![]() |
|
![]() |
#1051 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Gözünüz aydın Sn nevsune, gerçekten de tam sürpriz yapmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Gözünüz aydın. İnşallah meyve de verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lonicera, sevgili Meyvelitepe (Toprak tv'de bahçenizi görünce parmak ısırdım, gerçekten harika bir iş çıkartmışsınız) çok teşekkür ederim. [QUOTE=sındırgılı;483664] Tabiat Anamız iyiliklere iyilikle cevap verir....Neden olmasın? QUOTE] İşin özü bu mu ki acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Ağaç Dostu
|
http://tanaduk.com/research6.html Yukardaki link ve benzer linklerden anladığım kadarı ile bir goji savaşı var ![]() Bu savaş; Lycium Chinensis (lycium tibeticum) ile lycium barbarum arasında. Lycium Chinensis (lycium tibeticum) yani Tibet-Moğolistan goji yanlıları asıl gojinin bu tür olduğunu iddia ediyorlar.Ve Lycium Chinensis (lycium tibeticum) in, lycium barbarum dan daha küçük, yuvarlak ve tatlı olduğunu belirtiyorlar. Yine gerçek şifanın lycium barbarum da değil tibet-moğolistan gojisinde olduğu belirtiliyor. Yani Çin'le Tibet goji konusunda da kavga halinde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
Alıntı:
ABD'de goji pazarlaması yapan bir şirket, kendi sattıkları gojinin Dalay Lama'nın himayesindeki bir Tibet araştırma kuruluşu ile yerel çiftçiler tarafından Tibet'te organik olarak yetiştirildiğini iddia edip, pazarlıyormuş. Bir gazeteci bunun peşine düşmüş. Sonunda Tibet'te görüştüğü çiftçilerin goji diye bir meyveden habersiz olduklarını görmüş. Üstelik Dalay Lama'nın himayesinde böyle bir kuruluşun da olmadığı ortaya çıkmış. Yani tüm bunlar ABD'li bir pazarlama şirketinin sahtekarlığından ibaret. Fruitless Search for Goji Düzenleyen polatuz : 31-08-2009 saat 09:40 Neden: link eklendi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
agaclar.net
|
Bu yıl çimlendirdiğim gojilerin verdiği meyveyi bu yıl yemek, tadına bakmak da kısmet oldu ![]() Çok isabetli bir girişim olmuş bizimkisi. Enfes bir meyve. Kurutulmuşundan da güzel. Tatlı, hoş bir aroması var. Bugüne kadarki deneyimlerimde kendi yetiştirdiğim bitkiden aldığım tohumlar hep daha başarılı olmuştur. Meyveler, yeni fidanlarıma yetecek kadar tohum veriyor görünüyor. Bakalım ne olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Afiyet olsun.Başarılar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Ağaç Dostu
|
Nevsuncum gözün aydın... Merakla çiçek resmi bekliyorum. Ellerine sağlık sabırla bitkini kısa zamanda hem kurtardın hem de çiçek açtırdır canım ![]() Meyvelerinin tadına bakarken beni unutma lütfen. Sevgili Meyvelitepe afiyet olsun, umarım şifalı bitkileriniz diğer yetiştiricilere örnek olur da kendi ürettiğimiz gojileri taze taze hepbirlikte yeriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Benimki de ilk tomurcuğunu bugün yarın çiçeğe dönüştürecek. Çiçekten sonra, meyve vermesini dört gözle bekliyorum. Benim kızım da bana meyvelerinin tadını yazdırır umarım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
agaclar.net
|
Teşekkürler. Bir süre meyve bağlamadan çiçek açıyor, sonra birden bazılarının dibinde meyve oluşuyor. Tozlama için hiç bir şey yapmaya gerek yok. İnşallah sizinkisinde de meyve oluşur, çok keyifli oluyor doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn MeyveliTepe, gözünüz aydın. Aynı yıl içerisinde hem tohumu ekip hem de meyvesini yemek harika bir şey. Zaten bitki de sizin gibi hünerli ve titiz birinin eline düştüğü için, ve süper bir bakımla yapacak ne nazı ne şımarıklığı olamadı ne yazık ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
agaclar.net
|
Teşekkür ederim. Bugün kontrol ettiğimde 4 fidan daha aynı şekilde meyve bağlamıştı. İlkinden bir avuç topladım. Birer tane yiyip tadına baktıktan sonra diğerlerinin tohumlarını çıkartıyorum. Bu tohumlardan ayrıca umutluyum. Kendi tohumlarım hep daha da iyi olmuştur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Sayın Sındırgılı, posta elime ulaştı. Çok teşekkürler. Meyveler taze olduğu için ezilmişler ve suyu akmıştı o yüzden tadına bakamadım. Birkaç tohumu torf karışımı içerisine diktim. Zamansız oldu bakalım çimlenecek mi? Diğer tohumları bahar da ekerim. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
agaclar.net
|
LC küçük yapraklı olanlar ise onlardan da iki adet var. Geçen yılın fideleri. Onlarda epeydir çiçek var ama meyve yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Ağaç Dostu
|
LB (sercan1969 ve snowman77) LC (mahon67) LEskişehir (pepino61) LB tohumu (karınca70) Ayrıca Mutlu Kutlu'da adam boyu saksılı gojileri bizzat gördüm ![]() Romantikte sanırım bu aralar goji kalmadı. Yine forum üyesi bir arkadaş var, adını unuttum ![]() http://goji.blogcu.com/urunler_39020681.html burada satışı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Ağaç Dostu
|
Kızımın ilk çiçeği (o incecik sap, eğer ki oluşursa bir meyveyi nasıl taşıyacak meraktayım): ![]() Buldumcuk olduğumun farkındayım da hani bazen birşeylerin ilki çok zor ama bir o kadar da keyifli olur ya, o hesap ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2009
|
İyi günler arkadaşlar , fotoğrafta bulunan fideler nisan başında tohum olarak yetiştirildi , temmuz başında toprakla buluştu , fotoğraflar bir ay kadar önce çekildi , 13 fideden yalnız 2 adedini kendime ayırıp diğerlerini dağıttım , sebep bu iki fide çıktıktan 15 gün sonra 5 lt. kaplarda büyüdü , diğerleri 1 lt. 0.50 lt. kaplardaydı , kaplar arasındaki boy ve gelişim oranları çok büyük 5 lt. kaptaki fide 30 cm. civarındayken 1 lt. 13 - 14 cm. boyunda ve daha cılız haldeydi , 0.50 lt. siz düşünün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
benim gojimde çiçek açtı ama meyveye dönüşeceğini sanmıyorum. uzun süre susuz kalmışlardı yaprağı bile küçücük kaldı inşallah seneye meyvesini alırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2007
|
bu gojiler kış ayları hariç herdem çicek veriyorlar....benim göjilerde hala çiçeklenme devam ediyor...bu gidişle kışa kadar meyva alacağım.. ![]() 1 ay sonra iyi bir dudama yapmayı düşünüyorum nedersiniz arkadaşlar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2008
|
Sercan bey merhaba goji berry saksıda yetiştirmiştik. Sonra bahçeye aldık onları ama bahçeye ne kadar aralıklarla ekileceğini bilmediğim için kafama före biraz aralık vererek ekimi yaptım. Bu konuda bir fikriniz var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
goji berry için en çok amerikada modern tesisler düzenleniyor. 1 dekar alana, sık dikimde sıra üstü 1,5 m. sıra arası 2 m.( kendi yetiştirdiğim fidanlardan) ekim ayında yeni yapacağım tesisde sıra üstü 1,5 sıra arası 2,4 m. olcak şekilde 400 fide dikeceğim. diğer fidanlar baharda dikilecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Ağaç Dostu
|
bunlarda benim nisan ayında ekilen gojilerim
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Ağaç Dostu
|
sn. sındıgalı goji bitkisi mart-nisan ayında dikim yapılırsa 6 aylık ken meyve vermeye başlar. ben fidanlardan oluşan meyveleri yedim. bitkinin genetik özelliğinden kaynaklanıyor. hem barbarum hem chines ler meyve verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|