![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Güngör hanım, tohumdan yetiştirdiğiniz koca yemiş ne durumda? Bu bitkinin adı ne sayfasında sorduğum Koca Yemiş saksı içinde, 1 metre kadar boyunda. İtalyadan geldi. İstanbul' da öğlene kadar güneş alan balkonumda büyüyebilirmi? **** İstanbul Karaburun' daki evimin minik bahçesinemi diksem? Oradaki minicik bakçede incir ağacıda var. İncirin gölgesinde bitki büyümez diyorlar. Bir akıl verirseniz çok memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maalesef bu ağaçtan bu yıl meyve yemek bir tarafa, gelecek yıl için bile ümitsizim. ![]() Geçen kış eksi 10 derecelerde bitki tüm yapraklarını döktü. Bu yaz yeniden yapraklandı ama bu kezde hastalandı. Yaprakları mantari bir hastalığa yakalandı. Önce beneklendi, Sonra sararıp dökülmeye başladı. Ateş yanıklığı için kullandığım bir fungusiti kullanıyorum. Bakalım sonuç ne olacak. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Adam olacak çocuk doğumundan belli olur. İyi gözüküyorlar, yeterki uygun ortamda dursunlar. Toprağı sevmiş gözüküyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Nariçi burada dağlardan toplayıp getiriyorlar bazı manavlar az miktarda satıyor benim aldığım manav sepet sepet toplayıp getiriyor. Bolca yedik tohumlarınıda soğuk katlamaya aldım. Daha önce söyleseydiniz kargoyla gönderebilirdim ama şuanda elinde varmıdır bilmiyorum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene başında Trabzon beledıyesı bedeva fidesini dağıttı. Fidecılerde de 1 tl den satılıyordu. Şimdi varmı bilmiyorum. Aslında dikmek lazım. Bizde olmasa ararız!!! Ülkemizdekilerin kıymetini bilmiyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Dudi, Zorla Bursa dan bir fidanlıktan geçen sene getirttiğim benim kocayemişimin de dalları aynen sizinki gibi oldu ; aman kurumasınlar ne olur ben adeta gözünün içine bakıyorum canlansın diye.Ama inşallah kurumamıştır.Sizinki de benimki de. Umarım soğuktan olmuştur.Benimki İzmit de,ne yapacağım bilemiyorum.Bunlar hani dağlarda soğuklara dayanıklıydı.Peki ne oldu da böyle oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Soğuktan olduğunu sanmıyorum, kökleri çok hassasmış, umarım sağlamdır. Benimkilerde iki senedir çiçek veriyor ama meyveye dönmeden tırtıllar tarafından talan ediliyordu. Bu sene ilk defa üzerinde meyve oluşuyor, şimdilik çok küçükler, biraz büyüyünce fotoğraflayacağım. Hızlı büyüyor, 1,7 m civarında oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Dalları kurumuşsa bence yinede atmayın belki kökünde çürüme falan olabilir kocayemiş için bu yapılabilir mi bilmiyorum ama çıkarıp kökleri oksijenli su ile yıkayıp saksı yerine direk bahçeye dikebilirsiniz belki ayrıca bitki hastalıkları tedavileri başlığında sormayı deneyin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Domatestekinin 17 katı kanseri önlediği bilinen likopen içeriyormuş. Bahçem olsa kesinlikle yetiştirirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
Kocayemişiniz kurumuş, Soğuktan etkilenme değil. Çünkü -12 derece soğuklara çok rahat dayanıyor, orman altı bitkisi. İç mekanda bakıyorsanız sıcaktan kurumuş olabilir. **** kökü bir şekilde oynamış olabilir. Ama arsızdır. Kök kısmına kadar kesin ama atmayın, sulamayada devam edin. Bir zaman sonra tekrar kök sürgünü verebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kocayemiş yetiştirmek için bahçe olması şart değil. 15-20 Litrelik saksılarda balkonda, terasda veya evinizin çok sıcak olmayan bir köşesinde rahatlıkla yetiştirip meyvesini alabilirsiniz. Fazla bakımda istemez, zahmetsiz bir bitkidir. Her zaman yeşil olma özelliği sayesinde görselliğede hitap eder. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın nariçi, Kocayemiş tohumlarını birazcık daha erken ekebilirdiniz. Soğuk iklim bitkisi olduğu için, tohumların soğuklama ihtiyacı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kuruma sebebi soğuk olamaz. Söylediğim gibi kuruma sebebi başka birşeydir. Bitkinizin kökü bir şekilde etkilenmiş ama soğk kesinlikle değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2008
|
Merhaba, kocayemiş İzmir de Dağçileği adıyla bulunuyor. Karburun ,Mordogan, Çeşme dağ yamaçlarında bol bol var. Köyden toplayıp küçük külah içinde pazarda satarlar. Çok güzel bir meyva. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Bu resimde'ki koca yemiş (buralarda dağ çileği'de deniliyor), Ayvalık'ta Cunda adasında bulunuyor (muş). Bu fotoğrafı geçenlerde, Ayvalık gezisi yapan ve facebook'ta sayfası bulunan -körfez doğa sporları grubu- yayınladı. Ayvalık bizim ilçeye çok yakındır. Açıkçası orada, böyle çok sağlıklı yetiştiğini görünce şaşırdım. Soğuk iklim bitkisi olduğunu göz önüne alınca, bizim bölge'de yetişmeyeceğini zannederdim. Yetiştiğini görünce, büyük saksı içinde yetiştirmeğe karar verdim. (Not: sevgili kaptankartal ile aynı anda, benzer şeyi yazmışız!) Düzenleyen ayazkentli : 25-02-2011 saat 14:09 Neden: Not ilavesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2011
|
Güzel bir meyvedir. İstanbul'a en yakın Adapazarı'na bağlı Karasu ilçesinin hemen yukarı tepelerinde bolca bulunmaktadır. İlgilenenlere bildirilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2010
|
Harika bir ağaçcık.Keşke tohumunu bulabilsem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|