![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2013
|
Dediğinizi yapacağım, inşallah bunu köklerine zarar vermeden gerçekleştirebilirim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Çilekler oldukça arsızdır. Merak etmeyin. Hatta, daha önce dikerken kök budaması yapmadı iseniz, kökleri 3/1 oranın da kesin. Daha sağlıklı olurlar. Eğer, aşırı gübreden çok fazla etkilenmedi iseler çabuk toparlarlar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2010
|
Arkadaşlar bilgi ve paylaşımlarınız çok güzel, insanlar sürekli bir şeyler öğreniyor. Ben saksıda çilek denemelerim oldu ve meyvelerini de afiyetle yedik. Ben Osmanlı çileğini şimdiy kadar yeme imkanım olmadı, denemek istiyorum. Şuanda İzmir de ikamet etmekteyim. Gerçekten Osmanlı çileği fidesi elinde bulunan arkadaşlardan 3-5 kök edinmek isterim. İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili İSAK, öncelikle İzmir'e sonra da bu siteye hoşgeldiniz. Arkadaşlarımızın size bedava göndereceği birkaç çilek fidesinin masrafı (kargo parası) bile, aşağı yukarı 5-7 tl. arasında tutar. 5-7 tl. arası parayı kargo şirketine vereceğinize, Mart ayı içerisinde İzmir'de ki semt pazarlarından tanesini 1 tl.den 5-7 kök fide alabilirsiniz. İzmir'de bol bol bulabilirsiniz. Hiç değilse, kargo şirketi yerine üretici kazanmış olur. (Sonuçta aynı masrafı yapacaksınız). |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Merhaba, Ben de sayın Çilekçi'den aldığım fidelerimi balkon önü saksılarına diktim. Toplam 6 saksıda 37 adet kök var. İnşallah meyvesini de görürüz. http://www.agaclar.net/forum/1112283-post10.htm |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2013
|
dilerim en kısa zamanda kendilerine gelirler yeni ektiginiz için baya solgun gözüküyorlar alibaba. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
merhaba
benimde küçük bir bahçem var bu aralar çilege çok merak sardım resimleri en kısa zamanda paylaşacagım herkese kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
|
bu arada neden herşeyin dogalı ve güzeli varken topraksız olarak çilek yetiştirme sevdası oluştu bir türlü anlıyamıyorum.çogu ticari amaçla yapılıyor tamamda beki ya saglık topraksız tarımda kullanılan sıvı gübrelere ne kadar güvenilir.aynı şekilde topraksız tarımda kullanılan kokopit veya perlit yerine torf organik gübre birazda iz elementleriyle oluşturulacak topraktan çok daha güzel ve saglıklı verim alamayızmı şu an bunun denemesini yapıyorum bakalım nasıl olacak. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Alıntı:
topraksız çilek yetiştiriciliğinde topraklı çilek yetiştiriciliğine göre hiç kimyasal ilaç kullanmıyorsunuz. ayrıca çileğin ihtiyacı olan besin elementlerini yani mineral maddeleri veriyorsunuz. belki organik değil ama insan sağlığı için zararlı pestisit vs. ilaçlar kullanmadığınız için topraklı tarımdan daha sağlıklı ve lezzetli çilek üretebiliyorsunuz. denemelerimizi aşağıdaki sayfadan izleyebilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/29441.htm selamlar... |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2012
|
Çilek mevsimi yaklaştı. Ben de bu sene bahçede çileklere özel bir yer hazırlayacağım. Bir çilek bahçesi, adı bile güzel! Ama bir sorum var. Daha önce sebzecilik bölümünde sebzelerin yanına çiçek ekilirse döllenmeyi arttırıcı etkisi olduğunu okumuştum. Çilekte kalite için de döllenme çok önemli. Peki bu durum çilekler için de geçerli mi? Ve eğer çiçek işe yarıyorsa hangi tür çiçekler? Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
ne yalan soylıyeyım imremdim yani, benim kayseriden istedigim gecen sene ektigim çileklerden toplasanız 2-3 tane yedik aylardır hicbirsey yok yedivern diye aldım. sımdı yenı yapraklar acmaya baslıyor. sonra kola atmaya baslıyacaklar. aralık ayında teker teker saksılara ayırdım. bakalım havalar ısınmaya baslıyor. ya ben yanlıs birsey yapıyorum **** bilmiyorum.. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Alıntı:
aynı yerden aldığımız çilekler bende de hayal kırıklığına uğrattı hatta kendisinden aldığım ahududular kurudu hiç meyve vermedi kendimde suç buluyordum demek ki o an ki fideler sıkıntılıymış.bu sene başka yerden temin ettiğim kişi eğer çilek kol veriyorsa meyveden önce hemen kolları kesmemi istedi bu sene umutluyum bakalım neler olacak. Düzenleyen mahmuts : 19-03-2013 saat 11:51 Neden: harf hatası |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba, Bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba bana? http://www.agaclar.net/forum/1125951-post137.htm |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Hala sorunumu çözebilmiş değilim, bilgisi olanlardan tavsiye rica ediyorum...QUOTE=alibaba9;1125952]Arkadaşlar merhaba, Bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba bana? http://www.agaclar.net/forum/1125951-post137.htm[/QUOTE] |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
yediveren cinsi diye aldım fakat ne hitmetse sadece 1 kere çiçeklendiler , sürekli kol attılar bu sene kol attığını gördüğüm bitkiye direk kol vermesini engelliyorum bakalım değişen ne olacak.Ciceklenme çok ama meyve yok , çok güzel görüyorlar çilek verecek gibi duruyorlar abi kesme bizi diye haykırır gibi bakıyolar ama ne kadar çilek o kadar bakım ![]() Sn. Çilekci den aldığım çilek ![]() Gecen sene alınan çilek ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Merak etmeyin sayın Cemil B. 2 sene önce ben de bir çok yediveren çilek almıştım ve çok az meyve verdikleri için hayal kırıklığına uğramıştım. Ama geçen sene o kadar çok çilek verdiler ki yemeye yetiştiremedik. Küçük bir alandan her gün yarım kilo çilek alıyorduk. Ve müthiş bir tadı, kokusu vardı. Şekere bandırmaya gerek olmuyor ve çok yumuşak oluyor. Emin olun bu yıl kucak dolusu meyvelerinizi kokladığınızda ve şeker gibi ağzınızda erimesini hissettiğinizde iyi ki almışım diyeceksiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
simdi bunlar sıcagı gordumu kol atmaya baslarlar yine ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
İki yıldır meyvesini beklediğim dağ çilekleri çiçek verdi. İnşallah meyvesini görmek te nasip olur. http://www.agaclar.net/forum/attachm...03-09-0258.jpg |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
30 Mart 2013 Çiçeklenme Başladı
30 Mart 2013 Çiçeklenme Başladı saksılardan birinde. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Çilek çiçekleri
Sayın Cemil B. selamlar Benim çileklerimde de bu şekilde çiçeklenme oldu. Bu çiçekler meyveye dönüşmüyor. Tohumdan yetiştirdiğim çilekler olması lazım. Bu durum acaba bir hastalık mıdır? ![]() Düzenleyen feyzon : 30-04-2013 saat 17:50 Neden: Fotoğraf ekleme |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2008
|
arkadaşlar aldıgımız çilek fidelerini hemen ekmeyeceksek 3-5 gün nasıl muhafaza etmeliyiz |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın meltem81, topraklıysalar eğer, yarı gölge-gölge ve serin bir yerde toprakları nemli (ıslak değil) kalacak şekilde rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Eğer açık köklü olarak sökmüşseniz topluca rastgele toprağa dikin ve sulayıp dikim zamanına kadar bekleyin ya da böyle bir imkanınız yoksa suya koyun köklerini. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
14 Nisan 2013 Bu sene çiçekler bol bakalım ne kadar çilek yiyicegiz ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() bu sene aldıgım çilekler ise meyve verdi.demek ki gecen sene alınanan çilek,ot gibi büyüyüp meyve vermeyen cinsinden. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
/
Giriş Tarihi: 21-04-2013
|
![]() ![]() arkadaşlar bana bu çileklerin türünü yazabilirmisiniz.. ![]() bu resimdekini biliyorum benim özel çileğim ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
Sayın solucan17, çilekleriniz çok güzel, özellikle de son fotoğraftaki! Benim de aynı ebatlarda bir çileğim var. Birkaç gün gün önce çilek saksısının yanında yere eğilmiş yakaladım. Çileği yalıyorum dedi. Saksıdaki çilek henüz kızarmadığı için koparmıyor daha. Biraz ağzını arayınca 'her sabah her akşam günaydın iyi geceler diye yalıyorum' diye itiraf etti. Neyse dün olduğuna kanaat getirip törenle çileği kopardı yedi. Muradına erdi... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|