![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
sevgili selenn ve elfogi tarlama STAR organik gübre veriyorum ama osmanlı çileğimi bilmiyorum çok büyük olmayan nefis kokulu ve çok tatlı çilekler her yıl oğluma bunlardan reçel yapıyorum ve isteyen herkese reçellerimi dağıtıyorum bu sene sizlerede yollayabilirim.(yalnız toplatacak birini bulmam lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Cumartesi Noreks'in çilekleri test edildi.Küçük ama ısırdığınızda içi dişi tek renk,kıpkırmızı idi. Ama hepsini yemeye kıyamadık.Keşke fotoğraf çekseydik. Noreks şimdi eteburlara merak sardı ya açıkçası bütün ilgimiz onlardan yanaydı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2008
|
bende vardı bu sene iklim dengesizliğinden 15000 kök çileğim heba oldu size tavsiyem finde alırken yedi veren pisikopat cilek findesi alın ben bu dönem hariç süper kazanç sağladım -5dereceye kadar çilek alırsınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Çilek fidesi
Bahsettiğiniz çilek fidesinden nasıl bulabiliriz **** siz ücretiyle gönderebilirmisiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2007
|
sizin balkonunuzda çilek olur da benimkisinde olmaz mı ? Gerçekten insanın yetiştirdiği dışardan alınmışa hiç benzemiyo diyebilirim. Daha bir güzel oluyo. Bunlarda benim balkonumdan gözüm gibi sakındığım fidelerim, ilk meyvesini verdi. Ben bile koparmaya kıyamıyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Kaybettik...
|
Çileğin meyvesi bozulmasın diye altına nylon veya saman serildiğini biliyoruz, burdan da okuduk. Peki hiç hindistan cevizi torfu veya kırıntısı gibi bir madde ile malçlama gibi bir şeylerle deneyimi olan var mı? Malum şehirde saman bulmak zor nylon da pek hoş görünmüyor. Orkidelerde sıkça kullandığım hindistan cevizi kabuğu ile fidanların altını malçlamak, çileklerin meyvelerini çürümekten korumak babında uygun olur mu? Bana mantıklı gibi geliyor ise de... deneyenimiz oldu mu? diye sormak istedim. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu.
|
Selahattin Bey'den gelen çilekleri, yaylada pay edip diktik, hafta içinde sulayacak kimse olmayacak ya haftasonları doyuracağız artık suya. Adana'nın sıcağında verim vermeyecek muhtemelen ama denemek için bir tane de burada saksıya diktim.Yaprakların ve meyvelerin toprağa değip çürümesini önlemek için çileği diktikten sonra saksıya büyükçe bir naylon torba geçirip, saksının kenarında toprakla saksı arasına küçük kürekle ittim iyice.Ortaya da bir küçük delik açıp, fidenin yapraklarını dışarı aldım. ![]() Yarıgölge bir yerde bekletip, sıcaktan etkilenmemesini umacağım artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Huzur Yuvası
Giriş Tarihi: 02-03-2007
|
arkadaşlar 2 sene önce kartepenın arkasında bır köyden osmanlı çileğinin fidesini aldım şuan bahçeden belki 200 kök var her tarafa yayıldı ve şimdiye kadar 2 sefer topladım. ve her tarafa kol atıyor. isteyen olursa ücretsiz gönderebilirim geçen sene izmire göndermiştim.Şuan üzeri yine dolu öyle hızlı yayılıyorkı çimlerin arasına girdiği için çim biçme makınasınla bile kestim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Çileklerim kol atmaya başladılar. Bir kaçını kontrol ettim ve yeterli kök oluştuğuna karar verdim. Artık çiçeklerini kopartmıyorum. Tabi bu söylediğim aromaslar için geçerli değil. Onlar hala nekahat döneminde. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Çilek yetiştirme
Alıntı:
Resimler için çok teşekkürler..Bence bu resimler yetiştiricilere şevk veriyor onun için bu işle uğraşanların bence sık sık resim yayınlamaları gerekiyor. Benimde yayınlayacağım resim daha önce bahsettiğim Sevgili Güler hanımdan gelen fideler bunlar ilk planda tutmamışlardı sonra ben bunları kırptım resmen yok oldular sonra yavaş yavaş canlanmaya başladılar. (Güler hanıma not:Bu fideler Selen hn.gönderdikleriniz değil onlar gayet sağlıklı merak etmeyin.) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Bunlarda benim cileklerim. Yaklasik iki ay önce fide olarak almistim. Bir aydir cicekteler ve meyveler olustu bile. Sanirim bol bol meyve vericek. ![]() Birkac tanesi simdiden kizardi. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Bugün bir bahçeden 3 kök fide aldım, yarın saksılara dikeceğim. Artık bu mevsimde ne kadar tutar, heba eder miyim bilmiyorum ama şansımı denemek istedim. Sizce nasıl bir toprak kullanmalıyım? Bauhaus, Koçtaş gibi yerlerden aldığım hazır toprak uygun olur mu? Veya daha önce çiçek ektiğim -dolayısıyla içinde bitki, kök kalıntısı olan toprak- daha mı iyi olur? Ve son bir soru daha; bu mevsimde dikim yapınca gübrelemek gerekir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
HAYIR 50 lt. SAKSILARDAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORDUM. AMA BAHAUSDA 22 TL. PRATİKERDE 18 TL OLDUĞUNU GÖRÜNCE BELKİ 1 TANE ALIRIM DİYE VAZGEÇMİŞTİM. İSTOÇA GİDİNCE ADAMA SORDUM. CEVAP 4,5 TL. TABİİKİ DAYANAMADIM VE 5 ADET ALDIM 22,5 TL. YİNE AYNI HESAP.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Hasat zamanı ![]() Kızım kızarmasını bekleyemedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
ne güzel meyveler kızarmaya başlamış bende çiçek çok fakat kızaran hala çıkmadı. bir tanesinin rengi yeşilden beyaza dönmeye başladı. 12 kadar fidem var iki tanesi kol attı hiç çiçek yapmadı. Fakat birde sonradan bi yerden aldığım 3-5 fide vardı ektim hepsi önce kurudu yeniden canlanmaya başladılar fakat bi tane büyük olan fideyi. Üzerinde bolca çiçeği olanı suya koydum 20-25 gündür suda duruyor çiçekleri yaprakları falan gayet canlı duruyor büyüyorlar yavaş yavaş. O yüzden onu ekmeye kıyamıyorum çünkü toprağa ektiklerimin hepsi baştan kurudular. Bu sudakini ne yapsam acaba. Suyun içinde gayet mutlu görünüyor tavsiyeniz nedir acaba? Üzerinde 20-30 kadar çiçek mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Merhaba Ben balkonda çilek yetiştirmeyi düşünüyorum. Fide veya tohum ile yetiştirmek için çok mu geç yoksa şimdi eksem ürün alabilir miyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Alıntı:
Biri beni durdursun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Herkese merhaba, 2' ay önce yediveren cinsi 3 tane çilek fidesi aldım. hepsinin üzerinde neredeyse 5'er tane çiçek vardi ama hepsinden toplam 3 tane çilek oldu. Diğer bütün çiçekler kurudu. Çileğin birinden 3 tane sürgün çıktı. Çilek vermemesinin nedeni nedir? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Çilekcikler..
Çilek bitkisi gerçekten çok cömert yaratılmış.. Hediyeleşmek için çok ideal ![]() ![]() ![]() Üst foto.da sol alttakiler de çay çiçeklerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2009
|
fide
Saygıdeğer arkadaşlar yediveren çilek fidesi topraksız tarım olarak hazırlanan bir ortamda ısı,nem,karbondioksit ve diğer tüm detaylar yerine getirilerek uygulama yapılırsa, ne kadar çilek verir.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
Adana da saksıdaki çileklerimi havalar soğuyunca içeri almam gerekirmi acaba. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili cukurovalı, normal kış soğukları çileklere zarar vermez hatta gelecek yılki meyve vermesi için bitkinin üşümesi çok iyidir, içeri alanız gereklmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bariselektronik, normal koşullarda dekar başına 6000 fde gider ve bu sayıdan 6 ton kadar ürün alabilmeniz gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
Teşekkür ederim Selahattin Bey. Onları üşütmeye devam o zaman. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |