![]() |
|
![]() |
#901 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Ben bazı durumlarda çoook sabırlıyımdır, beklerim ![]() Sn. Sındırgılı 842'deki fotoğraflarla birlikte bu sonuncuyu iyice inceleyince birşey dikkatimi çekti. Meyveler yalnızca yaprak diplerinden değil, dalların her yerinden çıkmışlar. Gördüğüm kadarıyla da yaprak araları bayağı mesafeli. Yani bu durumda dallar iyice bir uzamış ve gelişmiş olmalı, öyle mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Ağaç Dostu
|
Genelde ben de çok sık sulamıyorum. Daha uzun aralıklarla ve bir kerede bol sulama yapıyorum. Aslında Ankara iklimindeki goji gelişimini, siz İstanbul, Antalya ve İzmir'lilerle kıyaslama yapmak doğru değil elbette. Peki hadi öyle de Sn. Bari'ninkileri ne yapmalı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Tebrikler Sn sındırgılı. İnşallah olgun meyvelerini de yemek nasip olur. Şimdi koskoca goji saksını çıkarıp PC başına getireceğim. Belki görürler de biraz utanırlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Ağaç Dostu
|
Bugün öğlen hiç üşenmedim tam 30 sayfadaki mesajları tek tek okudum. Geçen yıl ilk tomurcuk fotoğrafı Sn bluecrop'tan gelmiş, tarih: 27 Temmuz, çiçeğin fotoğrafı: 02 Ağustos. Yani bu yıl Sn. Sındırgılı'nın meyveleri (özel yöntemler uygulanarak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2006
|
merhaba bu tür bitkilerin kapama bahçe şeklinde üretilmesi konusunda, adapazarı/kocaali belediyesi ile görüşebiliriz fındıgın son yılalrda ekonomik deyerini kaybetmesi yüzünden bölge halkıda yeni bir şeyler arayışı içinde ama önder olacak insan maalesef çok az benimde bu bölgede sera ve sebzecilik yapma idealim var. eyer , sizinle fikir alışverişinde bulunabilirsek çok memnun olurum selamlar saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2006
|
merhaba mesajıma özür dileyerek başlıyorum,bu 2.mesaj yazışım ve usulü bilmediğim için kime nasıl yazacagımı bile çözemedim. acilen öğrenmek istediğim şey şu goji,lapika konusunda sakarya /kocaali bölgesinde belediğe desteği ile kapama bahçe yapabilirim bana yardımcı olacak kişilerin mesajalrını bekliyorum. fikir ve teknik olarak ve en önemlisi pazar konusunda yardımcı olabileceklerin mesajlarını bekliyorum selamlar saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2007
|
gojilerde 20 çiçek meyva tutmuş....oleyy ![]() gojilerin tepelerinde yeni sürgünlerde okadar çok çiçek varki genelde hepsini döktü artık meyva olup olmadığına bakmaz olmuştum...bu pazar baktığımda meyvaları görünce sevindirik oldum.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Sındırgılı, afiyetler olsun tadını beğendiğinize sevindim. Siz beğendiyseniz demek ben de beğeneceğim. Sn. Amazonn sizi de kutluyorum. Elbette sevindirik olacaksınız, darısı Ankara'nın başına. Siz de afiyetle yer ve beğenirsiniz umarım. Kaç gündür daha zaman var diye kendimi kandırıp duruyordum. E herkesinki meyvelenmiş, yok bu böyle olmayacak. Ben gojime küstüm oynamıyorum işte. Tomurcuklar görünene dek (yani görünürse) bir daha yazmayacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Goji çiçek
Geçen sene çelikten büyüttüğüm 65cmlik Goji Moğolda iki çiçek açtı. 2.5m'lik analarında yok.Buna ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Ağaç Dostu
|
Sn Musti, durun tahmin edeyim. Anaçtan aldığınız çeliği dikmiş olduğunuz kabın küçük olmasından kaynaklanıyor olabilir. Anaç daha büyük bir kapta veya bahçede ise beden geliştiriyordur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Ağaç Dostu
|
benim gojileri görseniz heralde pek de yavaş değilmiş derdiniz. 3 ay oldu nerdeyse daha 4 yaprak açtı ve çimlendiği boylarda bekliyor bakalım ne zaman büyüyecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Sn Lonicera muhtemelen saksıdan ve toprağından kaynaklanıyordur.Birde taze tavşan gübresi etkili olmuşmudur,diğer çelikten saksılı bitkilerde var bakalım onlarda çiçek açacakmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Ağaç Dostu
|
Meğer gojim hastalanmış. Kırmızı örümcek belasını savmıştık şimdi de gülden unlu bit atlamış galiba. Unlu bit örümcekden de sinsiymiş. Çok zor farkediliyor. Gülü zor da olsa kurtardım, bakalım goji ne olacak. Oldukça kötü durumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Ağaç Dostu
|
benim 3 goji fiem yapraklarını döktü büyük ihtimalle onları kaybettim.. ama neden okadar çok sağlıklı gözüküyorlardı.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Amazonn, gojilerinizi tam gölge yere alın ve gölgeye alacağınız için sulamayı kesin. Büyük ihtimal uçlarından yeniden filiz verecektir. Aynı durumla ben de karşılaştım, kurumuş gibi görünse de aslında öyle değil. Tabi kök çürümesi olmamışsa. Yaklaşık bir hafta, on gün içinde kendisini belli eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
benim gojiler bahçede oldukları için gölgeye alma imkanım yok.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Ağaç Dostu
|
O zaman bir gölgeleme malzemesi kullanın. Antalya sıcağında perişan olacaklar. Delikli inşaat çuvalları veya eski balık ağı gibi bir şeyler gerebilirseniz üstüne, biraz olsun faydası olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Sındırgılı teşekkür ederim. Bunun ne olduğunu pek anlayamadım ben. Unlu bit diye yazdım ama unlu bit resimlerine bakınca ikileme düştüm. Bunlar çok minik beyaz örümcekler galiba. Kırmızı örümceğe benzer şekilde ağ örüyorlar ama beyaz bunlar. Çok minikler, benim makinemle görüntülenemiyorlar. Yapraklar iyice sararıp, dökülmeye başladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Ağaç Dostu
|
Aslında haftada bir veriyordum zaten ama sadece yapraktan. Kökten hiç vermemiştim. Gülden geçti sanırım. Gülü kurtardım, umarım gojiyi de kurtarırım. Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Ağaç Dostu
|
Tavşan gübresi
çok uzak , yoksa hemen ister denerdim, benimkilerde hiç umut yok . Kendi hallerine bıraktım , boyuna boy atıyorlar , çiçekti meyveydı hiç emaresi bile yok ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|