![]() |
|
![]() |
#601 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-12-2007
|
Çileğin bulunduğu ortamda azda olsa bir hava akımı olması lazım, bitki çok durağan olunca çiçek meyveye dönüşmüyor. Yeni açan çiçeklere küçük bir fırçayla fırça çekersen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
çileklerime yardım...
Arkadaşlar benim bazı çileklerim çiçek açıyor ve çiçeklerini döktükten sonra çilek oluşmuyor.Öylece karaıp kuruyor.Neden olabilir... Buyrun resimleri.... Düzenleyen mandalina : 06-06-2009 saat 12:32 Neden: resim ekledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Çileklerimin saksısını değiştirince 2 dal bu hale geldi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Benim çuval içine diktiğim çileklerim var.kol attılar saksılara,aradaki bağı ne zaman kesebilirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Saksılardaki çileklerinizin göbekten gelen yaprakları geliştiğinde bağlantıyı kesebilirsiniz. Düzenleyen Oğuz Alper : 19-06-2009 saat 22:37 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.Nesecik; Resimde gördüğüm iki fidenizin göbekleri toprak ile kapanmış durumda . Onları temizlemeniz gerekli . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaçsever
|
Bu çileklerin türünü bilen var mı?
Değerli arkadaşlar, çileklerle ilgilenmek benim için bir hobi, hatta hobinin de ötesinde bir tutku.Sizlerin burada paylaşımlarını gördükten sonra bir iki paylaşımda da ben bulunmak istedim.Bahçemde amatör olarak çilek yetiştiriyorum.Şu an itibari ile 3 ayrı tür var.Ama bu türlerden iki tanesini bilmiyorum. İlki küçük küçük meyve veriyor.Tadı güzel sadece bir ay meyve oluyor.Bu hangi tür acaba? İkincisi ise, iri taneli oluyor ve bol meyve veriyor.Bu iki türün adlarını bilen varsa lütfen bir incelesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2009
|
merhaba benim çileğim saksıda ve pencere önünde güneş altında büyüyor. bazı yaprakları kurumaya başlıo. düzenli olarak su da veriyorum acaba sorun nedir? ayrıca 6 tane çiçek açıyorsa bitki 2-3çiçeği kesin kuruyor ve çileklerin tabı çooooooook ekşi. yardım edebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
mart ayında selahattin beyden aldığım yediveren çileklerim hala çiçek açmadı toprağında bolca hayvan gübresi var çok az suluyorum nedenini birtürlü çözemiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Selahattin hocadan temin ettiğim aromas fideler Mayıs sonundan itibaren bizi hiç çileksiz bırakmadılar. Hala üzerleri çiçek ve çilek dolu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
çilek fidelerimin yerlerini hangi ayda degiştirebilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Ağaç Dostu
|
Çok arsızlar, bizim kasadan dışarıya bir sürü dal uzatmışlar ve uçları yeni fideler doluydu, seyreltme maksadıyla budadım ve köklenmeleri tam olmadığı için tutmazlar ümidiyle hepsini zeolite demet olarak soktum aynı noktaya, zeolit de ne marifetli birşeymiş birkaçı kurudu diğerleri hala capcanlı. seyreltme meyve alımı açısından sulama ve çapalamadan sonra sonra gelen en önemli uygulama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Çilekcikler..
Çilek bitkisi gerçekten çok cömert yaratılmış.. Hediyeleşmek için çok ideal ![]() ![]() ![]() Üst foto.da sol alttakiler de çay çiçeklerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2009
|
fide
Saygıdeğer arkadaşlar yediveren çilek fidesi topraksız tarım olarak hazırlanan bir ortamda ısı,nem,karbondioksit ve diğer tüm detaylar yerine getirilerek uygulama yapılırsa, ne kadar çilek verir.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
Adana da saksıdaki çileklerimi havalar soğuyunca içeri almam gerekirmi acaba. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bariselektronik, normal koşullarda dekar başına 6000 fde gider ve bu sayıdan 6 ton kadar ürün alabilmeniz gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili cukurovalı, normal kış soğukları çileklere zarar vermez hatta gelecek yılki meyve vermesi için bitkinin üşümesi çok iyidir, içeri alanız gereklmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
Teşekkür ederim Selahattin Bey. Onları üşütmeye devam o zaman. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Guest
|
Selamlar Yukarıda çilek çeşitlerine bende bir kaç örnek eklemek isterim Calgiant 3 (Yediveren Özellikli) Adnan Menderes Üniversitesinin yapmış olduğu araştırmada en çok ürün elde edilen çilek fidesi olup birinci sene çilek leri büyük ticari pembe kırzısı gerçek rengi aroması güzeldir. Calgiant 5 Calgiant 3 ün aynı özellikleri taşımakla ürün verimi 1 ay daha azdır. Aromos Nerede ise 8 ay çilek veren fakat az çilek veren bir türdür.1 Dönümden 3 tona yakın ürün alınabilmektedir. Saksıda çilek aromas ve yediveren çilek fideleri ile mümkün, Çilek ürün alımı kimyevi gübresiz veya organik gübresiz 4 ton alınabilmektedir. Düzenleyen envor : 12-11-2009 saat 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Ağaç Dostu
|
benim aromas yediveren çileklerim yaz boyunca 3 4 çilek verdi fakat 1 ay önce havalar serinleyip içeri alınca coştu neredeise hepsi çiçeklendi ama çilek olmasıgereken yerler karardı neden acaba bana bir fikir verebilirmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gülbeşeker, çilekleriniz hastalanmışlar gibi görünüyor, buraya resim yerleştirirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Ağaç Dostu
|
selehattin bey böceklenme bitlenme falan yok yaprakları çok canlı fakat çiçeklerin beyaz yaprakları dökülüyor orta kısmının gelişip çilek olması gerekirken bir süre sonra kararmaya başlıyor birkaç gündür sabah güneşi alan balkonuma çıkardım sanki daha bir gelişme var gibi evde pencere içindeki güneş çokmu geldi acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |