekler en uç sürgürlerde açıyor. O bölge böcekler tarafından istila edilmişse bitki zararlılarla mücadele mi etsin çiçek mi açsın.Bence böcekli bir yaprak alarak il tarım veya ilce tarım müdürlüklerine gösterirseniz uyğun bir ilaç verebileceklerini düşünüyorum.Sayğılarımla

Eski 23-06-2011, 22:29   #2603
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Name:  goji.jpg
Views: 714
Size:  21.1 KB

Bu yılın ilk minik kırmızısı. Haziran bitmeden yolda epey var.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2011, 23:59   #2604
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Benim geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim gojiler tepe budamlarını yapsamda boyumu geçti, meyva bu yıldamı göremeyeceğiz derken iki gün önce fark ettim ki, müjdelerini vermişler, yere ektiklerimin bazılarında epey çiçek var inşallah dökmezlerde bu güzel meyvayı yemeye nail olurum.

Çiçek görmenin sevinciyle hemen biraz tel alıp onları askıya aldım derleyip toparladım. Sevgili meyvelitepe gibi o güzel resimlerini ben sizlerle ne zaman paylaşırım bilemiyorum, kısmet artık.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2011, 09:14   #2605
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

208 numaralı mesajımla aynı cins goji olmasına rağmen yetişme ortamı güneş yapısı sıcaklık soğukluk değerleri farklı olduğundan bu resimdeki goji farklı gelişti neden acaba

Eklenen Resimler

Eski 27-06-2011, 11:27   #2606
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-07-2010
Merhabalar, bahçeme goji dikmek istiyorum. Okuduğum kadarıyla Ankara'da yetişiyor.Acaba fide olarak aldığım gojileri bahçede güneşli bir yere mi ekmeliyim yoksa gölge bir yere mi? Birde meyvesi çok oluyor mu? Yani bir tane böğürtlen bana yetiyor ama bu bitkinin meyvesi böğürtlenden az ise 2-3 tane dikeceğim... Şimdiden teşekkürler...

himone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2011, 12:01   #2607
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Eklenti 99222

Bizim gojiler işi ilerletti.

Nisan ayında tohumlarını fideliğe ektim.

Haziran ayında saksılara alarak dış ortama koydum.

Temmuz ayında saksıda çiçeklenmeye başladılar. Kökler saksıların altına indiği için 25 tanesini mevsimsiz olarak kalıcı yerlerine dikmek zorunda kaldım.

İki tanesi zarar gördü, yapraklarını döktü. Diğer 23 tanesi kısa sürede toparlandı. 7-8 tanesi çiçeklenmeye devam etti.

Bir tanesinde bu resmi çektim. Tohumun ekilmesinden itibaren 4-4.5 ay kadar bir zamanda meyve verdi. Çok keyifli, çok.

Not: İlk baharda geçen yılın fidanlarından iki tane satın almıştım. Onlar da çiçek açıyorlar ama meyve yok henüz. Fakat onların çeşiti farklı. Nedir bilmiyorum. Bunlar ile aralarındaki en büyük fark yaprak büyüklükleri. Bir de bunların tohumlarını kurumuş meyvelerden çıkarmıştım ve meyveleri çok lezzetliydi.
4.5 ayda meyve nasıl olur... Araya araya en sonunda buldum...

Eski 27-06-2011, 12:02   #2608
Ağaç Dostu

arkadaşlar bim'de goji meyvesi var mı? eğer varsa alıp, tohumunu çıkarırıp, hemen torfa eksem olur mu? yoksa seneye mi yapmalıyım...

Eski 28-06-2011, 17:27   #2609
Ağaç Dostu

no_lina's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2011
Benim gojilerim hepsini aynı anda ekmiş olmama rağmen büyüme farklılıkları gösterdi. Kimisi uzun kimisi kısa.

sanırım 2 ay oldu. Bu yıl meyve görmek hayal gibi geliyor. Umut var mı sizce?

Name:  DSCF2159a.jpg
Views: 900
Size:  65.0 KB

Name:  DSCF2160a.jpg
Views: 897
Size:  69.7 KB

Name:  DSCF2163a.jpg
Views: 883
Size:  66.8 KB

Name:  DSCF2165a.jpg
Views: 852
Size:  65.2 KB

Name:  DSCF2166a.jpg
Views: 870
Size:  66.1 KB

no_lina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2011, 17:31   #2610
Ağaç Dostu

vehbi's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Galeri: 9
Gayet güzel gelişiyorlar seneye meyve vermeleri lazım sürpriz yapabilirler, sağlıcakla büyütün.

vehbi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025