![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Biraz daha büyümeleri lazım, şu anda tam olarak Kocayemiş olup olmadıkları anlaşılmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2010
|
Merhaba, benim çimlendirdiğim iki adet kocayemişçik uzun süredir kısacık ve üzerleri yapışkan.Sebebi ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Adam olacak çocuk doğumundan belli olur. İyi gözüküyorlar, yeterki uygun ortamda dursunlar. Toprağı sevmiş gözüküyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2010
|
Bizim köyde çok var kocayemişten. En çok mermelatını yapıyoruz ve çok güzel oluyor. Bu sene bir kaç kök çıkartabilirsem getireceğim İstanbul'a. Çelikle veya sürgünleriyle köklendirebilir miyim bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı ? Eğer olursa çok getirme şansım olur ve sizlere de yollayabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2008
|
çelikle falan hiç denemeyin.tohumdan yetiştirin.ama soğuklama ihtiyacı var onuda düşünerek hareket edin. benim önceki senelerde aldığım köklü olmasına rağmen bir sürü fide olmadı.kazık köklü olduğundan olacak heralde başarılı olamadım.geçen sene tohumdan ektiğim kocayemişler bu sene 25-35 cm civarı oldular.hepsini ayrı ayrı poşetlere diktim.büyüyorlar. çelikten deneyen başka bir arkadaşta başarılı olamadı.hormon falanda kullandı ama sonuç yine olumsuzdu.tek çare tohumdan üretmek diye düşünüyorum.başka bir yolu var ise biz bilmiyoruz. saygılar.. Alıntı:
Düzenleyen enginnaz : 24-09-2010 saat 19:52 Neden: imla hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Güngör hanım, tohumdan yetiştirdiğiniz koca yemiş ne durumda? Bu bitkinin adı ne sayfasında sorduğum Koca Yemiş saksı içinde, 1 metre kadar boyunda. İtalyadan geldi. İstanbul' da öğlene kadar güneş alan balkonumda büyüyebilirmi? **** İstanbul Karaburun' daki evimin minik bahçesinemi diksem? Oradaki minicik bakçede incir ağacıda var. İncirin gölgesinde bitki büyümez diyorlar. Bir akıl verirseniz çok memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Nariçi burada dağlardan toplayıp getiriyorlar bazı manavlar az miktarda satıyor benim aldığım manav sepet sepet toplayıp getiriyor. Bolca yedik tohumlarınıda soğuk katlamaya aldım. Daha önce söyleseydiniz kargoyla gönderebilirdim ama şuanda elinde varmıdır bilmiyorum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene başında Trabzon beledıyesı bedeva fidesini dağıttı. Fidecılerde de 1 tl den satılıyordu. Şimdi varmı bilmiyorum. Aslında dikmek lazım. Bizde olmasa ararız!!! Ülkemizdekilerin kıymetini bilmiyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Dudi, Zorla Bursa dan bir fidanlıktan geçen sene getirttiğim benim kocayemişimin de dalları aynen sizinki gibi oldu ; aman kurumasınlar ne olur ben adeta gözünün içine bakıyorum canlansın diye.Ama inşallah kurumamıştır.Sizinki de benimki de. Umarım soğuktan olmuştur.Benimki İzmit de,ne yapacağım bilemiyorum.Bunlar hani dağlarda soğuklara dayanıklıydı.Peki ne oldu da böyle oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kuruma sebebi soğuk olamaz. Söylediğim gibi kuruma sebebi başka birşeydir. Bitkinizin kökü bir şekilde etkilenmiş ama soğk kesinlikle değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Dalları kurumuşsa bence yinede atmayın belki kökünde çürüme falan olabilir kocayemiş için bu yapılabilir mi bilmiyorum ama çıkarıp kökleri oksijenli su ile yıkayıp saksı yerine direk bahçeye dikebilirsiniz belki ayrıca bitki hastalıkları tedavileri başlığında sormayı deneyin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Soğuktan olduğunu sanmıyorum, kökleri çok hassasmış, umarım sağlamdır. Benimkilerde iki senedir çiçek veriyor ama meyveye dönmeden tırtıllar tarafından talan ediliyordu. Bu sene ilk defa üzerinde meyve oluşuyor, şimdilik çok küçükler, biraz büyüyünce fotoğraflayacağım. Hızlı büyüyor, 1,7 m civarında oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kocayemişiniz kurumuş, Soğuktan etkilenme değil. Çünkü -12 derece soğuklara çok rahat dayanıyor, orman altı bitkisi. İç mekanda bakıyorsanız sıcaktan kurumuş olabilir. **** kökü bir şekilde oynamış olabilir. Ama arsızdır. Kök kısmına kadar kesin ama atmayın, sulamayada devam edin. Bir zaman sonra tekrar kök sürgünü verebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın nariçi, Kocayemiş tohumlarını birazcık daha erken ekebilirdiniz. Soğuk iklim bitkisi olduğu için, tohumların soğuklama ihtiyacı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Domatestekinin 17 katı kanseri önlediği bilinen likopen içeriyormuş. Bahçem olsa kesinlikle yetiştirirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kocayemiş yetiştirmek için bahçe olması şart değil. 15-20 Litrelik saksılarda balkonda, terasda veya evinizin çok sıcak olmayan bir köşesinde rahatlıkla yetiştirip meyvesini alabilirsiniz. Fazla bakımda istemez, zahmetsiz bir bitkidir. Her zaman yeşil olma özelliği sayesinde görselliğede hitap eder. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2008
|
Merhaba, kocayemiş İzmir de Dağçileği adıyla bulunuyor. Karburun ,Mordogan, Çeşme dağ yamaçlarında bol bol var. Köyden toplayıp küçük külah içinde pazarda satarlar. Çok güzel bir meyva. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|