![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2013
|
Arkadaşlar bu mevsimde bursa da çilek fidesi nereden bulabilirim balkonda saksıda yetiştireceğim önerebileceğiniz bir yer ve tür var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2013
|
Alıntı:
geçen hafta sonu bauhause dan fide aldım. orada bulabilirsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2013
|
çok teşekkür ederim en kısa zamanda orada olacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2012
|
![]() ![]() Ananas tadındaki bu çilekler GDO lu mudur yoksa melez bir çeşit mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2012
|
Toscana çileği
Pembe çiçekli toscana çileklerim hazır. Bakalım büyüyünce nasıl olacaklar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-09-2013
|
Kapalı balkonumdaki saksılarda yetiştirmeye çalıştığım bu çilek fideleri yaklaşık 3-4 aydır çiçek açıyor ama bir türlü meyve tutmuyor. Bu süre içerisinde bir tane çilek yiyebildim. Acaba ne yapmam gerekir meyve tutumunu sağlayabilmek için ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2012
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Alıntı:
Çileğin meyveye dönmesi için döllenme önemlidir. Çilekleriniz için bir şey söylemem zor ama sitemizden alacağınız ( solucan Gübresi : madrasol.com ) 0.30 tl/adet çilek fidelerimiz garantili olarak meyve verecektir. Selamlar... Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Alıntı:
![]() Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
sn conquistador acaba toscana çileğinizin meyve verimi nasıl? ben de almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
Pineberry yani beyaz çilek yetiştiren var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
|
İlk defa diktim ve verdiler. Ama tadı kiviye benziyor. Bir de tamamen beyaz değiller. Bir kısmı pembe bir kısmı beyaz. Galiba diğer kırmızı çileklerden tozlaşma yaptığı için oluyor bu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Ben çok merak ediyorum fidanını nereden buldunuz ben hiçbir yerde bulamıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
https://www.efidanmarketim.com/Cilek...da,PR-621.html sitesinden 2 adet aldım. Şimdilik bir yandan çiçek açarken bir yandan meyvesi olgunlaşıyor.Böyle devam eder mi bilmiyorum. Bakalım ne zaman çoğalmaya başlayacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
evde saksıda yetiştirilebilecek verimli olan çeşitler neler acaba? bana toscana iyi olabilir gibi geldi, başka önerisi olan varmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
|
Kayseri' den çilek alıp da meyvesini yiyen var mı? 2 ya da 3. senesi bu yıl oldukça fazla çiçek açtı ama meyvenin m si yok. o kadar büyük alan kapladı ki sökmeye de kıyamıyorum. Yok mu bunun çözümü acaba? Hiç vermemesi nasıl oluyor, bu kadar çiçek açıp. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Tozlaşma sorunu olmasın? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
Mevsim itibariyle arılar daha çıkmadı. Tek tük görüyorum. Eğer sorun buysa nasıl çözülebilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
İstanbulda arılar yaz kış dışarıda olduğu için bilemeyeceğim fırça ile halledebileceğiniz kadarını tozlayabilirsiniz belki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
merhabalar, bu çinde satılan siyah mavi sarı yeşil beyaz vs renkli satılan çilek tohumlarından çimlendiren ürün alan var mı? ve bunların belli ki genetiği değiştiriliyor, sağlığımıza zararlımıdır acaba bunlardan tüketmek? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2008
|
bana 100 adet sweet charlie lazım elinde olan var mı **** garantili alabilecegim bir yer çünkü bazıları sweet charlie diyor başka bir fide çıkıyor ve en tatlı aromalı olan çilek fidesi bumudur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
Çileklerimde tespit ettiğim sorunlar...
Burada yapılan her türlü paylaşım insanı müthiş şekilde doğaya yöneltiyor.Herkes kendince bir şeyler yapmak denemek istiyor.Sonucunda da ortaya güzel çalışmalar çıkıyor. Ben de bu şekilde etkilendim ve bir arkadaşımın bahçesine ufak bir çilek alanı oluşturdum.Bugün gezerken bazı sorunlar tespit ettim ve sizden yardım ve öneriler bekliyorum.Daha önce küçük bir bahçede çilek yetiştirmiştim ama orada böyle sorunlar görmemiştim.İlk defa tespit ettiğim sorunlar hemen aktarayım. ![]() Çileklerin bazılarında yaprak kırılmaları var.Nedenini bir türlü çözemedim. ![]() Bu şekilde aniden kuruyup ölen çilekler var. ![]() Stolonlarda yanma vu kuruma var. ![]() Son olarak ta çileklerin üzerinde çok sayıda bu kırmızı böcekten var.Meyveleri yiyorlar. Bu sorunlar nelerdir?Nasıl çözebilirim?Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Hoş geldiniz, öncelikle forum kurallarımızı okumanızı ve kendinizi tanıtmanızı öneririm. Sorununuza gelince; konuda uzman değilim elbette ama toprağı çok kuru göründü gözüme, çilek bol bol sulanmak ister diye biliyorum. Kupkuru toprağa attığı kolun da köklenmesi takdir edersiniz ki beklenemez... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
Alıntı:
Oncelikle cevap icin tesekkurler. Tavsiyelerinize uyarak forum kurallarini okuyup tanitma kisminida kendimden bahsettim. Kisaca burada da bahsedecek olursam, asıl mesleğim makine mühendisliği ve iş güvenliği uzmanlığı. 2 aydir bahceli mustakil bir evde oturdugum icin hobi olarak kucuk bahcemde amatör olarak sebze ve meyve yetistirmeye basladim. Cileklere gelecek olursak, resimlerde toprak biraz kuru gozukmus ama 2 gunde bir sulama yapiyorum dolayisiyla toprak cok kuru kalmiyor ama malum 2 gundur hava sıcaklıkları baya bir artti. Asil sorun cilek fidelerimde baya bir cicek olmasina ragmen bu ciceklerin meyveye donusmemesi. Ilginizden dolayi tekrar tesekkur eder, iyi aksamlar dilerim. Düzenleyen hka : 14-07-2014 saat 16:07 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen feyzon : 15-07-2014 saat 10:49 Neden: Hata |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-01-2013
|
Alıntı:
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Çileklerinizin üzerindeki çiçekler arılar ile tozlandıktan sonra çiçek yapraklarını döküp meyveye dönüşecektir. Bitkinize gerekli beslemeyi yaparak ( Organik veya kimyevi gübre ile) çileklerinizin gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Merak etmeyin bir müddet sonra çilekleri toplamaya başlayacaksınız. Havalar malum kavurucu. Bu yüzden gerekli zamanda, yeterli miktarda su vermeyi unutmayın. Bir resimde yaprak ucunun kahverengi olduğunu gördüm. Büyük ihtimal potasyum eksikliği var. 20-20-20 gübresi uygularsanız hem verime, hem de bitki gelişiminde olumlu sonuçlar alırsınız. Kolaylıklar diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
Sayin feyzon, Oncelikle ilginiz icin tesekkur ederim. Cilekleri alirken yediveren olarak söylediler. Arı yönünden herhangi bir sorunum yok bahcede borazan cicegi ve diger ciceklerden dolayı baya bir arı geliyor. Tavsiyenize uyarak yaprak çıkan surgunleri bugun topraga sabitleyecegim. Ilginiz icin tekrar tesekkur ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|