![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
|
Ben aldim, 1 metre boy kapali balkonum icin fazla uzundu, 2 esit parcaya boldum.Bir grubu celik koklendirmede,diger grubuda tohumdan uretimde kullanacagim.5 litrelik pet siseyi ikiye bolmustum.Ortami devamli nemli tutup,sicakligida 22-24 derecelerde tutmaya calisiyorum.Daha yolun basindayim,umarim cabalar bosa gitmez.Saksiya aldigin celikleride sicak ortamda (topragin sicakligi) tutarsan basarmamak icin sebep yok..Tabii bunlar benim amatorce dusuncelerim.Daha yolun basindayim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Bu kadar kolay çimlenen az bitki vardır. Sevgili Bari ve sevgili Sındırgılı, ne diye çeliklerle uğraşıyorsunuz. İllaki iş çıkartacaksınız kendinize ![]() Benimki kapalı balkonda, sıcaklık 11-12 derece civarlarında. Gece ısı daha da düşüyordur herhalde. Bu soğukta bile hala çiçek/meyve vermeye çalışıp duruyor. Gerçi kapsüllerin içinde ne olup bittiği ile ilgili bir fikrim yok ya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
kurusuda daha kıymetli. lif oranı daha yüksek. zayıflama amacıylada kullanıyor. aktarlarda " Altın Çilek " adıyla satılıyor. İŞTE ALTIN ÇİLEK’İN YARARLI OLDUĞU ALANLAR Kilo vermeye yardımcıdır. Diyabet - şeker hastalığına faydalıdır. Sindirim sistemindeki parazitleri yok eder. Dünyanın en zengin lif oranına sahip meyvesidir. C vitamini oranı yüksektir. Antioksidan ihtiva eder. Aynı zamanda bu mucizevi meyve kanı arındırır. Görme sinirlerini yapılandırır Prostat ve boğaz ağrıları tedavilerinde olumlu etkileri vardır. http://www.turkhaberler.net/newsDeta...?NewsID=190032 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Nasıl kurutuluyor acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2010
|
Merabalar arkadaşlar Physalis tohumlarımı aldım.Balkonumda topraksız tarım yöntemleriyle yetiştirmeye çalışacam.Sistemi hazırlamaktan ziyade besin eriği için gerekli gübreleri bulmam zor oldu nihayetinde buldum ve şu anda hazır.Yetiştirme aşamasında pratiğe göre reçetesinde değişiklikler yapacağım.Fotoğrafları hazır olunca ve çimlendirmeye başlayınca sizlerle paylaşacağım:-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Tturt çalışmalarınızın resimlerini gönderebilirseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
perliti nerden bulabiliriz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaçsever
|
yok istanbul da gidip alabileceğim biyer olsa daha iyi kargoya para vermekten zengin ettim kargoları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Lunatic ben perliti Sultanbeyliden gidip kendim aldım.Tarım perliti diye satıyorlar iri taneli 100 Litresi 10,5 TL. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Sultanbeyli'de İzogin Market tarım perliti satıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaçsever
|
teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Perlitte köklendirmeye çalıştığım çelikleri, bu sabah dayanamayıp ufak saksılara aldım. Zaten, 2-3 adedi perlitte iken telef olmuştu. Akşam baktığımda 2 adet çelikte iyi görünmüyor..Fakat 4 çelikle yola devam edecek gibiyim.Resimleri sabah yüklerim. Galiba bu işi becerdim.. Yaza, Hanım bol bol marmelat yapabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Dün biraz abarttım galiba: çelikleri büyütüp, meyva alıp marmelat bile yaptım. O hale gelmelerinde gösterilecek çaba, bence bir annenin yavrusunun büyümesi için göstereceği ilgi gibi olmalı. Bu bağlamda tüm yetiştiricilerimizi sevgiyle kucaklıyorum. Her şey gönlünüzce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Suya koyduğum çelikler bir hafta içinde köklendi.Güneş gören cam önünde beklediler.Suda köklenen bir tür.Bence perlitle uğraşmanıza gerek yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sevgili Bari, Tohumdan yetiştirdiğim fidanlar çok uzadılar.Budayıp suya bıraktım.Bir hafta kaldılar.Şu anda hepsi köklendiler.Kolay köklenen bir çelik ![]() Ortama göre süre değişebilir.Tüm gün güneş gören cam önündeler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Pepino, physalis, mini tamarillo gibi bitkileri en iyi üretme şekli de bu zaten (kışı geçirtme açısından) tohumla üretimde bitkinin meyve vermesi için sezon yetişmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Ah Oğuzhan ah , tam tamına 2 aydan beri perlitte duruyorlar.daha önce söylesene ? Neyse, Yarın adaya gittiğimde biraz dal getireyimde onlarıda suda denemeye alayım. Hemde 1 haftada köklenmelerini seyrederim, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |